Ухвала
від 28.07.2020 по справі 335/4198/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/4198/20 1-кс/335/3327/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 липня 2020 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу прокуратури Запорізької області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування кримінального провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017080140003711 від 17.08.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст.190, ч. 3 ст. 190, ч.4 ст.358, ст.290 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017080140003711 від 17.08.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст.190, ч. 3 ст. 190, ч.4 ст.358, ст.290 КК України.

В клопотанні слідчий посилається на те, що досудовим розслідуванням встановлено, що 19 червня 2019 року о 10 годині ОСОБА_5 перебуваючи у місті Запоріжжі, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 та невстановленими у ході досудового розслідування особами, маючи умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, за допомогою комп`ютерної техніки, використовуючи абонентський номер НОМЕР_1 та підроблені документи, зареєстрував через глобальну мережу Інтернет сторінку на сайті «Lardi-Trans.com», що належить ТОВ «Ларді» (код ЄДПОУ 30516477) під найменуванням юридичної особи ТОВ «ЛОГІСТИК ГРУП» (код ЄДПОУ 42540825), з метою отримання замовлень від громадян та суб`єктів господарської діяльності на перевезення вантажу, які в подальшому виконувати не збирався.

Після цього, реалізуючи свій злочинний намір направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману ОСОБА_5 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 та невстановленими у ході досудового розслідування особами звернувся до невстановленої особи, з метою виготовлення підроблених документів, а саме: посвідчення водія на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , свідоцтва про реєстрацію вантажного автомобіля «Renault Premium» реєстраційний номер НОМЕР_2 та свідоцтва про реєстрацію причепу «BURG BRA-18M» з реєстраційним номером НОМЕР_3 .

За невстановлених слідством обставин, невідомою особою виготовленні підроблені документи, а саме:

- посвідчення водія на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з фотографією ОСОБА_6 ;

- свідоцтво про реєстрацію вантажного автомобіля «Renault Premium» реєстраційний номер НОМЕР_2 ;

- свідоцтво про реєстрацію причепу «BURG BRA-18M» з реєстраційним номером НОМЕР_3 .

Для виконання зазначеного злочинного умислу, щодо заволодіння чужим майном шляхом обману ОСОБА_5 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 та невстановленими у ході досудового розслідування особами, при невстановлених обставинах, часі та місці придбав реєстраційні номери НОМЕР_2 та НОМЕР_3 .

Після цього, при невстановлених обставинах, часі та місці ОСОБА_5 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 невстановленими у ході досудового розслідування особами, з метою виключення можливості подальшої ідентифікації, змінили реєстраційний номер НОМЕР_4 вантажного автомобілю «Renault Premium» на реєстраційний номер НОМЕР_2 та змінили реєстраційний номер НОМЕР_5 причепу «FRUEHAUF» на реєстраційний номер НОМЕР_3 .

Надалі, ОСОБА_5 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 та невстановленими у ході досудового розслідування особами, реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на заволодіння чужим майном 03.08.2019 у мережі Інтернет на сайті «Lardy-trans» знайшов об`яву розміщену менеджером з транспортної експедиційної діяльності ТОВ «ЩЕДРО» ОСОБА_8 про необхідність перевезення продукції ТОВ «ЩЕДРО» за маршрутом Запоріжжя-Івано-Франковськ.

Цього ж дня, ОСОБА_5 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 та невстановленими у ході досудового розслідування особами, з метою досягнення злочинного умислу, направленого на незаконне заволодіння продукцією ТОВ «ЩЕДРО»», у телефонній розмові домовився з ОСОБА_9 , про перевезення масложирової продукції ТОВ «ЩЕДРО» 03.08.2019 з міста Запоріжжя до міста Івано-Франковськ та діючи умисно, з корисливих мотивів з номеру телефону НОМЕР_1 через мессенджер «Viber» подав останньому для ознайомлення завідомо підроблені офіційні документи, а саме посвідчення водія на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з фотографією ОСОБА_6 , свідоцтво про реєстрацію вантажного автомобіля «Renault Premium», реєстраційний номер НОМЕР_2 свідоцтва про реєстрацію причепу BURG BRA-18M» з реєстраційним номером НОМЕР_3 .

Після чого, 03.08.2019 приблизно о 13 годині ОСОБА_6 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_5 та невстановленими у ході досудового розслідування особами, продовжуючи реалізовувати злочинний умисел, направлений на заволодіння чужим майном, шляхом обману, прибув на територію ТОВ «ЩЕДРО», яка розташована за адресою: місто Запоріжжя, вулиця Харчова, 3, де пред`явив охоронцям ТОВ «ЩЕДРО», раніше отриманні від ОСОБА_5 , завідомо підроблені посвідчення водія на ім`я ОСОБА_7 , з фотографією візуально схожою на своє зображення, свідоцтво про реєстрацію вантажного автомобіля «Renault Premium» реєстраційний номер НОМЕР_2 та свідоцтво про реєстрацію причепу «BURG BRA-18M» з реєстраційним номером НОМЕР_3 , на підставі яких здійснив завантаження 19535 кілограмів масложирової продукції, яка належить ТОВ «ЩЕДРО» до вантажного автомобілю «Renault Premium» білого кольору з підробленим реєстраційним номером НОМЕР_2 та причепу рефрижератору з підробленим реєстраційним номером НОМЕР_3 .

У подальшому, ОСОБА_6 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_5 та невстановленими у ході досудового розслідування особами, продовжуючи реалізовувати злочинний умисел, направлений на заволодіння чужим майном, під виглядом виконання замовлення з перевезення вантажу, розуміючи, що перевезення масложирової продукції ТОВ «Щедро» необхідно здійснити до пункту відвантаження, який розташований за адресою: місто Івано-Франківськ, вулиця Євгена Коновальця, 425 а, перевіз 19535 кілограмів масложирової продукції до невстановленого місця а отримавши можливість фактично розпоряджатися чужим майном, здійснили її продаж, чим завдали ТОВ «ЩЕДРО» (код ЄРДПОУ 41162327) матеріальну шкоду у великих розмірах на суму 547 565 гривень.

Згідно отриманої під час досудового розслідування інформації 05.08.2020 ОСОБА_5 перебуваючи в місті Львів, реалізував викрадену ним масложирову продукцію ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно з інформацією, отриманою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, квартира АДРЕСА_2 на праві спільної часткової власності належить ОСОБА_11 .

Посилаючись на те, що у досудового слідства наявні достатні відомості, що вказують на можливість досягнення мети слідчої дії отримання доказів по кримінальному провадженню шляхом проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_10 за адресою: АДРЕСА_1 , слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку за вказаною адресою, з метою відшукання і вилучення речей, зазначених в клопотанні, які мають значення для розслідування вказаного кримінального провадження.

Досліджуючи вказане клопотання, слідчий суддя бере до уваги наступне.

Згідно з ч. 1 ст.92КПК України обов`язок доказування обставин, передбачених статтею 91 цього Кодексу, за винятком випадків, передбачених частиною другою цієї статті, покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Запорізькій області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженні №12017080140003711 від 17.08.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст.190, ч. 3 ст. 190, ч.4 ст.358, ст.290 КК України.

Так, відповідно до ст.13КПК України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст.223КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Частиною 1 ст.234КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи, що слідчим надано достатньо доказів, що за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись предмети кримінального правопорушення, документи тощо, які мають значення для розслідування вказаного кримінального провадження, а також з огляду на те, що, слідчим надано суду достатньо відомостей для проведення обшуку, які вказують на можливість досягнення мети проведення даної слідчої дії, слідчий суддя оцінивши кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного процесуального рішення, дійшов висновку, що дане клопотання слідчого є обґрунтованим, а тому підлягає задоволенню.

Керуючись вимогами ст.ст. 234, 235, 237 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення речових доказів, зокрема: документів на масложирову продукцію ТОВ «Щедро», документальних та електронних носіїв інформації, комп`ютерної техніки, чорнових записів, що можуть містити відомості, які необхідні для всебічного, повного і неупередженого розслідування кримінального провадження а також інших речей, предметів, документів, що мають значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

Строк дії ухвали визначити до 28.08.2020 року, після чого вона втрачає законну силу.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.07.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90734908
СудочинствоКримінальне
Сутьяке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017080140003711 від 17.08.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст.190, ч. 3 ст. 190, ч.4 ст.358, ст.290 КК України

Судовий реєстр по справі —335/4198/20

Ухвала від 11.09.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

Ухвала від 13.08.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Фомін В. А.

Ухвала від 13.08.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Фомін В. А.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

Ухвала від 18.06.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

Ухвала від 21.05.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

Ухвала від 21.05.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

Ухвала від 21.05.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

Ухвала від 21.05.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні