Ухвала
від 22.07.2020 по справі 620/1672/20
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 липня 2020 року м. Чернігів Справа № 620/1672/20

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Бородавкіної С.В.,

розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "ВЮТбуд" про повернення судового збору у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ВЮТбуд" до Територіального сервісного центру №7441 Регіонального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України в Чернігівській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача, - Північно-Східне управління Міністерства юстиції України (м.Суми) про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

У С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ВЮТбуд" звернулось до суду з адміністративним позовом до Територіального сервісного центру №7441 Регіонального сервісного центру МВС України в Чернігівській області, у якому просило:

- визнати дії відповідача, які полягають у відмову у внесенні змін до Єдиного державного реєстру транспортних засобів про припинення арешту та знятті з реєстрації транспортних засобів, що належать товариству, - протиправними;

- зобов`язати відповідача виключити з Єдиного державного реєстру транспортних засобів відомості про арешт транспортних засобів, які належать товариству, а саме: а/м КАМАЗ 5320 днз НОМЕР_1 , кузов № НОМЕР_2 , причіп бортовий ПР 2 НОМЕР_3 -6М днз НОМЕР_4 , кузов № НОМЕР_5 , а/м НОМЕР_6 , днз НОМЕР_7 , кузов № НОМЕР_8 , а/м НОМЕР_9 , днз НОМЕР_10 , шасі № НОМЕР_11 , а/м НОМЕР_12 , днз НОМЕР_13 , кузов № НОМЕР_14 , а/м DAEWOO LANOS TF НОМЕР_15 , днз НОМЕР_16 , шасі № НОМЕР_17 , а/м НОМЕР_12 , днз НОМЕР_18 , кузов № НОМЕР_19 , а/м НОМЕР_20 , днз НОМЕР_21 , кузов № НОМЕР_22 та розглянути у встановленому порядку заяву товариства про зняття їх з реєстрації.

Ухвалою судді від 29.05.2020 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

30.06.2020 від Товариства з обмеженою відповідальністю "ВЮТбуд" надійшло клопотання про зменшення позовних вимог, у зв`язку із чим позивач просив задовольнити позов шляхом: - визнання дій відповідача, які полягають у відмові у внесенні змін до Єдиного державного реєстру транспортних засобів про припинення арешту та знятті з реєстрації транспортного засобу, що належить товариству, - протиправними; зобов`язання відповідача виключити з Єдиного державного реєстру транспортних засобів відомості про арешт транспортного засобу, який належить товариству, а саме: автомобіля КАМАЗ 5320, днз НОМЕР_1 , кузов № НОМЕР_2 , та розглянути у встановленому порядку заяву товариства про зняття їх з реєстрації.

Відповідно до статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України, крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно із частиною другою статті 132 Кодексу адміністративного судочинства України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до пункту 1 частини першої статті 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом.

Як вбачається з матеріалів справи, позивачем під час звернення до суду сплачено судовий збір в розмірі 16 816,00 грн. за вісім вимог немайнового характеру. Однак, у зв`язку із зменшенням позовних вимог до однієї, Товариством з обмеженою відповідальністю "ВЮТбуд" має бути сплачено судовий збір у меншому розмірі, а саме 2 102,00 грн.

Таким чином, оскільки позивачем сплачено судовий збір за вимоги немайнового характеру у більшому розмірі, ніж встановлено законом, судовий збір в розмірі переплаченої суми 14 714,00 грн. має бути повернутий Товариству з обмеженою відповідальністю "ВЮТбуд".

На підставі наведеного та керуючись статтями 132, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "ВЮТбуд" про повернення судового збору - задовольнити.

Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "ВЮТбуд" (код ЄДРПОУ 30904367, вул. Свердлова, 50, смт. Ріпки, Чернігівська область, 15000) судовий збір у розмірі 14 714 (чотирнадцять тисяч сімсот чотирнадцять) грн. 00 коп., перерахований до бюджету відповідно до платіжного доручення від 28.05.2020 №1077.

Ухвала набирає чинності з моменту її постановлення та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Бородавкіна

Дата ухвалення рішення22.07.2020
Оприлюднено22.07.2020
Номер документу90517485
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —620/1672/20

Ухвала від 22.07.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

Рішення від 22.07.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

Ухвала від 29.05.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

Ухвала від 18.05.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні