Ухвала
від 10.07.2020 по справі 219/6682/19
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/6682/19

Провадження № 2-п/219/49/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 липня 2020 року Артемівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Хомченко Л.І.,

секретаря судового засідання Останкевич Є.Ю.,

за участю:

заявника ОСОБА_1 ,

прокурора Кудріна Є.А.,

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Бахмут заяву ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення від 24 вересня 2019 року, ухваленого по цивільній справі за позовом Керівника Артемівської місцевої прокуратури Донецької області діючого в інтересах держави в особі Бахмутської міської ради Донецької області до ОСОБА_1 про стягнення доходу, одержаного від безпідставно збереженого майна,

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду із заявою про перегляд заочного рішення Артемівського міськрайонного суду Донецької області 24.09.2019 року ухваленого по цивільній справі за позовом Керівника Артемівської місцевої прокуратури Донецької області діючого в інтересах держави в особі Бахмутської міської ради Донецької області до ОСОБА_1 про стягнення доходу, одержаного від безпідставно збереженого майна, в якій просив суд скасувати вказане рішення суду, посилаючись на те, що він не отримував повістки із суду, заперечує проти вимог позивача, оскільки, був позбавлений права надати суду документи та заперечення, а також брати участь в розгляді вказаної цивільної справи .

Заявник в судовому засіданні заявлені вимоги підтримав та просив скасувати заочне рішення суду.

Прокурор в судовому засіданні заперечував проти скасування заочного рішення суду.

Відповідно до частини 1 статті 284 ЦПК України заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Згідно ч. 1 ст. 288 ЦПК України заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до пункту 2 частини 3 статті 287 ЦПК України у результаті розгляду заяви про перегляд заочного рішення суд може своєю ухвалою скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного провадження.

Копію судового рішення від 24.09.2019 року відповідач ОСОБА_1 отримав 30.03.2020 року, про що свідчить розписка з матеріалів справи.

Відповідач просить визнати поважною причину пропуску строку на подачу заяви про перегляд заочного рішення суду, посилаючись на те, що про рішення суду дізнався від виконавчої служби та тільки 30.03.2020 року в приміщенні суду отримав вказане рішення суду, у зв`язку з чим не звернувся вчасно до суду з заявою.

Такими чином клопотання ОСОБА_1 про поновлення строку на звернення до суду із заявою про перегляд заочного рішення за приписами ч.3 ст. 284 ЦПК України підлягає задоволенню.

За таких обставин, з метою додержання принципу верховенства права та недопущення порушень прав та законних інтересів всіх учасників процесу, враховуючи обсяг та характер доказів у справі, суд приходить до висновку, що позовна заява підлягає призначенню до розгляду в порядку загального позовного провадження.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.284, 287, 288 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Поновити ОСОБА_1 строк для подання заяви про перегляд заочного рішення суду від 24.09.2019 року, ухваленого по цивільній справі за позовом Керівника Артемівської місцевої прокуратури Донецької області діючого в інтересах держави в особі Бахмутської міської ради Донецької області до ОСОБА_1 про стягнення доходу, одержаного від безпідставно збереженого майна.

Скасувати заочне рішення Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 24.09.2019 року ухваленого по цивільній справі за позовом Керівника Артемівської місцевої прокуратури Донецької області діючого в інтересах держави в особі Бахмутської міської ради Донецької області до ОСОБА_1 про стягнення доходу, одержаного від безпідставно збереженого майна.

Призначити справу до розгляду за правилами загального позовного провадження і розгляд справи проводити в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін на 28.09.2020 року о 16 годині 00 хвилин, яке відбудеться в приміщенні Артемівського міськрайонного суду Донецької області (84500, Донецька область, м. Бахмут, вул. Миру, буд. 5).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України ).

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://arm.dn.court.gov.ua/sud0503/.

Ухвала оскарженню не підлягає .

Суддя Л.І. Хомченко

СудАртемівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення10.07.2020
Оприлюднено13.07.2020
Номер документу90312234
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —219/6682/19

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Ухвала від 10.07.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Рішення від 29.10.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Ухвала від 11.07.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Хомченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні