Ухвала
від 20.07.2020 по справі 440/3759/20
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження в адміністративній справі

20 липня 2020 рокум. ПолтаваСправа № 440/3759/20

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Слободянюк Н.І., перевіривши матеріали адміністративного позову Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області ( вул. Воскресенський узвіз, буд. 7, м.Полтава, Полтавська область, 36020, ідентифікаційний код 40358617 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Половки" ( вул.Великотирнівська, буд. 35/2, м.Полтава, Полтавська область, 36034, ідентифікаційний код 13946842 ) про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів, -

В С Т А Н О В И Л А:

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Половки" про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів Товариством з обмеженою відповідальністю "Половки" в закладі громадського харчування "Піцерія", розташованому за адресою: м. Полтава, вул. Великотирнівська, буд.35/2, до усунення порушень, встановлених актом, складеним за результатами проведення позапланового заходу державного контролю стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров`я та благополуччя тварин, від 14 липня 2020 року №54.

Підставою для звернення до суду позивач визначив порушення відповідачем вимог законодавства про харчові продукти та створення загрози життю та здоров`ю людей.

Адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України та підсудний Полтавському окружному адміністративному суду, а також поданий у строк, встановлений законом.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на цій стадії відсутні.

Таким чином, позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Врахувавши положення частини третьої статті 12 КАС України та обставини, визначені частиною третьою статті 257 цього Кодексу, суд доходить висновку про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Частиною четвертою статті 9 КАС України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Беручи до уваги викладене, для повного та всебічного з`ясування всіх обставин справи є необхідність витребувати від позивача додаткові докази у справі.

Керуючись статтями 9, 12, 248, 256, 257, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И Л А:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №440/3759/20 за позовом Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Половки" про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 11:00 год. 08 вересня 2020 року в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: 36039, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для надання до суду відзиву на позов разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, та документами, що підтверджують факт надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Витребувати від позивача належним чином засвідчені копії:

- документів, що містять інформацію про усунення відповідачем порушень, визначених актом від 14 липня 2020 року №54 (за наявності);

- документів, наданих відповідачем на підтвердження усунення порушень (за наявності);

- документів, що містять інформацію про оскарження відповідачем припису № 19 від 06 липня 2020 року, рішень про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів №53 від 04 липня 2020 року та про вилучення з обігу харчових продуктів №54 від 04 липня 2020 року;

- інших матеріалів, що стосуються цього позову.

Витребувати від відповідача належним чином засвідчені копії:

- документів, що містять інформацію про вжиття ним заходів для усунення порушень, визначених актом від 14 липня 2020 року №54 (за наявності), та /або доказів на підтвердження усунення таких порушень (за наявності);

- документів, що містять інформацію про оскарження відповідачем припису № 19 від 06 липня 2020 року, рішень про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів №53 від 04 липня 2020 року та про вилучення з обігу харчових продуктів №54 від 04 липня 2020 року (за наявності);

- інших матеріалів, що стосуються цього позову.

Роз`яснити, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. У разі якщо особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. Згідно з частиною першою статті 149 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

Також роз`яснити, що процесуальні строки, встановлені судом у цьому судовому рішенні, відповідно до пункту 3 розділу VІ "Прикінцеві положення" Кодексу адміністративного судочинства України можуть бути продовжені судом за відповідною заявою учасника справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України у мережі Інтернет за адресою: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.І. Слободянюк

Дата ухвалення рішення20.07.2020
Оприлюднено22.07.2020
Номер документу90491444
СудочинствоАдміністративне
Сутьтимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів

Судовий реєстр по справі —440/3759/20

Ухвала від 08.09.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 08.09.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 20.07.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні