Ухвала
від 10.07.2020 по справі 607/11065/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

10.07.2020 Справа №607/11065/20

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Сташків Н.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, державного реєстратора Великогаївської сільської ради Тернопільського району Брусь Ольги Степанівни, третя особа - Великогаївська сільська рада Тернопільського району, про визнання незаконним та скасування запису про державну реєстрацію земельної ділянки, скасування права власності на земельну ділянку , -

ВСТАНОВИЛА:

Позивач ОСОБА_1 подав до суду позовну заяву до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, державного реєстратора Великогаївської сільської ради Тернопільського району Брусь О.С., третя особа - Великогаївська сільська рада Тернопільського району, про визнання незаконним та скасування запису про державну реєстрацію земельної ділянки, площею 43,1521 га, кадастровий номер: 6125280300:01:001:0648, здійснену Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області, видалення кадастрового номера з автоматизованої системи, та визнання недійсним та скасування запису про право власності на земельну ділянку, площею 43,1521 га, кадастровий номер: 6125280300:01:001:0648, зареєстроване за Великогаївською сільською радою на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 43375478 від 05 жовтня 2018 року 15:08:06, ОСОБА_2 , Великогаївська сільська рада Тернопільського району Тернопільської області.

Відповідно до ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява має містити відомості: 1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; 3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; 4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; 6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; 7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; 8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; 9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; 10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав .

Зазначена позовна заява не відповідає вказаним вимогам, оскільки:

1)з позовної заяви вбачається, що земельна ділянка, на яку позивач має намір виготовити технічну документацію та зареєструвати право на користування нею, перебуває в комунальній власності та зареєстрована на праві власності за Великогаївською сільською радою, яка відмовила позивачу у задоволенні його заяви про оформлення технічної документації для реалізації ним цього права. При цьому Великогаївську сільську раду позивач у позовній заяві вказує як третю особу у справі. Однак, пред`являючи позов до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області та державного реєстратора Великогаївської сільської ради Тернопільського району Брусь О.С., позивач не зазначає, в чому полягає порушення його прав саме цими відповідачами;

2)позивачем заявлено три вимоги немайнового характеру:

-визнання незаконним та скасування запису про державну реєстрацію земельної ділянки, площею 43,1521 га, кадастровий номер: 6125280300:01:001:0648, здійснену Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області;

-видалення кадастрового номера з автоматизованої системи;

- визнання недійсним та скасування запису про право власності на земельну ділянку, площею 43,1521 га, кадастровий номер: 6125280300:01:001:0648, зареєстроване за Великогаївською сільською радою на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 43375478 від 05 жовтня 2018 року 15:08:06, ОСОБА_2 , Великогаївська сільська рада Тернопільського району Тернопільської області.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру. Однак, позивачем сплачено 1681,60 грн. судового збору, тобто за дві вимоги немайнового характеру.

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. ст. 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Таким чином позивачу слід виправити зазначені недоліки позовної заяви, а саме:

1)викласти обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зокрема зазначити, в чому саме полягає порушення його прав відповідачами Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області та державним реєстратором Великогаївської сільської ради Тернопільського району Брусь О.С.;

2)доплатити 840,80 грн. судового збору та надати оригінал квитанції про його сплату.

Відповідно до ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до виправленої позовної заяви її копію (а в разі долучення до неї нових документів - і їх копій), відповідно до кількості відповідачів.

Зважаючи на характер та обсяг виявлених недоліків позовної заяви, строк на їх усунення доцільно визначити терміном десять днів із дня отримання копії ухвали.

Враховуючи наведене та керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, державного реєстратора Великогаївської сільської ради Тернопільського району Брусь Ольги Степанівни, третя особа - Великогаївська сільська рада Тернопільського району, про визнання незаконним та скасування запису про державну реєстрацію земельної ділянки, скасування права власності на земельну ділянку залишити без руху і надати позивачу строк для усунення виявлених недоліків терміном десять днів із дня отримання копії ухвали.

У випадку невиконання вимог даної ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і підлягатиме поверненню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяН. М. Сташків

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення10.07.2020
Оприлюднено13.07.2020
Номер документу90323718
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/11065/20

Ухвала від 01.09.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сташків Н. М.

Ухвала від 10.07.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сташків Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні