Ухвала
від 29.07.2020 по справі 533/1409/18
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 533/1409/18

Провадження № 2/534/53/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 липня 2020 року місто Горішні Плавні

Комсомольський міський суд Полтавської області в складі головуючого судді Куц Т.О., з участю: секретаря судового засідання Ребриної О.О.,

розглянувши за правилами загального позовного провадження у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду справу за цивільним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Добробут до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Партнер Агро Груп , Державного реєстратора Полтавської філії комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області Онищенка Руслана Миколайовича, Комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області про визнання недійсною угоди про дострокове розірвання договору оренди та визнання недійсним договору оренди землі,

в с т а н о в и в:

В провадженні суду знаходиться вказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 04.02.2019 позовна заява ТОВ Агрофірма Добробут прийнята до розгляду із відкриттям провадження у справі та призначенням до розгляду за правилами загального позовного провадження з викликом сторін у підготовче судове засідання.

У зв`язку із закінченням повноважень судді Крикливого В.В., було здійснено повторний розподіл даної справи, та за ухвалою суду від 14.06.2019 справа була прийнята до провадження судді Комсомольського міського суду Полтавської області Куц Т.О .

Ухвалою суду від 15.10.2019 до участі в справі в якості співвідповідача залучено Комунальне підприємство Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області.

В травні 2020 року на адресу суду надійшло клопотання представника ТОВ Агрофірма Добробут Охоцької Т.О. про закриття провадження у справі на підставі п.2 ч.1 ст.255 ЦПК України у зв`язку з відсутністю предмета спору. Також прохає повернути ТОВ Агрофірма Добробут сплачений судовий збір в розмірі 7048,00 грн.Розгляд справи прохає проводити без її участі.

Будучи належним чином повідомленими про дату, час та місце проведення розгляду справи, сторони у підготовче судове засідання не з`явилися.

Представник відповідача ТОВ Партнер Агро Груп та відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 надіслав на адресу суду заяву про проведення розгляду справи за його відсутності. Клопотання представника позивача ОСОБА_3 про закриття провадження у справі підтримує, та підтверджує, що між сторонами відсутній предмет спору.

Відповідно до п.1 ч.2 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

Згідно ч.2 ст.255 ЦПК України, про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з державного бюджету.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.7 ЗУ Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Тому, з огляду на закриття провадження у справі на підставі п.2 ч.1 ст.255 ЦПК України, клопотання представника позивача ОСОБА_3 щодо повернення сплаченого судового збору підлягає до задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст.255 ЦПК України, ст.7 ЗУ Про судовий збір , суд -

п о с т а н о в и в:

Провадження у справі за цивільним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Добробут до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Партнер Агро Груп , Державного реєстратора Полтавської філії комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області Онищенка Руслана Миколайовича, Комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області про визнання недійсною угоди про дострокове розірвання договору оренди та визнання недійсним договору оренди землі - закрити у зв`язку з відсутністю предмета спору.

Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю Агрофірма Добробут (код ЄДРПОУ 32682703, р/р НОМЕР_1 в АТ Райффайзен Банк Аваль у м. Київ, МФО 380805) сплачену суму судового збору в розмірі 7048,00 грн. за платіжним дорученням № С8 - 28237 від 04.12.2018.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду у п`ятнадцятиденний строк з моменту її проголошення. До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається до Полтавського апеляційного суду через Комсомольський міський суд Полтавської області.

Учасники справи мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їм відповідної ухвали.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Суддя Т.О.Куц

СудКомсомольський міський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення29.07.2020
Оприлюднено30.07.2020
Номер документу90656053
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —533/1409/18

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 14.06.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 04.02.2019

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Крикливий В. В.

Ухвала від 18.12.2018

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні