Ухвала
від 10.06.2020 по справі 320/2589/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третіх осіб до участі у справі

10 червня 2020 року м. Київ №320/2589/20

Київський окружний адміністративний суд у складі судді Колеснікової І.С., секретаря судового засідання Олеярника М.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про залучення третіх осіб до участі в адміністративній справі

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській

області

до Комунальної установи заклад дошкільної освіти (дитячий садок) Веснянка села

Матюші Фурсівської сільської ради Білоцерківського району Київської області

про застосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області із позовом до Комунальної установи заклад дошкільної освіти (дитячий садок) Веснянка села Матюші Фурсівської сільської ради Білоцерківського району Київської області про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі Комунальної установи заклад дошкільної освіти (дитячий садок) Веснянка села Матюші Фурсівської сільської ради Білоцерківського району Київської області (код ЄДРПОУ 25667645), за адресою: Київська обл., Білоцерківський район, с. Матюші, вул. Ярослава Мудрого, буд. 6, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 23.01.2020 №46.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 23.03.2020 відкрито спрощене провадження з проведенням судового засідання, запропоновано відповідачу подати відзив на позовну заяву.

Разом з відзивом на позовну заяву відповідачем подано до суду письмове клопотання про залучення до участі у справі Фурсівську сільську раду Білоцерківського району Київської області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача. Зазначене клопотання мотивовано тим, що засновником Комунальної установи заклад дошкільної освіти (дитячий садок) Веснянка села Матюші Фурсівської сільської ради Білоцерківського району Київської області є Фурсівська сільська рада Білоцерківського району Київської області і забезпечення пожежної безпеки суб`єкта господарювання покладається на власників та керівників таких суб`єктів господарювання.

Представником відповідача у судовому засіданні підтримано клопотання про залучення до участі у справі Фурсівську сільську раду Білоцерківського району Київської області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Представником позивача проти клопотання про залучення третіх осіб заперечено, зазначено про відсутність підстав для залучення до участі у справі Фурсівської сільської ради Білоцерківського району Київської області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, оскільки предметом спору є усунення порушень відповідачем законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Вирішуючи наявність підстав для залучення Фурсівської сільської ради Білоцерківського району Київської області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, суд зазначає таке.

Згідно приписів статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку (частина друга).

Як встановлено судом, Комунальна установа заклад дошкільної освіти (дитячий садок) Веснянка села Матюші Фурсівської сільської ради Білоцерківського району Київської області, ідентифікаційний код 25667645, місцезнаходження: 09151, Київська область, Білоцерківський район, с. Матюші, вул. Ярослава Мудрого, 6, зареєстрована як юридична особа 14.02.1996, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено 19.05.2008 запис №13281200000002414. Засновником Комунальної установи заклад дошкільної освіти (дитячий садок) Веснянка села Матюші Фурсівської сільської ради Білоцерківського району Київської області є Фурсівська сільська рада (ідентифікаційний код 04363225, вул. Ярослава Мудрого, 48, с. Фурси, Білоцерківський район, Київська область, 09150).

Відповідно до частини шостої статті 25 Закону України Про освіту від 05.09.2017 №2145-VIII, засновник закладу освіти зобов`язаний: забезпечити утримання та розвиток матеріально-технічної бази заснованого ним закладу освіти на рівні, достатньому для виконання вимог стандартів освіти та ліцензійних умов; у разі реорганізації чи ліквідації закладу освіти забезпечити здобувачам освіти можливість продовжити навчання на відповідному рівні освіти; забезпечити відповідно до законодавства створення в закладі освіти безперешкодного середовища для учасників освітнього процесу, зокрема для осіб з особливими освітніми потребами.

Отже, за висновком суду рішення у даній справі може вплинути на права та інтереси Фурсівської сільської ради, як засновника Комунальної установи заклад дошкільної освіти (дитячий садок) Веснянка села Матюші Фурсівської сільської ради Білоцерківського району Київської області, до обов`язків якого входить, зокрема, утримання, забезпечення матеріально-технічної бази заснованого ним закладу освіти на рівні, достатньому для виконання вимог стандартів освіти та ліцензійних умов, створення та підтримання в закладі освіти безперешкодного середовища для учасників освітнього процесу.

Відтак, суд дійшов висновку про обґрунтованість клопотання відповідача про залучення до участі у справі третьої особи та наявність підстав для залучення Фурсівської сільської ради Білоцерківського району Київської області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Керуючись статтею 49 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі Фурсівську сільську раду Білоцерківського району Київської області (ідентифікаційний код 04363225, вул. Ярослава Мудрого, 48, с. Фурси, Білоцерківський район, Київська область, 09150) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Колеснікова І.С.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.06.2020
Оприлюднено21.07.2020
Номер документу90466807
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/2589/20

Ухвала від 10.06.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Рішення від 16.07.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 13.04.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 23.03.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні