Ухвала
від 27.07.2020 по справі 914/135/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

27.07.2020 Справа № 914/135/20

Суддя Запотічняк О.Д., розглянувши матеріали

за позовом: Грибовицької сільської ради Жовківського району Львівської області, с.Великі Грибовичі, Жовківський район, Львівська область,

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Львівський будівельний холдинг", м.Львів,

про стягнення вартості майна переданого на зберігання в сумі 125 014,90грн,

представники сторін не викликались (не повідомлялись),

встановив:

У провадженні Господарського суду Львівської області перебуває справа за позовом Грибовицької сільської ради Жовківського району Львівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Львівський будівельний холдинг" про стягнення вартості майна переданого на зберігання в сумі 125 014,90грн.

Ухвалою від 04.02.2020 суд відкрив провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження та призначив розгляд справи в судовому засіданні з викликом сторін на 03.03.2020.

Подальший хід розгляду справи викладено в ухвалах суду.

Ухвалою від 18.03.2020 суд відклав судове засідання призначене на 24.03.2020 без визначення дати.

Відповідно до ст. 3 Конституції України людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов`язком держави.

Відповідно до ст. 124, п. п. 2, 3, 4 ч. 2 ст. 129 Конституції України, п. 1, 2, 4, 10 ст. 2 Господарського процесуального кодексу України основними засадами судочинства є верховенство права, рівність всіх учасників судового процесу перед законом та судом, змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості та розумність строків розгляду справи судом.

Положеннями Господарського процесуального кодексу України, зокрема статтями 7, 13 визначено, що кожна сторона має рівні права, а суд має сприяти учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Суд звертає увагу на те, що статтею 197 ГПК України передбачено право . учасників справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Зокрема, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Відповідно до Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перебігу процесуальних строків під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) , який набрав чинності 17 липня 2020 року процесуальні строки, які були продовжені відповідно до пункту 4 розділу Х Прикінцеві положення ГПК України, закінчуються через 20 днів після набрання чинності цим Законом.

Таким чином, надавши сторонам певний строк для попередження розповсюдження інфекційних захворювань, що викликані коронавірусною хворобою (COVID-19), враховуючи скасування Кабінетом Міністрів України певних заборон, суд вважає за необхідне продовжити розгляд даної справи призначивши її до розгляду в підготовчому засіданні з повідомленням сторін.

При визначенні дати засідання з розгляду відповідної справи, судом враховано ту обставину, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. "Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України", шляхом внесення змін в низку актів Кабінету Міністрів, якими встановлені карантинні обмеження продовжено дію адаптивного карантину до 31 серпня з оновленими правилами його дотримання.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 13, 234, 236 Господарського процесуального кодексу України, суд-

ухвалив:

1. Призначити розгляд справи на 08.09.2020 о 12:30 год. в приміщенні Господарського

суду Львівської області (м. Львів, вул. Личаківська, 128).

2. Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області

(м. Львів, вул. Личаківська, 128), зал судових засідань №10 поверх 2.

3. Позивачу: явка представника в судове засідання на власний розсуд.

4. Відповідачу: явка представника в судове засідання на власний розсуд.

5. Письмові докази, які представляються суду, оформляти відповідно до вимог статті 36 ГПК України;

6. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до статтей 56, 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

Cторонам виконати вимоги ухвали суду від 04.02.2020 р.

Запропонувати учасникам процесу: подавати всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, клопотання, відзиви, пояснення тощо) до господарського суду через електронну пошту, відкриту на сайті "mail.gov.ua" або через особистий кабінет, відкритий у системі "Електронний суд". Суд звертає увагу, що відкриття електронної пошти на сайті "mail.gov.ua" чи відкриття особистого кабінету в системі "Електронний суд" дозволяють учаснику процесу оперативно отримувати усі процесуальні документи, постановлені судом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Суддя О.Д. Запотічняк

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення27.07.2020
Оприлюднено28.07.2020
Номер документу90594103
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/135/20

Рішення від 08.09.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 27.07.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 18.03.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 03.03.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 04.02.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 21.01.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні