Ухвала
від 14.07.2020 по справі 420/4187/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/4187/20

УХВАЛА

14 липня 2020 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Глуханчука О.В.,

секретар судового засідання - Любімова О.Є.

за участі сторін:

представника позивача - Гордієнко Я.С. (самопредставництво начальником відділу правової роботи Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів на підставі Положення про відділ правової роботи та посадової інструкції начальника відділу правової роботи Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів)

представника відповідача - Гудкова С.О. (адвокат, за ордером)

розглянувши у підготовчому засіданні справу за адміністративним позовом Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю «МСТ» про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю та пені,

ВСТАНОВИВ:

18 травня 2020 року до суду надійшов адміністративний позов Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю «МСТ» про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів у 2019 році у розмірі 50 360,67 грн. та пені за порушення встановлених законодавством термінів сплати адміністративно-господарських санкцій у розмірі 407,97 грн.

Ухвалою суду від 25 травня 2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження у справі без повідомлення сторін, відповідно ч. 5 ст. 262 КАС України.

18 червня 2020 року відповідачем через канцелярію суду разом із відзивом на позовну заяву подано клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Ухвалою суду від 22 червня 2020 року суд вирішив:

клопотання товариства з обмеженою відповідальністю «МСТ» про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін - задовольнити;

розгляд адміністративної справи № 420/4187/20 за позовом Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю «МСТ» про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю та пені - проводити за правилами загального позовного провадження;

розпочати спочатку розгляд адміністративної справи № 420/4187/20 зі стадії відкриття провадження у справі;

призначити підготовче засідання на 14 липня 2020 року об 11 годині 00 хвилин у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 14, зала судових засідань №22;

встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали;

встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив;

встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення.

18 червня 2020 року відповідачем через канцелярію суду подано відзив на позовну заяву з додатковими доказами.

26 червня 2020 року від представника позивача через канцелярію суду надійшла відповідь на відзив на позовну заяву.

Вказані заяви по суті справи залучені судом до матеріалів справи.

У підготовчому засіданні 14 липня 2020 року представник відповідача повідомив про відсутність наміру подавати заперечення, оскільки реагування на доводи позивача у відповіді на відзив будуть висловлені у поясненнях під час судового розгляду справи по суті.

За результатами підготовчого засідання 14 липня 2020 року, після вирішення клопотань учасників справи, залучення до матеріалів справи поданих доказів, встановлення порядку з`ясування обставин справи та дослідження доказів під час розгляду справи по суті, судом постановлено на обговорення питання щодо закриття підготовчого провадження у справі та призначення справи до судового розгляду по суті.

Сторони вважали можливим закрити підготовче провадження та надали підписану заяву про початок розгляду справи по суті у цей саме день після закінчення підготовчого засідання, а саме 14 липня 2020 року.

Відповідно до ч. 2 ст. 173 КАС України завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Під час підготовчого провадження учасниками справи надані заяви по суті справи та докази в обґрунтування їх позицій, судом вирішені усі подані клопотання сторін, залучено до матеріалів справи додаткові докази, у тому числі витребувані судом, а також вчинені інші дії, передбачені ч. 2 ст. 180 КАС України, з метою правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

У відповідності з ч. 7 ст. 181 КАС України, якщо під час підготовчого судового засідання вирішені питання, зазначені у частині другій статті 180 цього Кодексу, за письмовою згодою всіх учасників справи розгляд справи по суті може бути розпочатий у той самий день після закінчення підготовчого судового засідання.

З огляду на зазначене, суд вважає можливим закрити підготовче провадження та розпочати розгляд справи по суті одразу після закінчення підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст. 173, 181, 183, 187, 193, 229, 248, 256, 293 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження в адміністративній справі за позовом Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю «МСТ» про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю та пені.

Призначити справу до судового розгляду по суті після закінчення підготовчого засідання 14 липня 2020 року.

Ухвала набирає законної сили після її проголошення.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Повний текст ухвали складений та підписаний судом 14 липня 2020 року.

Суддя О.В. Глуханчук

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.07.2020
Оприлюднено15.07.2020
Номер документу90364161
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/4187/20

Рішення від 26.08.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

Рішення від 30.07.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

Ухвала від 14.07.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

Ухвала від 22.06.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

Ухвала від 25.05.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні