Ухвала
від 23.07.2020 по справі 127/8796/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/8796/20

Провадження 2/127/1369/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 липня 2020 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Луценко Л.В.,

при секретарі судового засідання Мироненко В.В.,

за участю: представників позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,

представника відповідача - адвоката Грабік О.А.,

представника третьої особи Лука-Мелешківської сільської ради - адвоката Слізяка Н.Р.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом заступника керівника Вінницької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької міської ради до ОСОБА_3 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмету спору, ОСОБА_4 , Лука-Мелешківської сільської ради про витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Вінницького міського суду Вінницької області знаходиться цивільна справа за вищезазначеним позовом.

17.07.2020 року на адресу суду надійшло клопотання від ОСОБА_5 про залучення її до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, оскільки вона отримала дозвіл на будівництво житлового будинку на спірній земельній ділянці, яку просить витребувати позивач.

В підготовчому засіданні представник позивача Вінницької місцевої прокуратуриЧерниш Г.М., представник позивача Вінницької міської ради Хващевська А.В., представник особи Лука-Мелешківської сільської ради - адвокат Слізяк Н.Р. не заперечили проти залучення ОСОБА_5 до участі у справі у якості третьої особи без самостійних вимог.

В підготовчому засіданні представник відповідача адвокат Грабік О.А. заперечила проти задоволення клопотання ОСОБА_5 про її залучення до участі у справи у якості третьої особи без самостійних вимог.

Заслухавши клопотання, думки та доводи сторін з приводу останнього, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити з наступних міркувань.

Згідно ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору (ч.3 ст.53 ЦПК України).

Як вбачається з матеріалів справи позивачем пред`явлено позовні вимоги про витребування у ОСОБА_3 двох земельних ділянок, які він набув у власність на підставі договору купівлі-продажу земельної ділянки від 15.06.2017 року, укладеного із ОСОБА_4 , який у свою чергу, зареєстрував право власності на вказані земельні ділянки з огляду на рішення Лука-Мелешківської сільської ради від 09.12.2006 року про надання дозволу на виготовлення технічної документації про передачу у власність земельної ділянки.

Зі змісту заяви ОСОБА_5 вбачається, що 14.01.2002 року рішенням Лука-Мелешківської сільської ради спірні земельні ділянки надані заявниці для будівництва житлового будинку, а також надано дозвіл на будівництво індивідуального житлового будинку на них. Протягом 2002-2016 років ОСОБА_5 володіла та користувалась цією земельною ділянкою, яка тоді ще не була поділена на дві, обробляла землю та сплачувала земельний податок. Згодом ця земельна ділянка відійшла до території м. Вінниці. 28.04.2017 року Вінницька міська рада надала ОСОБА_5 дозвіл на розробку проекту землеустрою на земельну ділянку площею 1000 кв. АДРЕСА_1 . Проект землеустрою їй не розробили, оскільки на той час вже було зареєстровано право власності на спірну земельну ділянку за ОСОБА_3 .

А тому, зважаючи на вказані обставини, рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_5 , відтак остання підлягає залученню до участі у розгляді справи в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст.53, 260, 261 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом заступника керівника Вінницької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької міської ради до ОСОБА_3 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмету спору, ОСОБА_4 , Лука-Мелешківської сільської ради про витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння, в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_5 .

Третя особа без самостійних вимог щодо предмету спору, має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати третій особі без самостійних вимог щодо предмету спору.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення23.07.2020
Оприлюднено24.07.2020
Номер документу90557972
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —127/8796/20

Рішення від 21.09.2021

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Рішення від 21.09.2021

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Ухвала від 28.01.2021

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Ухвала від 23.07.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Ухвала від 03.07.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Ухвала від 06.05.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні