Ухвала
від 27.07.2020 по справі 640/10680/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1/1012

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

27 липня 2020 року м. Київ № 640/10680/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі: головуючої судді Клочкової Н.В., розглянувши клопотання Головного управління ДПС у місті Києві про виклик та допит свідків в адміністративній справі за позовом

Товариства з обмеженою відповідальністю БК СОЛІД ХАУС

до Головного управління ДПС у місті Києві

про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

В С Т А Н О В И В :

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю БК СОЛІД ХАУС (надалі - позивач), адреса: 03113, місто Київ, проспект Перемоги, будинок 62-Б, офіс 1, до Головного управління ДПС у місті Києві (надалі - відповідач), адреса: 04116, місто Київ, вулиця Шолуденка, будинок 33/19, в якій позивач, з урахуванням позовної заяви в новій редакції, просить суд:

- визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення від 28 грудня 2019 року № 2142615571;

- стягнути з державного бюджету України на користь товариства з обмеженою відповідальністю БК СОЛІД ХАУС судові витрати в розмірі 8 602 (вісім тисяч шістсот дві) гривні 00 копійок, з яких 2 102, 00 грн. - судовий збір, 6 500 грн. - витрати на правову допомогу.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва відкрито провадження в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю БК СОЛІД ХАУС до Головного управління ДПС у місті Києві про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень та вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження (у письмовому провадженні) без повідомлення учасників справи.

На адресу Окружного адміністративного суду міста Києва від представника відповідача надійшло клопотання про виклик та допит свідка.

В обґрунтування заявленого клопотання, представник відповідача зазначив, що з метою об`єктивного розгляду справи та встановлення обставин щодо нереальності фінансово-господарських взаємовідносин між позивачем та його контрагентом, вважає за необхідне допитати як свідка громадянина ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_1 .

При вирішенні поданого клопотання суд виходить з наступного.

Відповідно до статті 92 Кодексу адміністративного судочинства України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи.

У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання у справі.

В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Розглянувши заявлене податковим органом клопотання про виклик для допиту свідка, суд вважає за необхідне відмовити в його задоволенні, оскільки в матеріалах справи достатньо доказів для прийняття судового рішення.

При цьому, суд також вважає за необхідне звернути увагу, що ОСОБА_1 вже був допитаний в рамках досудового розслідування ВО ВЕЗ ОУ ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС України у місті Києві № 32016100050000073, у зв`язку з чим, не вбачається необхідність для повторного допиту вказаного свідка

Щодо клопотання відповідача про проведення у справі судового засідання, суд зазначає, що дане клопотання є похідним від клопотання про виклик та допит свідка, у задоволенні якого слід відмовити, відтак, вказане клопотання також не підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 166, 167, 241, 243, 248, 262Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Відмовити Головному управлінню ДПС у місті Києві в задоволенні клопотання про виклик для допиту свідка та призначення судового засідання.

Ухвала згідно зі статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Н.В. Клочкова

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення27.07.2020
Оприлюднено28.07.2020
Номер документу90621088
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/10680/20

Рішення від 03.09.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 27.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 27.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 20.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні