Ухвала
від 22.07.2020 по справі 241/1774/19
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

241/1774/19

2/241/92/2020

22.07.2020 року смт. Мангуш

Першотравневий районний суд Донецької області у складі

головуючого судді Демочко Д.О.

секретаря Орчелоті І.С.

за участю

позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2 , ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Мангуш клопотання позивача ОСОБА_1 про залучення третьої особи у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до КНП Мангушський центр первинної медико-санітарної допомоги про поновленні на роботі,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Першотравневого районного суду Донецької області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до КНП Мангушський центр первинної медико-санітарної допомоги про поновленні на роботі.

В судовому засіданні позивачем ОСОБА_1 було заявлено усне клопотання про залучення до справи у якості третіх осіб Мангушську районну державну адміністрацію та Мангушську селищну раду з метою притягнення відповідних посадових осіб вказаних органів до кримінальної відповідальності.

Представник відповідача в судовому засіданні проти клопотання заперечував в повному обсязі, просив суд відмовити у задоволенні клопотання в зв`язку з безпідставністю.

Вислухавши пояснення сторін щодо обґрунтованості клопотання про залучення третіх осіб, суд прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ст. 43 ч. 1 п. 3 ЦПК України учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Так, судом встановлено, що позивачем, в порушення вищевказаних вимог було заявлено клопотання під час судового розгляду, а не на стадії підготовчого розгляду, що є недопустимим порушення процесуального порядку.

Також, аналізуючи вищезазначені норми цивільного процесуального законодавства, клопотання про залучення до участі у справі третіх осіб повинно містити обов`язкові пункти, а саме позивачем має бути вказано на чиїй саме стороні виступатимуть треті особи, та треті особи є такими, що заявляють самостійні вимоги чи такими, що не заявляють самостійні вимоги. В порушення вищевказаної норми, зазначені вимоги позивачем не виконано.

Крім того, при заявлені клопотання про залучення третьої особи позивачем має бути вказано, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Проте, зазначеної вимоги позивачем також не виконано.

Таким чином, враховуючи те, що позивач не змогла пояснити яким чином рішення у справі вплине на права та обов`язки Мангушської районної державної адміністрації та Мангушської селищної ради та враховуючи той факт, що клопотання було заявлено з порушення строків, в задоволенні клопотання слід відмовити у зв`язку з його безпідставністю та необґрунтованістю.

Керуючись ст.ст. 11-13, 53, 198, 211, 223, 259, 260, 261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання ОСОБА_1 про залучення до участі у справі третіх осіб - відмовити у повному обсязі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.О. Демочко

СудПершотравневий районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення22.07.2020
Оприлюднено24.07.2020
Номер документу90552325
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —241/1774/19

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Постанова від 10.11.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Зайцева С. А.

Постанова від 10.11.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Зайцева С. А.

Ухвала від 22.09.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Зайцева С. А.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Зайцева С. А.

Ухвала від 10.09.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Зайцева С. А.

Рішення від 30.07.2020

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Демочко Д. О.

Рішення від 30.07.2020

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Демочко Д. О.

Ухвала від 22.07.2020

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Демочко Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні