Ухвала
від 28.07.2020 по справі 908/538/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/7/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

Іменем України

28.07.2020 Справа № 908/538/20

м.Запоріжжя Запорізької області

Кредитори - 1/ Товариство з обмеженою відповідальністю "Палмас", код ЄДРПОУ 39505581 (87500, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Ушакова, 10, кім. 2)

2/ Товариство з обмеженою відповідальністю "Гуд Енд Сервіс", код ЄДРПОУ 41057121 (07400, Київська область, м. Бровари, вул. Щолківська, 1)

Боржник - Фізична особа ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідент.номер НОМЕР_1 )

про неплатоспроможність

Суддя Юлдашев О.О.

За участю представників сторін: не з`явились

УСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 21.04.2020 року відкрито провадження у справі №908/538/20 про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідент.номер НОМЕР_1 ), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, Оприлюднено повідомлення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи-боржника. Призначено керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого Рудницького О.С. Попереднє засідання призначено на 26.05.2020 о 10-00.

Ухвалою суду від 29.04.2020 знято арешти, накладені ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області по справі № 369/585/19 від 11.02.2019 року з усіх земельних ділянок, що належать ОСОБА_1 .

Ухвалою від 05.05.2020 керуючим реструктуризацією боржника призначено арбітражного керуючого Сиротенка Олександра Олександровича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_2 (свідоцтво Міністерства Юстиції України № 520 від 28.03.2013р., адреса: Андріївський узвіз, 38, офіс 1, м. Київ, 04070).

Ухвалою суду від 25.06.2020 визнано грошові вимоги до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Палмас" у розмірі 400 310,00 грн та Товариства з обмеженою відповідальністю "Гуд Енд Сервіс" у розмірі 32 341 966,03 грн. Зобов`язано керуючого реструктуризацією включити вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Палмас" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Гуд Енд Сервіс" до реєстру вимог кредиторів у відповідності до вимог Кодексу України з процедур банкрутства. Зобов`язати керуючого реструктуризацією включити витрати заявників по сплаті судового збору за подання зваяв у розмірі 4 204 грн 00 коп. кожний, до реєстру вимог кредиторів відповідно до ч. 2 ст. 133 Кодексу України з процедур банкрутства. Зобов`язано керуючого реструктуризацією боржника: у строк до 06.07.2020 повідомити кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення відповідно до вимог ст. 123 Кодексу України з процедур банкрутства; надати рішення зборів кредиторів, оформлене протоколом та прийняте відповідно до вимог ч. 8 ст. 123 Кодексу України з процедур банкрутства. Призначено судове засідання для розгляду погодженого кредиторами плану реструктуризації боргів/переходу до процедури погашення боргів/про закриття провадження та звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури реструктуризації заборгованості у справі на 28.07.2020 о 10-15.

28.07.2020 року до суду від керуючого реструктуризацією боржника надійшли наступні документи: докази направлення повідомлення про день та час проведення зборів кредиторів; звіт про результати перевірки декларації про майновий стан боржника; копія протоколу зборів кредиторів від 09.07.2020; заява арбітражного керуючого Сиротенка О.О. на надання згоди на участь у справі у якості керуючого реалізацією майна боржника.

Кредитори, керуючий реструктуризацією Сиротенко О.О. та боржник у судове засідання не з`явились.

Розглянувши у судовому засіданні 28.07.2020 року матеріали справи, суд установив.

Згідно п. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 2 ст. 6 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що до боржника - фізичної особи застосовуються такі судові процедури: реструктуризація боргів боржника; погашення боргів боржника. Процедура погашення боргів боржника вводиться у справі про неплатоспроможність разом з визнанням боржника банкрутом.

Погашення боргів боржника - судова процедура у справі про неплатоспроможність фізичної особи, що застосовується з метою задоволення вимог кредиторів за рахунок реалізації майна банкрута, визнаного банкрутом у порядку, встановленому цим Кодексом (ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства).

Частиною 2 ст. 209 Господарського кодексу України визначено, що нездатність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів інакше як через застосування визначеної судом ліквідаційної процедури вважається банкрутством.

Згідно з ч. 5 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, до компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення про: 1) визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів; 2) дострокове припинення повноважень комітету кредиторів або окремих його членів; 3) схвалення плану санації боржника та схвалення внесення змін до нього; 4) звернення до господарського суду з клопотанням про введення наступної процедури у справі про банкрутство; 5) обрання арбітражного керуючого у разі відсторонення арбітражного керуючого, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень; 6) інші питання, передбачені цим Кодексом, у тому числі віднесені до компетенції комітету кредиторів.

Суду надано протокол зборів кредиторів від 09.07.2020 року яким прийнято рішення про переходу до процедури погашення боргів боржника, визнання боржника банкрутом та відкриття процедури погашення боргів.

Відповідно до п. 11 ст. 126 Кодексу України з процедур банкрутства, якщо протягом трьох місяців з дня постановлення ухвали про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність і введення процедури реструктуризації боргів боржника до господарського суду не поданий погоджений боржником і схвалений кредиторами план реструктуризації боргів боржника, господарський суд має право прийняти рішення про визнання боржника банкрутом і відкриття процедури погашення боргів боржника відповідно до цього Кодексу або про закриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Згідно ч. 3 ст. 129 Кодексу України з процедур банкрутства за результатами розгляду звіту про виконання плану реструктуризації боргів боржника, а також скарг кредиторів господарський суд постановляє одне з таких рішень: про закриття провадження у справі про неплатоспроможність у зв`язку з виконанням боржником плану реструктуризації боргів; про невиконання боржником плану реструктуризації боргів, визнання боржника банкрутом і введення процедури погашення боргів боржника.

За таких обставин, клопотання кредиторів слід задовольнити та визнати фізичну особу ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідент.номер НОМЕР_1 ) банкрутом.

Відповідно до ч. 1 ст. 130 Кодексу України з процедур банкрутства Господарський суд ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і введення процедури погашення боргів боржника у разі, якщо протягом 120 днів з дня відкриття провадження у справі про неплатоспроможність зборами кредиторів не прийнято рішення про схвалення плану реструктуризації боргів боржника або прийнято рішення про перехід до процедури погашення боргів боржника. Постановою про визнання боржника банкрутом і введення процедури погашення боргів боржника господарський суд також призначає керуючого реалізацією майна в порядку, визначеному цим Кодексом. Повідомлення про визнання боржника банкрутом і введення процедури погашення боргів боржника офіційно оприлюднюється на офіційному веб-порталі судової влади України протягом трьох днів з дня прийняття відповідної постанови суду.

Як вбачається з протоколу зборів кредиторів від 09.07.2020 року було погоджено кандидатуру арбітражного керуючого Сиротенка О.О. для призначення керуючим реалізацією фізичної особи ОСОБА_1 .

Арбітражним керуючим Сиротенком О.О. було подано до суду відповідну заяву про згоду на участь у справі про неплатоспроможність.

Будь-які інші кандидатури про участь у даній справі в якості керуючого реалізацією до суду не заявлялись.

Розглянувши кандидатуру арбітражного керуючого Сиротенка О.О., надану ним письмову заяву, які свідчать про наявність технічних та організаційних можливостей для виконання обов`язків керуючого реалізацією у даній справі.

Заперечень щодо кандидатури арбітражного керуючого Сиротенка О.О. від будь-кого не надходило.

Враховуючи, що зазначена кандидатура відповідає встановленим Кодексом вимогам, погоджена в установленому порядку зборами кредиторів боржника, керуючим реалізацією слід призначити арбітражного керуючого Сиротенка Олександра Олександровича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_2 (свідоцтво Міністерства Юстиції України № 520 від 28.03.2013р., адреса: Андріївський узвіз, 38, офіс 1, м. Київ, 04070 ) , якого суд зобов`язує у встановленому законом порядку здійснити процедуру погашення боргів боржника, надати господарському суду звіт про виконану роботу.

Також, слід оприлюднити на офіційному веб-сайті Верховного Суду на веб - порталі "Судова влада України" в мережі - Інтернет повідомлення про введення процедури погашення боргів фізичної особи ОСОБА_1 .

Керуючись ст. ст. 2, 130 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 233-235 ГПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання кредиторів про завершення процедури реструктуризації боргів боржника, визнання боржника банкрутом і введення процедури погашення боргів боржника - задовольнити.

Визнати фізичну особу ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідент.номер НОМЕР_1 ) - банкрутом.

Ввести процедуру погашення боргів фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідент.номер НОМЕР_1 ).

Керуючим реалізацією призначити арбітражного керуючого Сиротенка Олександра Олександровича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_2 (свідоцтво Міністерства Юстиції України № 520 від 28.03.2013р., адреса: Андріївський узвіз, 38, офіс 1, м. Київ, 04070 ).

Зобов`язати керуючого реалізацією у встановленому законом порядку здійснити процедуру погашення боргів боржника, надати господарському суду звіт про виконану роботу.

Оприлюднити на офіційному веб-сайті Верховного Суду на веб - порталі "Судова влада України" в мережі - Інтернет повідомлення про введення процедури погашення боргів боржника.

Копію постанови надіслати: кредиторам, боржнику, керуючому реалізацією Сиротенку О.О., Вознесенівському ВДВС міста Запоріжжя, Департаменту реєстраційних послуг ЗМР, ГТУЮ у Запорізькій області.

Постанова господарського суду набирає законної сили відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства та ст. 241 ГПК України.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, визначеними ст. ст. 256-259 ГПК України.

Повний текст постанови відповідно до ст. 233 ГПК України складено 03.08.2020 року.

Суддя О.О. Юлдашев

Дата ухвалення рішення28.07.2020
Оприлюднено03.08.2020
Номер документу90722011
СудочинствоГосподарське
Сутьнеплатоспроможність

Судовий реєстр по справі —908/538/20

Ухвала від 30.06.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 05.01.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Судовий наказ від 17.12.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 23.11.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 18.10.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 08.09.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 09.07.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Постанова від 02.06.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Білецька Людмила Миколаївна

Ухвала від 02.06.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Білецька Людмила Миколаївна

Постанова від 02.06.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Білецька Людмила Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні