Ухвала
від 30.07.2020 по справі 380/4327/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №380/4327/20

У Х В А Л А

про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції

30 липня 2020 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого-судді Сасевича О.М., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника позивача про участь позивача та уповноваженого представника позивача у судових засіданнях в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Карівської сільської ради Сокальського району Львівської області про визнання протиправними дій, зобов`язання до вчинення дій, -

В С Т А Н О В И В :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, із вимогами:

-визнати протиправними дії Головного управління Держгеокадастру у Львівській області щодо відмови наказом від 10.04.2020 року за №13-4936/16-20-СГ у наданні ОСОБА_1 дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, орієнтовною площею 2,0 га, для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель сільськогосподарського призначення, яка розташована за межами с.Карів на території Карівської сільської ради Сокальського району, Львівської області та скасувати цей наказ;

-зобов`язати Головне управління Держгеокадастру у Львівській області повторно розглянути клопотання ОСОБА_1 від 14.02.2020 року про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, орієнтовною площею 2,0 га, для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель сільськогосподарського призначення, яка розташована за межами с.Карів на території Карівської сільської ради Сокальського району, Львівської області із прийняттям обґрунтованого і законного рішення за результатами його розгляду у встановленому порядку та з обов`язковим врахуванням висновків, наведених у рішенні суду.

Ухвалою судді від 05.06.2020 року вказану позовну заяву було залишено без руху, а позивачу надано строк для усунення її недоліків. На виконання вимог зазначеної ухвали судді представник позивача усунув недоліки позовної заяви.

Ухвалою судді від 25.06.2020 року відкрито спрощене позовне провадження у справі з повідомленням (викликом у судове засідання) сторін; задоволено клопотання позивача та залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Карівську сільську раду Сокальського району Львівської області.

15.07.2020 року від представника позивача засобами поштового зв`язку надійшло до суду клопотання про проведення судових засідань за участю позивача та уповноваженого представника позивача в режимі відеоконференції.

В обґрунтування поданого клопотання представник позивача зазначив, що позивач та його представник прибути в судові засідання не мають змоги, у зв`язку із значною географічною віддаленістю від місця розгляду справи. Таким чином, з метою реалізації права на участь у судових засіданнях та економією судових витрат, представник позивача просить суд забезпечити участь позивача та уповноваженого представника позивача у розгляді справи в режимі відеоконференції.

21.07.2020 року від третьої особи засобами поштового зв`язку надійшли до суду письмові пояснення по суті спору; 24.07.2020 року від представника відповідача надійшов відзив на позовну заяву; 27.07.2020 року від представника позивача - відповідь на відзив.

Розгляд клопотання здійснюється в порядку письмового провадження.

Відповідно до частини другої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання (частина сьома статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно частини восьмої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення права позивача на його участь та участь уповноваженого представника у судових засіданнях, реалізації його/їх процесуальних прав та забезпечення оперативності судового провадження, враховуючи віддаленість ініціатора звернення та позивача від місця розгляду справи та їх бажання брати участь в судових засіданнях, а також зважаючи на інформацію з Онлайн системи бронювання майданчиків відеоконференції, надану Службою судових розпорядників Львівського окружного адміністративного суду про наявну можливість забезпечення проведення відеоконференції, суд прийшов до висновку про необхідність задоволення клопотання представника позивача про участь в судових засіданнях позивача та уповноваженого представника позивача у справі в режимі відеоконференції та доручити забезпечення проведення відеоконференції - Червоноградському міському суду Львівської області.

Керуючись ст.ст.180, 195, 205, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про участь позивача та уповноваженого представника позивача у судових засіданнях в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Карівської сільської ради Сокальського району Львівської області про визнання протиправними дій, зобов`язання до вчинення дій задоволити.

Судове засідання в адміністративній справі №380/4327/20, яке призначене на 13.08.2020 року о 11:30 год. проводити у режимі відеоконференції.

Забезпечення проведення відеоконференції в адміністративній справі №380/4327/20 за участю позивача та представника позивача доручити Червоноградському міському суду Львівської області (Львівська обл., м.Червоноград, Св.Володимира, 15).

Копію даної ухвали направити учасникам справи та Червоноградському міському суду Львівської області.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Сасевич О.М.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.07.2020
Оприлюднено30.07.2020
Номер документу90671633
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —380/4327/20

Ухвала від 01.03.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 26.01.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Рішення від 29.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сасевич Олександр Михайлович

Ухвала від 30.07.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сасевич Олександр Михайлович

Ухвала від 25.06.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сасевич Олександр Михайлович

Ухвала від 05.06.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сасевич Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні