Ухвала
від 09.07.2020 по справі 521/12093/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 521/12093/18

Провадження № 2-з/947/817/20

УХВАЛА

09.07.2020 року

Київський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого -судді Луняченка В.О.

розглянувши заяву представника позивачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 - адвоката Мажеру Інни Олександрівни про забезпечення доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( ІПН НОМЕР_1 ), ОСОБА_2 ( реєстраційний номер картки соціального страхування НОМЕР_2 ) до ОСОБА_3 ( ІПН НОМЕР_3 ) про визнання заповіту недійсним ,-

ВСТАНОВИВ:

До Малиновського районного суду м.Одеси звернулися ОСОБА_1 та ОСОБА_2 з позовом про визнання заповіту недійсним, в якому просять визнати заповіт ОСОБА_4 , посвідчений приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Груєвою О.В., зареєстрований в реєстрі нотаріальних дій за №5168 від 26.10.2016 року.

Ухвалою судді Малиновського районного суду м.Одеси від 18.09.2018 року цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_1 ), ОСОБА_2 (реєстраційний номер картки соціального страхування НОМЕР_2 ) до ОСОБА_3 (ІПН НОМЕР_3 ) про визнання заповіту недійсним передано до Київського районного суду м.оде6си для розгляду справи за підсудністю.

Через автоматизований розподіл судової справи між суддями, справу розподілено судді Київського районного суду м.Одеси Луняченку В.О.

Ухвалою судді Київського районного суду м.Одеси від 29.10.2018 року цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання заповіту недійсним прийнято до провадження.

Ухвалою Київського районного суду м.Одеси від 06.02.2020 призначено посмертну судово психолого -психіатричну експертизу проведення, якої доручено судово-психіатричним експертам відділення судово-психіатричних експертиз КУ Одеського обласного медичного центру психічного здоров`я .

В розпорядження експертів було надано зазначену цивільну справу та зупинено провадження у справі.

23.04.2020 КУ Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я повернуто цивільну справу разом з клопотанням від 08.04.2020 про витребування додаткових матеріалів для проведення експертизи, відповідно до ухвали суду від 06.02.2020.

Ухвалою Київського районного суду м.Одеси від 12.05.2020 поновлено провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання заповіту недійсним.

07.07.2020 адвокат Мажеру І.О. діюча в інтересах позивачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , звернулася до суду з клопотанням про витребування доказів, в якому просить витребувати зазначену у клопотанні експерта документацію, а саме у дільничого психіатра з КУ Одеський міський психіатричний диспансер відомості що до перебування на обліку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 яка проживала за адресою: АДРЕСА_1 і померла ІНФОРМАЦІЯ_2 та за наявності такої, витребувати оригінали медичної документації; з архіву КНП Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради відомості щодо звернення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 яка проживала за адресою: АДРЕСА_1 і померла ІНФОРМАЦІЯ_2 за медичною допомогою у вказану установу та при наявності такої, витребувати оригінали медичної документації, з КНП Центр первинної медико- санітарної допомоги №16 Одеської міської ради, оригінал медичної картки ( історії хвороби) амбулаторного хворого №61150 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 яка проживала за адресою: АДРЕСА_1 і померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , з центру реконструктивної та відновлювальної медицини ОНМедУ (клініка медичного університету) оригінал медичної картки (історії хвороби) стаціонарного хворого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживала за адресою: АДРЕСА_1 і померла ІНФОРМАЦІЯ_3 за 2014, оскільки зазначені документи матимуть вагоме значення при розгляді справи та потрібні для експертам для виконання ухвали Київського районного суду м.Одеси від 06.02.2020.

Суд, розглянувши зазначене клопотання вважає, його підлягаючим задоволенню.

Згідно з положенням ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч.ч. 5-8 ст. 84 ЦПК України, суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Комунальну установу Одеський міський психіатричний диспансер надати суду у встановлений законом строк відомості щодо перебування на обліку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 яка проживала за адресою: АДРЕСА_1 і померла ІНФОРМАЦІЯ_2 та за наявності такої, надати суду оригінали всієї медичної документації щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ..

Зобов`язати архів Комунальне некомерційне підприємство Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради , надати суду у встановлений законом строк, відомості щодо звернення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 яка проживала за адресою: АДРЕСА_1 і померла ІНФОРМАЦІЯ_2 за медичною допомогою у вказану установу та при наявності такої, надати ссуду оригінали медичної документації стосовно пацієнта ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ..

Зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство Центр первинної медико- санітарної допомоги №16 Одеської міської ради ( код 23987641 ( м.Одеса, вул. Івана і Юрія Лип,1), надати суду у встановлений законом строк оригінал медичної картки (історії хвороби) амбулаторного хворого №61150 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживала за адресою: АДРЕСА_1 і померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Зобов`язати Центр реконструктивної та відновлювальної медицини ОНМедУ (Клініка медичного університету), надати суду у встановлений законом строк оригінал медичної картки (історії хвороби) стаціонарного хворого №5832/3020 за 2014 р. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживала за адресою: АДРЕСА_1 і померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

За умисне невиконання ухвали суду, яка набрала законної сили, вчинене службовою особою, передбачена кримінальна відповідальність за ч. 2 ст. 382 КК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У випадку невиконання процесуальних обов`язків, зловживання процесуальними правами представником учасника справи суд з урахуванням конкретних обставин справи може стягнути штраф як з учасника справи, так і з його представника.

Копії ухвали направити до КУ Одеський міський психіатричний диспансер , архів КНП Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради , КНП Центр первинної медико- санітарної допомоги №16 Одеської міської ради, Центру реконструктивної та відновлювальної медицини ОНМедУ (Клініка медичного університету), - для виконання.

Обов`язок щодо передання на виконання ухвали суду та забезпечення отримання витребуваних документів покладено на представника позивачів.

У разі неможливості подати витребувані докази до суду, повідомити суд про неможливість подати докази із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суд про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, передбачену законом, у тому числі суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Луняченко В. О.

Дата ухвалення рішення09.07.2020
Оприлюднено10.07.2020
Номер документу90302200
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання заповіту недійсним

Судовий реєстр по справі —521/12093/18

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 13.09.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 17.11.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 09.07.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 03.09.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 21.03.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 26.11.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні