Ухвала
від 29.07.2020 по справі 200/4798/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

29 липня 2020 р. Справа №200/4798/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Аканова О.О., розглянувши в порядку загального позовного провадження (в письмовому провадженні) позовну заяву Головного управління ДПС у Донецькій області (місцезнаходження: 87515, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Італійська, 59, код ЄДРПОУ 43142826) до товариства з обмеженою відповідальністю «ДИЗАЙН БУД-ПРОЕКТ» (місцезнаходження: 84302, Донецька область, м.Краматорськ, вул.Елеваторна, буд.38, будівля А-2, кв.4, код ЄДРПОУ 40710352) про стягнення коштів з рахунків у банківських установах, які обслуговують відповідача в рахунок погашення податкового боргу на загальну суму 231441 грн.,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з вищевказаним позовом.

Від представника відповідача надійшло клопотання про продовження процесуального строку у зв`язку з неможливістю надання у період карантину відзиву.

Відповідно до ч. 1 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Відповідно до ч. 3 ст. 223 Кодексу адміністративного судочинства України, встановлено, що про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

11.03.2020 Рада суддів України звернулася до громадян, які є учасниками судових процесів, з проханням утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов`язкової присутності учасників сторін. Також Рада суддів України просить громадян утриматися від відвідин суду, якщо у них є ознаки будь-якого вірусного захворювання.

Частиною 3 Розділу VI ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ передбачено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Суд, з урахуванням обставин захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19 та визнання причини пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином, вбачає підстави для продовження строку судового засідання та відкладення розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись 47, 205, 223, 229, 243, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Продовжити Головному управлінню Державної податкової служби у Донецькій області процесуальний строк для надання відзиву.

Відкласти розгляд справи №200/4798/20-а.

Судове засідання відбудеться 17.09.2020 року о 14:00 в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул.Добровольського, 1, про що повідомити сторін.

ПОВТОРНО зобов"язати товариство з обмеженою відповідальністю «ДИЗАЙН БУД-ПРОЕКТ» надіслати на АДРЕСУ Головного управління ДПС у Донецькій області документи та клопотання, які були надані до суду разом із клопотанням про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та надати відповідні докази надіслання на адресу суду.

ПОВТОРНО зобов"язати Головне управління ДПС у Донецькій області надати:

письмові пояснення на надані документи ТОВ «ДИЗАЙН БУД-ПРОЕКТ» разом із клопотанням про розгляд справи за правилами загального позовного провадження в частині переплати з ПДВ у сумі 1500 грн.;

письмові пояснення щодо наявності чи відсутності переплати з ПДВ у позивача у сумі 1500грн. та чи зараховувалась переплата з ПДВ у сумі 1500 грн. в рахунок сплати податкового боргу з податку на додану вартість.

Суд, роз"яснює, що за невиконання ухвали суду суд може постановити ухвалу про стягнення штрафу відповідно до ст. 149 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Аканов

Дата ухвалення рішення29.07.2020
Оприлюднено30.07.2020
Номер документу90645804
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів з рахунків у банківських установах, які обслуговують відповідача в рахунок погашення податкового боргу на загальну суму 231441 грн

Судовий реєстр по справі —200/4798/20-а

Постанова від 10.12.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Постанова від 10.12.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Рішення від 17.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

Ухвала від 29.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

Ухвала від 16.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

Ухвала від 18.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

Ухвала від 18.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аканов О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні