Ухвала
від 14.07.2020 по справі 120/1227/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м. Вінниця

14 липня 2020 р. справа № 120/1227/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дончика Віталія Володимировича, розглянувши у письмовому провадженні в порядку спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_2 до Комунального некомерційного підприємства "Могилів-Подільський міський Центр первинної медико-санітарної допомоги" про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії

в с т а н о в и в :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 , в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_2 до Комунального некомерційного підприємства "Могилів-Подільський міський Центр первинної медико-санітарної допомоги" про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 20.03.2020 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у адміністративній справі, розгляд справи вирішено здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Ухвалою суду від 12.06.2020 року дану адміністративну справу призначено до розгляду у судове засідання з повідомленням сторін на 24.06.2020 року.

Ухвалою суду від 24.06.2020 року за клопотанням представника відповідача розгляд справи відкладено на 14.07.2020 року.

У судове засідання 14.07.2020 року сторони не з`явились, про дату, час та місце його проведення повідомлялись завчасно та належним чином, що підтверджується матеріалами справи. Натомість, 14.07.2020 року представником відповідача подано заяву про розгляд справи за їх відсутності.

Водночас, 14.07.2020 року на електронну адресу суду надійшла заява позивача про відкладення судового засідання на іншу дату, у зв`язку з виявленням у неї підозри на COVID-19.

Визначаючись щодо наявності підстав для відкладення судового засідання за клопотанням позивача, суд зазначає наступне.

Згідно п.2 ч. 2 ст. 205 КАС України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Поважність причин неявки сторони в суд є оціночною категорією, яка вирішується судом в кожному конкретному випадку, але в будь якому разі неявка представника повинна бути обумовлена причинами, які об`єктивно та безумовно не дозволяють йому з`явитись до суду: хвороба, відрядження, несвоєчасне отримання судової повістки, що, повинно підтверджуватися належними та допустимими доказами.

Разом з тим, суд вважає неповажними причини неможливості участі позивача в судовому засіданні, оскільки подана нею заява про відкладення розгляду справи не містить доказів на підтвердження в ній зазначеного.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що неявка позивача у судове засідання відбулася з неповажних причин.

В той же час, пунктом 5 ч. 2 ст. 205 КАС України визначено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення.

При цьому, ухвалою суду від 12.06.2020 року, для з`ясування всіх обставин справи, в тому числі з`ясування необхідності звернення позивача до відповідача в грудні 2019 року з вимогою отримати довідку сімейного лікаря про можливість відвідування ДНЗ її дитиною, при цьому маючи в своєму розпорядженні таку довідку, датовану вереснем 2019 року, дану адміністративну справу призначено до розгляду у судове засідання з повідомленням сторін.

Оскільки, неявка позивача у судове засідання перешкоджає розгляду справи, суд, для забезпечення повного та всебічного з`ясування всіх обставин у цій адміністративній справі та постановлення законного і обґрунтованого рішення, вважає за необхідне викликати у судове засідання позивача для надання пояснень щодо обставин даної справи, у зв`язку із чим, доходить висновку про необхідність відкладення розгляду справи на іншу дату.

Додатково слід зазначити, що відповідно до пункту 4 частини 1 статті 240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо позивач не прибув (повторно не прибув, якщо він не є суб`єктом владних повноважень) у підготовче засідання чи у судове засідання без поважних причин або не повідомив про причини неявки, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності.

З урахуванням викладеного, суд роз`яснює позивачу, що у випадку її повторної неявки без поважних причин, позовна заява буде залишена без розгляду.

Керуючись ст.ст. 205, 240, 248, 256 КАС України суд, -

у х в а л и в :

Визнати неявку позивача в судове засідання неповажною.

Відкласти судове засідання на 29 липня 2020 р. о 10:00 год. в залі судового засідання № 6 Вінницького окружного адміністративного суду м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя Дончик Віталій Володимирович

Дата ухвалення рішення14.07.2020
Оприлюднено16.07.2020
Номер документу90415178
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —120/1227/20-а

Рішення від 03.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 29.07.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 14.07.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 24.06.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 12.06.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 20.03.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні