Вирок
від 23.07.2020 по справі 685/202/20
БІЛОГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Білогірський районний суд Хмельницької області 30200 Хмельницька обл., смт Білогір`я, вул. Шевченка, 42, inbox@bg.km.court.gov.ua, Тел.(факс) 038 41 2 1444

Справа № 685/202/20

Провадження № 1-кп/669/25/20

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 липня 2020 року смт.Білогір`я

Білогірський районний суд Хмельницької області

в складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 та його захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Білогір`я Хмельницької області кримінальне провадження № 12019240240000110 про обвинувачення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Новоставці Теофіпольського району Хмельницької області, проживаючого по АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, з середньою освітою, не одруженого, не працюючого, військовозобов`язаного, раніше не судимого в порядку ст.89 КК України,

у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч.1 ст. 185 КК України,

В С Т А Н О В И В:

В період часу із 01 по 03 червня 2019 року, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , перебуваючи на робочому місці на території ФГ «Квітневе», с.Новоставці Теофіпольського району Хмельницької області, маючи єдиний умисел на таємне викрадення майна, керуючись єдиним злочинним умислом та корисливим мотивом на заволодіння чужим майном, скориставшись відсутністю стороннього нагляду, за допомогою гумового шлангу злив із баку зернозбирального комбайну «ЕНИСЕЙ 1020», д.н.з. НОМЕР_1 , дизельне пальне в кількості 15л., в розрахунку 28,95 грн. за 1л., на загальну суму 434,25 грн., в одну пластикову каністру ємністю 10л. та дві пластикові пляшки ємністю по 2,5л. кожна. В подальшому, незаконно здобуте дизельне паливо ОСОБА_4 виніс з території господарства та продав одному із місцевих жителів за грошові кошти, які витратив на власний розсуд.

Не припиняючи злочинну діяльність, в період часу із 03 по 05 червня 2019 року, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, продовжуючи виконувати свої злочинні наміри, направлені на незаконне заволодіння чужим майном, маючи єдиний продовжуваний умисел, з метою особистого збагачення, ОСОБА_4 , перебуваючи на робочому місці на території ФГ «Квітневе» с.Новоставці Теофіпольського району Хмельницької області, керуючись корисливим мотивом на заволодіння чужим майном, скориставшись відсутністю стороннього нагляду, за допомогою гумового шлангу злив із баку трактора «МТЗ-80», д.н.з. НОМЕР_2 , дизельне пальне в кількості 10л., в розрахунку 28,95 грн. за 1л., на загальну суму 289,50 грн., в одну пластикову каністру ємністю 10л. Незаконно здобуте дизельне паливо ОСОБА_4 виніс з території господарства та продав одному із місцевих жителів за грошові кошти, які витратив на власний розсуд.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, в період часу із 05 по 07 червня 2019 року, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, виконуючи свої злочинні наміри, направлені на незаконне заволодіння чужим майном, маючи єдиний продовжуваний умисел, з метою особистого збагачення, знову, ОСОБА_4 , перебуваючи на робочому місці на території ФГ «Квітневе» с.Новоставці Теофіпольського району Хмельницької області, керуючись єдиним злочинним умислом та корисливим мотивом на заволодіння чужим майном, скориставшись відсутністю стороннього нагляду, за допомогою гумового шлангу злив із баку вантажівки «ГАЗ», д.н.з. НОМЕР_3 , дизельне пальне в кількості 5л., в розрахунку 28,95 грн. за 1л., на загальну суму 144,75 грн., у дві пластикові пляшки ємністю по 2,5л. кожна. Незаконно здобуте дизельне паливо ОСОБА_4 виніс з території господарства та продав одному із місцевих жителів за грошові кошти, які витратив на власний розсуд.

В такий спосіб ОСОБА_4 поетапно таємно викрав дизельне паливо в кількості 30л. на загальну суму 868,50 грн., належне ФГ «Квітневе».

Дії ОСОБА_4 органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 1 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся.

Представник потерпілого ФГ «Квітневе» ОСОБА_6 в судове засідання не з`явився. Направив до суду заяву, в якій просив розгляд справи проводити у його відсутності, при призначенні покарання поклався на розсуд суду.

Крім власного визнання вина обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому кримінальному правопорушенні доведена і матеріалами справи:

- даними Витягу з кримінального провадження, згідно якого 03.07.2019 року за заявою ОСОБА_6 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019240240000140 внесено відомості по факту викрадення в період часу з 01 по 10 червня 2019 року ОСОБА_4 із паливних баків сільськогосподарської техніки дизельного палива в кількості 30л., яке належить ФГ «Квітневе»;

- даними протоколу огляду від 04.07.2019 року з доданими фототаблицями, згідно якого ОСОБА_4 добровільно видав гумовий шланг чорного кольору, яким він, як повідомив, зливав дизпаливо із паливних баків сільськогосподарської техніки ФГ «Квітневе»;

- даними постанови слідчого про визнання та приєднання речових доказів до кримінального провадження від 04.07.2019 року, якою вилучений під час огляду гумовий шланг чорного кольору визнано речовим доказом;

- даними довідки №5/5, виданою 05.07.2019 року ТОВ «Подільське», згідно якої ціна на пальне з розрахунку на літр протягом 01-30 червня 2019 року становила 28,95 грн./л.

- даними протоколу проведення слідчого експерименту від 10.07.2019 року з доданими фототаблицями, згідно якого ОСОБА_4 на пропозицію відтворити обстановку та обставини викрадення майна (дизельного палива) із паливних баків зернозбирального комбайну «ЕНИСЕЙ 1020», д.н.з. НОМЕР_1 , трактора «МТЗ-80», д.н.з. НОМЕР_2 , та автомобіля «ГАЗ», д.н.з. НОМЕР_3 , які належать ФГ «Квітневе», вказав як здійснив вказану крадіжку;

- даними Актів замірів палива, згідно яких в ході проведення замірів дизпалива в зернозбиральному комбайні «ЕНИСЕЙ 1020», д.н.з. НОМЕР_1 , тракторі «МТЗ-80», д.н.з. НОМЕР_2 , та автомобілі «ГАЗ», д.н.з. НОМЕР_3 , виявлено нестачу дизпалива об`ємом 15л.,10л., та 5л., відповідно.

Таким чином, на підставі наведеного, з урахуванням визнавальних показань обвинуваченого ОСОБА_4 , досліджених в судовому засіданні протоколів слідчих дій та інших долучених до матеріалів кримінального провадження документів, суд приходить до висновку, що вина ОСОБА_4 в таємному викраденні чужого майна (крадіжці) доведена і його дії кваліфіковані вірно.

При призначенні покарання суд враховує тяжкість вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Зокрема, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, який згідно із ст. 12 КК України є кримінальним проступком, особу винного, який не працює, в силу вимог ст. 89 КК України раніше не судимий, не одружений, на обліку у лікаря психіатра не перебуває, за місцем проживання характеризується негативно, заподіяну шкоду не відшкодував.

Обставини, які обтяжують покарання ОСОБА_4 , судом не встановлено.

Обвинувачений ОСОБА_4 визнав вину, щиро кається у вчиненні кримінального правопорушення, активно сприяв його розкриттю, що виразилося у послідовних показаннях щодо обставин та механізму здійснення крадіжки дизельного пального. Вказані обставини суд враховує як такі, що пом`якшують покарання.

Оцінюючи викладені обставини у їх сукупності з урахуванням суспільної небезпеки скоєного кримінального правопорушення, особу винного та обставини, які пом`якшують (визнання вини, щире каяття у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, активне сприяння його розкриттю) та відсутності таких, що обтяжують покарання, характер вчиненої крадіжки, розмір викраденого майна, а також висновки органу пробації, які містяться в досудовій доповіді, суд вважає за можливе призначити обвинуваченому ОСОБА_4 покарання за ч. 1 ст. 185 КК України у виді громадських робіт, що буде необхідним і достатнім для його виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень.

Запобіжний захід обвинуваченому не обирався. Процесуальні витрати, пов`язані із залученням експертів, відсутні. Речові докази підлягають вирішенню відповідно до ст.100 КПК України.

Керуючись ст. ст. 75,76,185 КК України, ст.ст. 368, 371, 374 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч.1 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді громадських робіт на строк 150 /сто п`ятдесят/ годин.

Строк відбування покарання ОСОБА_4 рахувати з моменту приведення вироку суду до виконання.

Речовий доказ:

- гумовий шланг чорного кольору, який зберігаються в камері схову речових доказів Теофіпольського ВП Красилівського ВП ГУНП в Хмельницькій області, - знищити.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Вирок суду може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудБілогірський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення23.07.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90582929
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —685/202/20

Вирок від 23.07.2020

Кримінальне

Білогірський районний суд Хмельницької області

Бараболя Н. С.

Ухвала від 18.03.2020

Кримінальне

Білогірський районний суд Хмельницької області

Бараболя Н. С.

Ухвала від 18.02.2020

Кримінальне

Білогірський районний суд Хмельницької області

Бараболя Н. С.

Ухвала від 10.02.2020

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Бондар В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні