Ухвала
від 01.09.2020 по справі 607/11065/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

01.09.2020 Справа №607/11065/20

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Сташків Н.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, державного реєстратора Великогаївської сільської ради Тернопільського району Брусь Ольги Степанівни, третя особа - Великогаївська сільська рада Тернопільського району, про визнання незаконним та скасування запису про державну реєстрацію земельної ділянки, скасування права власності на земельну ділянку ,-

ВСТАНОВИЛА:

Позивач ОСОБА_1 подав до суду позовну заяву до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, державного реєстратора Великогаївської сільської ради Тернопільського району Брусь О.С., третя особа - Великогаївська сільська рада Тернопільського району, про визнання незаконним та скасування запису про державну реєстрацію земельної ділянки, площею 43,1521 га, кадастровий номер: 6125280300:01:001:0648, здійснену Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області, видалення кадастрового номера з автоматизованої системи, та визнання недійсним та скасування запису про право власності на земельну ділянку, площею 43,1521 га, кадастровий номер: 6125280300:01:001:0648, зареєстроване за Великогаївською сільською радою на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 43375478 від 05 жовтня 2018 року 15:08:06, Брусь О.С., Великогаївська сільська рада Тернопільського району Тернопільської області .

Оскільки позовна заява подана з порушенням ст. 175 ЦПК України, ухвалою судді від 10 липня 2020 року позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, державного реєстратора Великогаївської сільської ради Тернопільського району Брусь О.С., третя особа - Великогаївська сільська рада Тернопільського району, про визнання незаконним та скасування запису про державну реєстрацію земельної ділянки, скасування права власності на земельну ділянкузалишено без руху і надано позивачу строк для усунення виявлених недоліків . Строк для усунення недоліків судом визначено терміном десять днів із дня отримання копії ухвали.

Копію ухвали судді від 10 липня 2020 року про залишення заяви без руху позивач отримав особисто 27 липня 2020 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

Недоліки, про які зазначено в ухвалі судді від 10 липня 2020 року позивачем не усунені .

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві .

З цих підстав, беручи до уваги, що недоліки, про необхідність усунення яких зазначено в ухвалі судді від 10 липня 2020 року про залишення позовної заяви без руху, позивачем не виправлені, позовна заява ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, державного реєстратора Великогаївської сільської ради Тернопільського району Брусь О.С., третя особа - Великогаївська сільська рада Тернопільського району, про визнання незаконним та скасування запису про державну реєстрацію земельної ділянки, скасування права власності на земельну ділянку відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України підлягає поверненню позивачу з правом повторного звернення до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Враховуючи наведене та керуючись ч. 3 ст. 185, ст. ст. 260, 261, 353-355 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, державного реєстратора Великогаївської сільської ради Тернопільського району Брусь Ольги Степанівни, третя особа - Великогаївська сільська рада Тернопільського району, про визнання незаконним та скасування запису про державну реєстрацію земельної ділянки, скасування права власності на земельну ділянку вважати неподаною, та повернути позивачу.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду або через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області.

Головуючий суддяН. М. Сташків

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення01.09.2020
Оприлюднено04.09.2020
Номер документу91281533
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/11065/20

Ухвала від 01.09.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сташків Н. М.

Ухвала від 10.07.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сташків Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні