Постанова
від 23.07.2020 по справі 285/1301/18
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 285/1301/18

провадження № 1-кс/0285/541/20

23 липня 2020 року м. Новоград-Волинський

Слідчий суддя Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду

клопотання прокурора Новоград-Волинської місцевої прокуратури

про тимчасовий доступ до речей і документів

по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018061240000011 від 27.02.2018 року,

за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1,ч.2 ст.364, ч.1 ст.246 КК України,

ВСТАНОВИЛА:

Прокурор ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів та їх вилучення (виїмку) у ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) з метою надання їх в оренду ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на 49 років або до моменту отримання власниками земельних часток (паїв) правовстановлюючих документів в замін сертифікатів на право на земельні частки (паї), для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за рахунок невитребуваних земельних часток (паїв) із земель спільної часткової власності реформованого КСП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на території Лебедівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області, загальною площею 419,0500 га.

Своє клопотання обґрунтовує тим, що розпорядженням голови районної державної адміністрації від 28.07.2017 № 526 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » надано дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) з метою надання їх в оренду даному підприємству на 10 років або до моменту отримання власниками земельних часток (паїв) правовстановлюючих документів в замін сертифікатів на право на земельні частки (паї), для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за рахунок невитребуваних земельних часток (паїв) із земель спільної часткової власності реформованого КСП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на території Лебедівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області загальною площею 419,0500 га. Розпорядженням голови районної державної адміністрації 05.10.2017 № 721 дану технічну документацію затверджено з метою надання їх в оренду вказаному підприємству на 49 років. На підставі вказаного розпорядження 25.10.2017 між ІНФОРМАЦІЯ_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укладено договір оренди земельних часток (паїв).

Перевіркою, проведеною спеціалістами ІНФОРМАЦІЯ_5 , встановлено, що передані підприємству землі відносяться до земель державної власності та лісового фонду у комплексі із земельними ділянками спільної власності громадян, що підтверджується технічними документаціями та державними актами.

Право розпоряджатися земельними ділянками запасу (резерву), розташованими за межами населеного пункту, належить ІНФОРМАЦІЯ_5 . При цьому, вказаним органом влади жодних рішень щодо надання вказаних земельних ділянок в оренду не приймалось.

Окрім того, передача у власність, надання в постійне користування для нелісогосподарських потреб земельних ділянок площею більше як 1 га, що перебувають у державній власності, належить до повноважень Кабінету Міністрів України у сфері лісових відносин.

Із наведеного вбачається, що службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_6 ймовірно неправомірно, поза межами наданих повноважень, передано в оренду ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » вказані земельні ділянки загальною площею 419,0500 га.

Зазначає, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, будуть використані як речовий та письмовий доказ, необхідні для проведення земельно-технічної експертизи та експертизи із питань землеустрою.

За вказаним фактом внесено відомості до ЄРДР.

Отримати зазначені документи не представляється за можливе, оскільки ІНФОРМАЦІЯ_1 відмовив у наданні документів на запит прокурора.

Прокурор в письмовій заяві до суду клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_7 в судове засідання не прибув, про день та час розгляду справи повідомлений вчасно та належним чином.

Дослідивши матеріали справи, приходжу до наступного висновку.

Тимчасовий доступ до документів, як захід забезпечення кримінального провадження, передбачений п.5 ч.1 ст.131 КПК України.

Встановлено, що в провадженні органу поліції знаходяться матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018061240000011 від 27.02.2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, 2 ст. 364, ч. 1 ст. 246 КК України.

Як вбачається із клопотання, необхідність в отриманні тимчасового доступу до вказаних у клопотанні документів, виникла з метою повного, всебічного і об`єктивного дослідження обставин у кримінальному провадженні, вони мають суттєве значення для встановлення всіх обставин у справі та в подальшому можуть бути використані як речові докази. Окрім того, проведення в подальшому земельно-технічної експертизи та експертизи із питань землеустрою неможливе без даної документації.

Потреби досудового розслідування з метою забезпечення його дієвості можуть бути забезпечені при задоволенні клопотання прокурора в повному обсязі.

Суттєвих шкідливих наслідків застосування цього заходу забезпечення кримінального провадження для осіб, яких він стосується, не вбачається.

Спосіб, у який здійснюється забезпечення кримінального провадження, відповідає завданням кримінального провадження, враховує обставини вчиненого кримінального правопорушення, є розумним і співрозмірним.

З огляду на наведене, клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Також, у відповідності до вимог п.7 ч.1 ст.164 КПК України, слід визначити строк дії ухвали в межах одного місяця від дня її постановлення.

Керуючись статтями 159, 160, 162-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання задовольнити .

Надати прокурору Новоград-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , слідчим СВ Новоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_4 , ОСОБА_5

тимчасовий доступ до документів (з можливістю їх вилучення (виїмки), а саме:

технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) з метою надання їх в оренду ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на49років абодо моменту отримання власниками земельних часток (паїв) правовстановлюючих документів в замін сертифікатів на право на земельні частки (паї), для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за рахунок невитребуваних земельних часток (паїв) із земель спільної часткової власності реформованого КСП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на території Лебедівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області, загальною площею 419.0500 га,

які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ).

Строк дії ухвали визначити до 23 серпня 2020 року включно.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями КПК України, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.07.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу90544448
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —285/1301/18

Постанова від 20.07.2021

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Сташків Т. Б.

Постанова від 15.02.2021

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

Постанова від 23.07.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

Постанова від 21.07.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

Постанова від 19.07.2019

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Коцюба О. М.

Постанова від 12.07.2019

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Коцюба О. М.

Постанова від 12.07.2019

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Коцюба О. М.

Постанова від 10.07.2019

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Коцюба О. М.

Постанова від 12.06.2019

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Заполовська Т. Г.

Постанова від 12.06.2019

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Заполовська Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні