Ухвала
від 09.07.2020 по справі 926/369/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

09 липня 2020 року Справа № 926/369/20

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «СІМ БУДІНВЕСТ»

до Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

про визнання недійсним рішення адміністративної колегії

Суддя Тинок О.С.

Секретар судового засідання Панкратов Р.П.

Представники:

від позивача - не з`явився

від відповідача - Фуркал С.О.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «СІМ БУДІНВЕСТ» звернулося до Господарського суду Чернівецької області з позовом до Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про:

- визнання недійсним пункту 1 резолютивної частини рішення адміністративної колегії Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України №41 від 16.12.2019 у справі №02-27/30 Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу в частині, що стосується визнання дій Товариства з обмеженою відповідальністю «СІМ БУДІНВЕСТ» як порушення, передбачене пунктом 1 статті 50, пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» , у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендеру (торгів), шляхом участі у процедурі конкурсних торгів за предметом закупівлі «Капітальний ремонт приміщень центру економічного зростання Сокирянської ОТГ Сокирянського району Чернівецької області по вул. Княгині Ольги, 7 в м. Сокиряни» проведеної через електронну систему публічних закупівель « ProZorro» .

- визнання недійсним пункту 2 резолютивної частини рішення адміністративної колегії Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України №41 від 16.12.2019 у справі №02-27/30 Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу, в частині накладення на Товариство з обмеженою відповідальністю «СІМ БУДІНВЕСТ» штраф у розмірі 34000,00 грн.

- визнання недійсним пункту 4 резолютивної частини рішення адміністративної колегії Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України №41 від 16.12.2019 у справі №02-27/30 Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу в частині, що стосується визнання дій Товариства з обмеженою відповідальністю «СІМ БУДІНВЕСТ» як порушення, передбачене пунктом 1 статті 50, пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» , у вигляді вчинення анти конкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендеру (торгів), шляхом участі у процедурі конкурсних торгів за предметом закупівлі: ДСТУ БД 11-1 2013-інші «Реконструкція парку відпочинку в м. Сокиряни Сокирянського району Чернівецької області проведеної через електронну систему публічних закупівель « ProZorro» .

- визнання недійсним пункту 5 резолютивної частини рішення адміністративної колегії Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України №41 від 16.12.2019 у справі №02-27/30 Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу, в частині накладення на Товариство з обмеженою відповідальністю «СІМ БУДІНВЕСТ» штраф у розмірі 34000,00 грн.

Провадження у справі відкрито ухвалою Господарського суду Чернівецької області від 21.02.2020 року, якою встановлено, що дану справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження зі стадії підготовчого провадження, яке призначив на 16.03.2020 року.

Ухвалою суду від 16 березня 2020 року відкладено підготовче засідання на 13 квітня 2020 року.

Ухвалою суду від 13 квітня 2020 року відкладено підготовче засідання на 27 квітня 2020 року.

27 квітня 2020 року ухвалою суду відкладено підготовче засідання на 18 травня 2020 року.

13 травня 2020 року відповідач подав суду відзив, в якому останній зазначає, що вимоги, які викладені в позовній заяві є необґрунтованими, не відповідають дійсності та носять характер припущення, а позовна заява повністю не підлягає задоволенню.

Ухвалою суду від 18 травня 2020 року відкладено підготовче засідання на 03 червня 2020 року.

03 червня 2020 року ухвалою суду відкладено підготовче засідання на 26 червня 2020 року.

26 червня 2020 року до початку судового засідання через канцелярію суду надійшло клопотання Південно-Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про залучення до участі у справі останнього як правонаступника Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Також в даному клопотанні заявник просить суд замінити відповідача даної справи Чернівецьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України на Південно-західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Ухвалою від 26 червня 2020 року суд відклав підготовче засідання на 09 липня 2020 року. Відклав розгляд клопотання Південно-Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про залучення до участі у справі як правонаступника Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та заміну відповідача на 09 липня 2020 року. Зобов`язав відповідача надати суду належні докази щодо припинення юридичної особи в результаті реорганізації Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (код 21423905) та належні докази приєднання останнього до Південно-західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (код 21312821).

Позивач явку свого представника у судове засідання 09 липня 2020 року не забезпечив. При цьому, 02 липня 2020 року позивачем надіслано до суду клопотання, в якому останній просить провести підготовче провадження без його участі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Так, підготовче засідання проводиться за правилами, передбаченими статтями 196 - 205 цього Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цією главою (частина 1 статті 183 Господарського процесуального кодексу України).

Відповідно до статті 177 Господарського процесуального кодексу України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно частини 2 статті 185 Господарського процесуального кодексу України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду; закриття провадження у справі; закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Отже, розглянувши матеріали справи та за наслідками виконання завдань підготовчого провадження, господарський суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Щодо поданого Південно-Західним міжобласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України клопотання про залучення до участі у справі останнього як правонаступника Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини 1 статті 52 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

Обґрунтовуючи подане клопотання Південно-Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України вказує, що розпорядженням Антимонопольного комітету України від 28.11.2019 року № 23-рп «Про реорганізацію територіальних відділень Антимонопольного комітету України» (зі змінами) постановлено припинити з 01.06.2020 року Чернівецьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України шляхом приєднання до Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, яке в свою чергу 05.06.2020 року змінило свою назву на Південно-західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Однак, ні заявником, ні відповідачем не надано суду належних доказів щодо припинення юридичної особи в результаті реорганізації Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (код 21423905) та належні докази приєднання останнього до Південно-західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (код 21312821).

Отже, на підставі вищевикладеного та керуючись статтями 2, 13, 177, 182, 185, 234, 235, Господарського процесуального кодексу України суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Відмовити Південно-Західному міжобласному територіальному відділенню Антимонопольного комітету України в задоволенні клопотання про залучення до участі у справі як правонаступника Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та заміну відповідача.

2. Закрити підготовче провадження.

3. Призначити справу до судового розгляду по суті на 29 липня 2020 року о 10 годині 00 хвилин. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернівецької області за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 14, зал судових засідань № 2

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Суддя О.С. Тинок

Дата ухвалення рішення09.07.2020
Оприлюднено15.07.2020
Номер документу90362323
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/369/20

Рішення від 29.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 09.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 26.06.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 03.06.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 18.05.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 27.04.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 13.04.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 16.03.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 21.02.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні