Ухвала
від 27.07.2020 по справі 453/769/20
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 453/769/20

№ провадження 2/453/314/20

У Х В А Л А

27 липня 2020 року Сколівський районний суд Львівської області

в складі: головуючого судді Брони А.Л.

з участю секретаря судового засідання - Бендеш А.І.,

без учасників справи,

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвест-Ком про встановлення факту виконання робіт без укладення трудового договору та виплату заборгованої заробітної плати, -

ВСТАНОВИВ:

26.06.2020 року ОСОБА_1 звернувся до Сколівського районного суду Львівської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвест-Ком про встановлення факту виконання робіт без укладення трудового договору та виплату заборгованої заробітної плати.

Ухвалою Сколівського районного суду Львівської області від 30.06.2020 року було прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін у судове засідання.

27.07.2020 року на адресу суду позивачем у справі подано клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін в судове засідання, з посиланням на те, що дана справа потребує детального розгляду спору та з`ясування усіх обставин через обсяг та характер доказів у справі та про допит свідків в режимі відеоконференції з Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області .

Розглянувши клопотання позивача, дослідивши матеріали цивільної справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 3 ст. 182 ЦПК України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлено - він встановлюється судом.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

В рішенні у справі F.R. v. Switzerland (28 June 2001, No. 37292/97) Суд нагадав, що концепція справедливого судочинства включає право сторони знати та надавати пояснення щодо всіх доданих доказів або заперечень .

Враховуючи обставини, встановлені при вивченні матеріалів справи після відкриття провадження у справі, суд вважає за необхідне розглядати справу в порядку спрощеного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

Таким чином, суд вважає за необхідне, здійснити перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження без виклику (повідомлення) до розгляду справи в порядку спрощеного провадження з викликом (повідомленням) сторін та розгляд справи відкласти.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України , учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обовязковою.

Відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Відповідно до ч. 8 ст. 212 ЦПК України копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне провести наступне судове засідання в режимі відеоконференції, оскільки свідки проживають за межами м. Сколе Львівської області.

Керуючись ст. ст. 212, 258-261, 277, 279 ЦПК України , -

постановив:

Здійснити перехід з розгляду в порядку спрощеного провадження без виклику (повідомлення) сторін цивільної справи №453/769/20 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвест-Ком про встановлення факту виконання робіт без укладення трудового договору та виплату заборгованої заробітної плати, в розгляд справи в порядку спрощеного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

Судове засідання відкласти до 15.09.2020 року на 12 годину .

Доручити Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області , що знаходиться за адресою: 46003, м. Тернопіль, вул. Котляревського, 34 , проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Викликати для допиту у судовому засідання свідків: ОСОБА_2 (проживає за адресою: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 (проживає за адресою: АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_4 (проживає за адресою: АДРЕСА_3 ).

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити свідків ОСОБА_2 (проживає за адресою: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 (проживає за адресою: АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_4 (проживає за адресою: АДРЕСА_3 ).

Відповідно до ч. 8 ст. 212 ЦПК України копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ( 46003, м. Тернопіль, вул. Котляревського, 34 ) та свідкам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Про час, дату та місце проведення судового засідання повідомити учасників справи та їх представників.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудСколівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення27.07.2020
Оприлюднено29.07.2020
Номер документу90629092
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —453/769/20

Рішення від 27.10.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Брона А. Л.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Брона А. Л.

Ухвала від 27.07.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Брона А. Л.

Ухвала від 30.06.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Брона А. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні