Ухвала
від 04.08.2020 по справі 906/835/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"04" серпня 2020 р. м. Житомир Справа № 906/835/20

Господарський суд Житомирської області у складі судді Прядко О.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Приватного акціонерного товариства "Виробничо-закупівельне підприємство "Хміль" (м.Житомир)

до Приватного підприємства "Скефалд"

про стягнення 91926,84 грн,

ВСТАНОВИВ:

Приватне акціонерне товариство "Виробничо-закупівельне підприємство "Хміль" звернулось до суду з вимогою стягнути з Приватного підприємства "Скефалд" 91926,84 грн за поставлені будівельні матеріали та надані автомобільні послуги.

Ухвалою господарського суду від 20.07.2020 заяву Приватного акціонерного товариства "Виробничо-закупівельне підприємство "Хміль" залишено без руху та надано строк для усунення зазначених у ній недоліків.

30.07.2020 до суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви, з додатками, згідно з якою зазначені в ухвалі суду недоліки позовної заяви усунені.

Ознайомившись зі змістом заяви про усунення недоліків позовної заяви та оглянувши додані до неї документи, господарський суд дійшов висновку, що після усунення позивачем недоліків, позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.162 Господарського процесуального кодексу України; підстави для її залишення без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Відповідно до частини першої статті 176 ГПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Згідно з п. 4 ч.2 ст. 176 ГПК України, про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій, зокрема, зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (п.2 ч. 5 ст. 12 ГПК України).

В частині 3 ст. 247 ГПК України визначено критерії, за якими вирішується питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження.

Враховуючи те, що предметом спору у справі є стягнення з відповідача заборгованості у розмірі 91926,84 грн за поставлені будівельні матеріали та надані автомобільні послуги, вказана справа відноситься до категорії малозначних справ.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.1 ст. 250 ГПК України, питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.2-3,5,7 ст.252 ГПК України, розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.

Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

В позовних матеріалах відсутнє клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Враховуючи ціну позову, категорію і складність справи, господарський суд, керуючись ч. 5 ст. 252 ГПК України, вважає за необхідне розглянути справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними матеріалами.

Керуючись ст.ст. 12, 176, 234, 247, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

3. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та доказів відправки копії відзиву позивачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі (ч. 1 ст. 251 ГПК України).

4. Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч. 9 ст. 165, ч. 2 ст. 178 ГПК України у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

5. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив на позовну заяву та доказів відправки копії відповіді на відзив відповідачу - три дні з дня отримання відзиву.

6. Встановити відповідачу строк для подачі заперечень на відповідь на відзив та доказів відправки копії позивачу - три дні з дня отримання відповіді на відзив.

7. Роз`яснити сторонам, що відзив, відповідь на відзив, заперечення, мають відповідати вимогам ст.ст. 165 - 168 ГПК України.

8. Роз`яснити сторонам, що відповідно до ст. 135 ГПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили в порядку встановленому ст.235 ГПК України та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Прядко О.В.

З метою своєчасної підготовки до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи пропоную всі передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також докази, надсилати в електронній формі (у форматі pdf) на E-mail суду: inbox@zt.arbitr.gov.ua з офіційної електронної адреси учасника судового процесу.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1.Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2.Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

1- у справу;

2- позивачу - ПрАТ "Виробничо-закупівельне підприємство "Хміль" (10001,м.Житомир, вул.Металістів, 6)- рек.

e-mail: Hmill@ukr.net

3- відповідачу - ПП "Скефалд" (10004,м.Житомир, пров.Кавалєрійський, 13)- рек.

Дата ухвалення рішення04.08.2020
Оприлюднено05.08.2020
Номер документу90742039
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 91926,84 грн

Судовий реєстр по справі —906/835/20

Ухвала від 02.10.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Рішення від 02.10.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 04.08.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 20.07.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні