Ухвала
від 28.07.2020 по справі 942/621/20
НОВОПСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 28.07.2020

ЄУ № 942/621/20

Провадження №2/942/392/20

УХВАЛА

про витребування доказів, виклик свідків, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду

28 липня 2020 року Новопсковський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді Чалого А.В.,

за участю секретаря судового засідання Сіренко А.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача - адвоката Тарасова Д.С., розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Новопсков в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Білолуцької селищної ради Новопсковського району Луганської області про визнання права на земельну ділянку (пай) у порядку спадкування за законом, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Новопсковська Державна нотаріальна контора ,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до відповідача, в якому просить визнати за нею право на земельну частку (пай) розміром 6,10 в умовних кадастрових гектарах рівному для всіх колишніх членів колективного сільськогосподарського підприємства імені Куйбишева Новопсковського району Луганської області, у порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою Новопсковського районного суду Луганської області від 29.05.2020 року відкрито загальне позовне провадження, призначено підготовче судове засідання на 28.07.2020 року.

Позивач в підготовчому судовому засіданні позовні вимоги та подані клопотання про витребування доказів та виклик свідків підтримала.

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні підтримав позовні вимоги, підтримав клопотання позивача про витребування доказів та виклик свідків, вважав можливим призначити справу до судового розгляду.

Представник відповідача до підготовчого судового засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, надав відзив на позов в якому просив проводити розгляд справи без участі представника селищної ради.

Представник третьої особи до підготовчого судового засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів та виклиу свідків, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч. 6, 7, 8 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно ч. 4 ст. 8-1 Закону України Про нотаріат вилучення (виїмка) реєстрів нотаріальних дій та документів, що передані нотаріусу на зберігання в порядку, передбаченому цим Законом, а також печатки нотаріуса не допускається. Такі реєстри нотаріальних дій, документи чи печатка нотаріуса можуть бути надані суду за мотивованою постановою суду тільки для огляду і повинні бути повернуті судом негайно після огляду.

З огляду на викладене, суд вважає, що з метою з`ясування обставин справи, які мають істотне значення та для прийняття обґрунтованого та законного рішення, клопотання представника позивача слід задовольнити та витребувати у Новопсковської державної нотаріальної контори спадкову справу заведену після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 та спадкову справу заведену після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

З метою з`ясування обставин справи, які мають істотне значення та для прийняття обґрунтованого та законного рішення, суд вважає необхідним задовольнити клопотання представника позивача та викликати у якості свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Суд, виконавши вимоги ч.2 ст.197 ЦПК України, вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду за участю сторін.

Керуючись ст.ст.84, 90, 197, 258-261, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Новопсковської державної нотаріальної контори спадкову справу заведену після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 та спадкову справу заведену після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Копію ухвали направити державному нотаріусу Новопсковського районного нотаріального округу Луганської області, для виконання.

Клопотання позивача про виклик свідка задовольнити.

В судове засідання призначене на 26.08.2020 року об 11.00год., викликати свідків:

- ОСОБА_4 , адреса: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_5 , адреса: АДРЕСА_1 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність, передбачену ст. ст. 384, 385 КК України, за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Закрити підготовче провадження та призначити до судового розгляду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Білолуцької селищної ради Новопсковського району Луганської області про визнання права на земельну ділянку (пай) у порядку спадкування за законом, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Новопсковська Державна нотаріальна контора, у приміщенні Новопсковського районного суду Луганської області (у залі судових засідань № 2 Новопсковського районного суду Луганської області) по суті на 26 серпня 2020 року на 11 год. 00 хв.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А.В. Чалий

СудНовопсковський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення28.07.2020
Оприлюднено29.07.2020
Номер документу90637485
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —942/621/20

Рішення від 16.11.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 28.07.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 29.05.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні