Ухвала
від 31.07.2020 по справі 904/3325/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про затвердження плану санації до відкриття провадження у справі про банкрутство

31.07.2020м. ДніпроСправа № 904/3325/20

За заявою Приватного акціонерного товариства "Дніпровський металургійний завод", м. Дніпро про затвердження плану санації Приватного акціонерного товариства "Дніпровський металургійний завод" до відкриття провадження у справі про банкрутство

Суддя Мартинюк С.В.

за участю секретаря судового засідання Кучма Т.В.

Представники:

Від заявника ПрАТ "ДМЗ" Михайлова В.В. адвокат

Від заявника ПрАТ "ДМЗ" Присяжнюк Д.В. адвокат

Від заявника ПрАТ "ДМЗ": Моісеєв Ю.О. адвокат

Від ТОВ "ГІР-Інтернешнл": Рахильчук О.В. адвокат

Від ПАТ "ДМК": Грищенко В.О. юрисконсульт

Від ТОВ "НПК "Техмет": Бегішева О.Б. представник

Від ТОВ "Завод сталевих профілів": Єпік С.О. адвокат

Від ТОВ "Індорбуд" Вагнер Д.В. адвокат

Від ТОВ "ТД ТЕК-Україна" Дорош А.С. генеральний директор

Від РВ Фонду держмайна по Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській областях Булаткіна Н.О. представник

Від ТОВ "Кью.Еф.Ем. Кейтерінг" Сільченко Т.А. представник

Від ТОВ "НВО "Корунд": Мілешко С.С. адвокат

Від ТОВ "НВО "Корунд": Коновалов В.М. адвокат

Від ТОВ "Будспектр" Смолов К.В. адвокат

Від ТОВ "Запорізький ЛМЗ" Благодір Р.В. адвокат

Від ПАТ "Запоріжсталь" Благодір Р.В. адвокат

Від ТОВ "МЕТПРОМБУД ІНВЕСТ" Захарченко І.В. адвокат

Від ТОВ "НВФ "Топстар": Чехута В.М. адвокат

Від АТ "Південний ГЗК" Єршова О.Ю. юрисконсульт

Від ПрАТ "ЦГЗК" Слюта В.В. 03.06.03 від 20.03.2020 адвокат

Від ПАТ "ДОНЕЦЬКСТАЛЬ" Сухацький А.В. адвокат

Від ТОВ "Індустріальні технології України" Лук `янець Р.І. керівник

АТ "Українська залізниця" в особі РФ "Центр будівельних та монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд" Семенова О.П. адвокат

АТ "Українська залізниця" в особі РФ "Центр будівельних та монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд" Раєвський М.В. представник

ТОВ "Дніпровські енергетичні послуги" Яланський О.А. адвокат

Від ТОВ "Днепрбус" Сергєєва М.Ш. адвокат

Від Приватне НВП "Інвест-Гарант" Бразалук С.С. адвокат

Від ТОВ "Монтажно-будівельна компанія Сінергія" Левковська К.Ю. адвокат

Вільний слухач ОСОБА_4

Вільний слухач ОСОБА_3

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Дніпропетровської області звернулось Приватне акціонерне товариство "Дніпровський металургійний завод", м. Дніпро (далі- ПАТ ДМЗ , боржник, товариство) із заявою про затвердження плану санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство.

24.06.2020 Господарським судом Дніпропетровської області здійснено публікацію повідомлення про прийняття до розгляду заяви про затвердження плану санації до відкриття провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Дніпровський металургійний завод" (вул. Маяковського, буд. 3, м. Дніпро, 49064) № 64885 із зазначенням дати судового засідання у справі.

В обґрунтування заяви боржник посилається на те, що рішенням чергових загальних зборів акціонерів ПрАТ ДМЗ від 16.04.2020 року, у зв`язку із наявністю загрози неплатоспроможності ПрАТ ДМЗ , яка спричинена декількома факторами, з метою запобігання банкрутству, вирішено вжити заходів щодо відновлення платоспроможності Товариства шляхом ініціювання процедури санації до відкриття провадження у справі про банкрутство. Даним рішенням уповноважено Генерального директора Товариства Баша В.О. вжити всіх необхідних заходів, які передбачені Кодексом України з процедур банкрутства, для ініціювання процедури санації Товариства до відкриття провадження у справі про банкрутство та затвердження господарським судом плану санації, з правом делегування окремих повноважень.

15.07.2020 до суду надійшло пояснення кредитора ДП "Придніпровський ЕТЦ" у якому зазначено, що строк наявності заборгованості перед кредитором передбачає більш швидке повернення коштів, ніж передбачено планом санації.

16.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ "Кью.Еф.Ем.Кейтерінг" (ідентифікаційний код юридичної особи: 43143814) у яких кредитор просить відмовити в затвердженні плану санації, з посиланням на те, що запропонований боржником план санації, на думку кредитора, є спробою ухилення від погашення боргу.

16.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ "Кью.Еф.Ем.Кейтерінг" (ідентифікаційний код юридичної особи: 41643764) за змістом яких кредитор просить відмовити в затвердженні плану санації, з посиланням на те, що боржником в частині відомостей про прострочену кредиторську заборгованість наведено недостовірні, за його ствердженням, відомості щодо розміру заборгованості ТОВ "Кью.Еф.Ем.Кейтерінг".

16.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ"ГІР-Інтернешнл" у яких кредитор просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що боржником не зазначено та не надано належних доказів того, що на час схвалення кредиторами плану санації боржник неспроможний виконати грошові зобов`язання, план санації не містить відомостей та показників, необхідних для визначення можливості погашення вимог кредиторів, строк виконання зобов`язань перед якими вже настав; наявний план санації не підписаний; на думку кредитора, план санації не відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства, оскільки направлений не на відновлення платоспроможності боржника, а фактично на відтермінування задоволення вимог кредиторів.

16.07.2020 до суду надійшли пояснення кредитора ТОВ "Далгакиран компресор Україна" в якому просить суд врахувати, що дійсний розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 164 182,79 грн.

16.07.2020 до суду надійшли заперечення з доповненнями від кредитора ТОВ "МЕТАЛТЕХЕКСПОРТ", за змістом яких останній просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що запропоновані планом санації заходи не забезпечують відновлення платоспроможності боржника.

16.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ "Свято-Іллінський машинобудівний завод" згідно яких кредитор просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що боржником порушено процедуру проведення зборів кредиторів.

16.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ПрАТ "Донецьксталь"-Металургійний завод", за змістом яких останній просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що боржником порушено процедуру проведення зборів кредиторів.

16.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ "НВО "Корунд"" у яких він просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що санація боржника не забезпечує справедливого задоволення вимог всіх кредиторів з урахуванням фінансового стану боржника.

16.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ "Запорізький ливарно-механічний завод" за змістом яких просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що запропонований боржником план санації є спробою істотного зменшення вимог частини кредиторів боржника та перенесення строку їх погашення на 2023рік.

16.07.2020 до суду надійшла заява про долучення доказів до матеріалів справи від заявника ПрАТ "ДМЗ".

17.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ПАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" за змістом яких останній просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що сума заборгованості боржника перед кредитором складає 432 741,82 грн.

17.07.2020 до суду надійшли клопотання кредитора ПрАТ "ЦГЗК" про відкладення розгляду заяви на іншу дату.

17.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ "ЕНЕРГОРЕММАШ" за змістом яких просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що строк погашення заборгованості впливає на реальну цінність розміру грошового зобов`язання, яке в подальшому буде зменшено у своїй цінності через інфляційні процеси.

17.07.2020 до суду надійшли заява про долучення доказів до матеріалів справи від заявника ПрАТ "ДМЗ".

17.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" у яких кредитор просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що передбачені планом санації заходи відновлення платоспроможності та ліквідаційний аналіз не підтверджують доцільність та обґрунтованість проведення процедури санації. На думку кредитора, запропонований боржником план санації є спробою відстрочити виконання судових рішень, щодо яких очікується набрання законної сили та примусове виконання.

20.07.2020 до суду надійшла заява про відкладення розгляду заяви від кредитора ТОВ "БУДСПЕКТР".

20.07.2020 до суду надійшла заява про розгляд заяви за відсутності кредитора ТОВ "Укренерго груп".

20.07.2020 до суду надійшла заява від ТОВ "Шахтоуправління "Садкінське" про включення до складу кредиторів ПрАТ "ДМЗ" в особі керуючої організації ТОВ КК "Южуголь" та відкладення розгляду заяви.

20.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ПрАТ "Донецьксталь"-Металургійний завод" за змістом яких просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що боржником порушено процедуру проведення зборів кредиторів, надано недостовірні відомості, що є суттєвими для визначення успішності плану санації.

20.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ "Свято-Іллінський машинобудівний завод" за змістом яких просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що боржником порушено процедуру проведення зборів кредиторів, надано недостовірні відомості, що є суттєвими для визначення успішності плану санації.

20.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ "КОНТЕСТ" за змістом яких просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що боржником порушено процедуру проведення зборів кредиторів, надано недостовірні відомості.

20.07.2020 до суду надійшло клопотання кредитора Дочірнього підприємства з іноземними інвестиціями "СПЕКТА" про відкладення розгляду заяви на іншу дату.

20.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ПП "НПКО "ТАТА" за змістом яких просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що боржник має фінансові можливості і достатньо майна для повного задоволення вимог кредиторів та зазначає, що його, як кредитора, не було повідомлено про збори кредиторів.

20.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ "МетпромбудІнвест" за змістом яких просить відмовити в затвердженні плану санації.

20.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ПАТ Запоріжсталь у яких останній просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що сума заборгованості боржника перед кредитором не відповідає дійсності, оскільки фактично складає 432 741,82 грн.

20.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ "Запорізький ливарно-механічний завод" за змістом яких просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що заборгованість кредитора в розмірі 2 965 480,99 грн. не включена до плану санації, що є за його ствердженням, порушенням складання плану санації та надання боржником недостовірних відомостей.

20.07.2020 до суду надійшли доповнення до заперечень та клопотання про долучення до матеріалів справи від кредитора ТОВ "МЕТАЛТЕХЕКСПОРТ".

20.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора "Нафтогазхім Сервіс" " за змістом яких просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що наданий боржником план санації не передбачає оплати кредитору пені, 3% річних та інфляційних, на які кредитор має право претендувати при звичайній процедурі стягнення простроченої заборгованості.

20.07.2020 до суду надійшли заява від ТОВ "Шахтоуправління "Садкінське" про включення до складу кредиторів ПрАТ "ДМЗ" в особі керуючої організації ТОВ КК "Южуголь" та відкладення розгляду заяви.

20.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ "Індустріальні Технології України" за змістом яких просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що план санації не містить строків погашення вимог кредиторів, та у плані не визначено ким саме буде організовано виконання плану санації.

21.07.2020 від боржника надійшла заява про долучення документів до матеріалів справи.

23.07.2020 до суду надійшли доповнення до заперечень та клопотання про долучення до матеріалів справи від кредитора ТОВ "МЕТАЛТЕХЕКСПОРТ".

23.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора Науково-виробниче підприємство`Графіт за змістом якого просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що кредитор не приймав участі при розгляді плану санації та не схвалював його.

23.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ Завод сталевих профілів за змістом якого просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що план санації не забезпечує задоволення вимог кредиторів.

23.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТОВ ТБК`Схід за змістом якого просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що план санації направлений не на відновлення платоспроможності боржника, а фактично на відтермінування задоволення вимог кредиторів.

23.07.2020 до суду надійшли заперечення кредитора ТД ТЕК-Україна за змістом якого просить відмовити в затвердженні плану санації та зазначив, що підтримує доводи кредиторів ПАТ ДМК , ТОВ Метпромбуд Інвест , ТВО Запорізький ЛМЗ .

23.07.2020 від ПАТ Запоріжсталь надійшли докази на підтвердження заборгованості боржника перед кредитором.

23.07.2020 від кредитора ТОВ Запорізький ливарно-механійний завод надійшло клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

24.07.2020 від кредитора ТОВ Металтехекспорт надійшли доповнення до заперечень на заяву, в яких зазначає, що на його думку, боржник є достатньо платоспроможним, щоб задовольнити вимоги кредиторів та просить відмовити в затвердженні плану санації.

29.07.2020 надійшли заперечення кредитора ТОВ Дизельний завод за змістом якого просить відмовити з посиланням на те, що заява не містить доказів неплатоспроможності боржника, відсутні розрахунки, якими підтверджуються заплановані показники щодо отримання прибутку, а відтак, на думку кредитора, план санації направлений не на відновлення платоспроможності боржника, а на відтермінування задоволення вимог кредиторів більш, ніж на два роки.

30.07.2020 від боржника надійшла заява про доручення доказів до матеріалів справи.

30.07.2020 надійшли заперечення від кредитора Hampton Resources Ltd за змістом яких останній просить відмовити в затвердженні плану санації, з посиланням на те, що кредитор не був повідомлений про збори кредиторів, план санації не обговорювався з більшістю кредиторів, доказів відновлення платоспроможності боржником не надано

30.07.2020 від ТОВ ТБК`СХІД надійшли документи для долучення до матеріалів справи.

31.07.2020 від кредитора ТОВ Завод Сталевих профілів надійшло заява про долучення документів до матеріалів справи.

31.07.2020 від кредитора ТОВ НВО Корунд надійшли додаткові заперечення у яких кредитор просить відмовити в затвердженні плану санації з посиланням на те, що ТОВ Індорбуд не мав права брати участь у зборах кредиторів з правом переважного голосу, оскільки строк виконання зобов`язань боржника перед ним ще не настав. Кредитором зазначено, що боржником не включено до плану санації усі рахунки, а відтак надано недостовірні відомості та відсутність на офіційному веб-порталі Судової влади України інформації про скликання зборів кредиторів. Також кредитор зауважив, що наданий боржником план санації не підписаний та не скріплений печаткою, а відтак є лише проектом.

31.07.2020 від кредитора Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях надійшло клопотання про заміну його в реєстрі вимог кредиторів з Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області на його правонаступника Регіональне відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Відповідно до ст. 129 Конституції України основними засадами судочинства є, зокрема рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом.

Одночасно, застосовуючи положення Господарського процесуального кодексу України та Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" при розгляді справи, суд зазначає, що частиною 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод передбачено право особи на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку, який кореспондується з обов`язком добросовісно користуватися наданими законом процесуальними правами, утримуватись від дій, що зумовлюють затягування судового процесу, та вживати надані процесуальним законом заходи для скорочення періоду судового провадження (пункт 35 рішення від 07.07.1989 року Європейського суду з прав людини у справі "Юніон Еліментарія Сандерс проти Іспанії" (Alimentaria Sanders S.A. v. Spain).

Розглянувши матеріали справи, заяву про затвердження плану досудової санації ПАТ Дніпровський металургійний завод , вислухавши пояснення присутніх у судовому засіданні кредиторів, дослідивши наявні у справі докази, суд встановив наступне.

Рішенням чергових загальних зборів акціонерів ПрАТ ДМЗ від 16.04.2020 року, у зв`язку із наявністю загрози неплатоспроможності ПрАТ ДМЗ , яка спричинена декількома факторами, з метою запобігання банкрутству, вирішено вжити заходів щодо відновлення платоспроможності Товариства шляхом ініціювання процедури санації до відкриття провадження у справі про банкрутство. Даним рішенням уповноважено Генерального директора Товариства Баша В.О. вжити всіх необхідних заходів, які передбачені Кодексом України з процедур банкрутства, для ініціювання процедури санації Товариства до відкриття провадження у справі про банкрутство та затвердження господарським судом плану санації, з правом делегування окремих повноважень.

04.06.2020 року на веб-сайті ovsb.ics.gov.ua, опубліковано оголошення про проведення 22.06.2020 року загальних зборів кредиторів Приватного акціонерного товариства Дніпровський металургійний завод щодо розгляду та схвалення кредиторами плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство.

На замовлення ПрАТ ДМЗ , на підставі договору №07/05-20 від 19.05.2020 року про надання послуг ТОВ Аудиторська компанія`Міжнародна правова безпека було підготовлено ліквідаційний аналіз.

В ліквідаційному аналізі ПрАТ ДМЗ від 05.06.2020 року зазначено, що на дослідження надано проект Плану санації до відкриття провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства Дніпровський металургійний завод , який розроблено відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

За результатами дослідження проекту наданого ПрАТ ДМЗ плану санації аудитор прийшов до висновку, що даний План санації, виходячи з наявних показників, є більш вигідним для кредиторів ПрАТ ДМЗ ніж ліквідація боржника, оскільки в результаті впровадження передбачених Планом санації заходів:

- вимоги всіх кредиторів будуть погашені в повному обсязі в процедурі санації до відкриття провадження у справі про банкрутство, а у разі продажу майна в ліквідаційній процедурі буде задоволено лише частину вимог кредиторів, оскільки з`являються додаткові затрати на виплату винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого, витрат по збереженню майна ПрАТ ДМЗ , та інші поточні витрати;

- у разі продажу майна ПрАТ ДМЗ в ліквідаційній процедурі банкрутства в електронній торговій системі, початкова ціна аукціону може бути зменшена, що призведе до його продажу за заниженою вартістю та відсутністю коштів на погашення вимог всіх кредиторів;

- вчинення заходів відновлення платоспроможності ПрАТ ДМЗ призведе до отримання товариством прибутку та задоволення вимог кредиторів. В разі ліквідації товариства вимоги, які не будуть погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважатимуться погашеними та інші шляхи їх задоволення будуть відсутні.

На адресу всіх кредиторів, включених до плану санації ПрАТ ДМЗ , 12.06.2020 року направлено повідомлення про проведення зборів кредиторів ПрАТ ДМЗ 22.06.2020 року.

До реєстру кредиторів, включених до плану санації, боржником внесено вимоги наступних кредиторів у наведеному розмірі:

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Індорбуд" (ідентифікаційний код 41763604), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 789550000,00грн.

- STROYSERVICE TRADING LIMITED, розмір заборгованості 217424612,16 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Гір-Інтернешнл" (ідентифікаційний код 35832123), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 60259346,56 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Метпромбуд Інвест" (ідентифікаційний код 41281708), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 29639562,10грн.

- Puyang Refractories Group Co., Ltd. розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 11573537,64грн.

- Yingkou Krosakiharima Refractories CO. LTD - розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 10578522,21 грн.

- ООО "КарбоЛогистикс" (ідентифікаційний код 112000040) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 8969258,00грн.

- KRU Overseas Limited (ідентифікаційний код 196000068) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 8220452,00 грн.

- Hampton Resources Limited (ідентифікаційний код 8260000035 ) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 6568322,12 грн.

- Dalmond Trade House Ltd (ідентифікаційний код 86100194) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 5035385,37 грн.

- ООО "Шахтоуправление"Садкинское" (ідентифікаційний код 1046142001) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 5023412,24грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Орфей-Запоріжжя" (ідентифікаційний код 40062497) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 4526426,79 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "ДПС-Дніпро" (ідентифікаційний код 42045866) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 4322021,79грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Нафтогазхім Сервіс" (ідентифікаційний код 38781431) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 3970693,29грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Магістраль-Юг" (ідентифікаційний код 31096185) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 3685000,00грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Стронг-Прайд" (ідентифікаційний код 42226009) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 2652809,80грн.

- Corwintec Europe Limited, розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 2642414,69 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Індустріальні технології України" (ідентифікаційний код 36983198) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 2254984,00грн.

- Публічне акціонерне товариство "Дніпропетровський трубний завод" (ідентифікаційний код 5393122) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1808730,25грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Делойт Енд Туш Юск" (ідентифікаційний код 25642478) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1586529,64грн.

- Приватне підприємство "Оскар-Віт" (ідентифікаційний код 36363060) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1340083,77грн.

- Закрите акціонерне товариство "Промважмаш" (ідентифікаційний код 33971703) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1311922,80грн.

- Концерн Союзенерго (ідентифікаційний код 31965106) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1271606,80грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Софтверван Україна" (ідентифікаційний код 36273889) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1214647,43грн.

- ПОПТ МіГПУ ПрАТ "ДМЗ" (ідентифікаційний код 25842496) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1207622,96грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю КОМПАНІ ПЛАЗМА (ідентифікаційний код 36226451), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1197 600,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю УКРВУГЛЕТРЕЙДІНГ (ідентифікаційний код 41929169), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1 053 021,75 грн.

- Публічне акціонерне товариство ЧАСІВОЯРСЬКИЙ ВОГНЕТРИВКИЙ КОМБІНАТ (ідентифікаційний код 191773), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1 039 883,34 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТБК СХІД (ідентифікаційний код 37503624), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1 017 737,54 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю БУДМОНТАЖ 2016 (ідентифікаційний код 40608252), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 804 056,40 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю НПК ТЕХМЕТ (ідентифікаційний код 35396964), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 792 101,20 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю КВАРТАЛ (ідентифікаційний код 32470647), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 711 720,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТБ ЕНЕРГОАЛЬЯНС (ідентифікаційний код 33527835), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 702 942,50 грн.

- HSM TD s.r.o. розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 643 848,96 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТПО АРІСТА (ідентифікаційний код 33221885), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 642 218,40 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю УКРТРАНСМЕТИЗ (ідентифікаційний код 42511642), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 625 784,16 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ПЕТМ (ідентифікаційний код 39181419), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 581 463,89 грн.

- Приватне акціонерне товариства СТАРОКРАМАТОРСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД (ідентифікаційний код 5763642), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 555 480,00 грн.

- ПНВП ІНВЕСТ-ГАРАНТ (ідентифікаційний код 30498168), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 516 005,46 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ВЕХО (ідентифікаційний код 42214040), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 450 654,00 грн.

- ДП З ІІ СПЕКТА (ідентифікаційний код 32082608), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 403 862,41 грн.

- Приватна виробничо-комерційна фірма АНК-93 (ідентифікаційний код 20253818), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 386 894,67 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю МБК СІНЕРГІЯ (ідентифікаційний код 38897076), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 346 381,14 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю КОКСОВИЙ ЗАВОД НОВОМЕТ (ідентифікаційний код 42031832), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 300 000,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "КОМПАНІЯ "ВАГОВИМІРЮВАЛЬНІ СИСТЕМИ" (ідентифікаційний код 36495890), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 279 680,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю КОМПЛЕКССТАНДАРТ (ідентифікаційний код 38024830), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 279 527,79 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю НВО ЮЖПРОМ (ідентифікаційний код 37442991), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 250 000,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ПСК-ХАРКІВ (ідентифікаційний код 32676731), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 240 000,00 грн.

- ООО Инженерное Бюро Франке Интернешенал , розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 238 639,31 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ІТ-ІНТЕГРАТОР (ідентифікаційний код 31091208), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 226 270,98 грн.

-Товариство з обмеженою відповідальністю "КЬЮ.ЕФ.ЕМ.КЕЙТЕРІНГ" (ідентифікаційний код 41643764) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 225473,76 грн.

- Eurolinex GmbH Firma, розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 222820,96 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРГОРЕММАШ" (ідентифікаційний код 24232614) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 206583,94 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "ЮЖЕЛЕКТРОНАЛАДКА" (ідентифікаційний код 23852645) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 205227,96 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "ДНЕПРБУС" (ідентифікаційний код 40111685) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 202318,16 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "ДНІПРОЗАЛІЗНИЧПОСТАЧАННЯ" (ідентифікаційний код 37731587) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 200000,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Завод Сталевих Профілів" (ідентифікаційний код 40903202) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 195990,48 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Енергомашкомплект" (ідентифікаційний код 32556755) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 180000,00 грн.

- SCHNEIDER GROUP, розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 162726,88 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Елтекс" (ідентифікаційний код 30775113) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 143774,24 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "НВКФ "Термо-Інжинирінг" (ідентифікаційний код 31522416) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 141350,80 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "ГК "Інвестсервіс" (ідентифікаційний код 38983870) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 130196,06 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Джобс" (ідентифікаційний код 38948883) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 127008,00 грн.

- Приватне акціонерне товариство "Азовкабель" (ідентифікаційний код 31600918) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 122800,00 грн.

- Приватне акціонерне товариство "Слов`янський машинобудівний завод" (ідентифікаційний код 1412377) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 118978,88 грн.

- AGROFERTRANS LIMITED (ідентифікаційний код 826000144) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 117413,07 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Асканія-Сервіс" (ідентифікаційний код 31245422) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 114420,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Комплектсервіспостач" (ідентифікаційний код 41794132) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 113798,82 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю АМС "Фінанси і розвиток" (ідентифікаційний код 23073941) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 113300,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Атем Плюс" (ідентифікаційний код 31687564) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 105456,00 грн.

- ПП Фірма ЮНІОР (ідентифікаційний код 22152963) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 101095,80 грн.

- Приватне акціонерне товариство "Кременчуцький колісний завод" (ідентифікаційний код 231610) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 100779,53 грн.

- ПП "НПКО "ТАТА" (ідентифікаційний код 19264196) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 100000,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "НВО "СЗХНО" (ідентифікаційний код 35487040) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 100 000,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Укренерго Груп" (ідентифікаційний код 41506815) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 99932,01 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Студія Циківка" (ідентифікаційний код 40724522) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 98323,92 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Контест" (ідентифікаційний код 41439377) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 96872,40 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ВЕГА-СЕРВІС ЛТД (ідентифікаційний код 40696475), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 95 736,00 грн.

- Приватне акціонерне товариство ГАЗЕНЕРГОКОМПЛЕКТ (ідентифікаційний код 30589092), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 93 660,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю РЕДЖУ (ідентифікаційний код 33608725), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 88 752,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ЛЕОН-В (ідентифікаційний код 33114436), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 86 400,00 грн.

- ТЗОВ ЕНЕРГОТЕРМ (ідентифікаційний код 25554952), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 82 040,00 грн.

- Комунальне підприємство ТЕПЛОЕНЕРГО Дніпровської міської ради (ідентифікаційний код 32688148), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 77 555,81 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю БУДСПЕКТР (ідентифікаційний код 34655184), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 75 723,37 грн.

- Приватне акціонерне товариство МК АЗОВСТАЛЬ (ідентифікаційний код 191158), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 75 205,73 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю КОРПОРАЦІЯ АРСІЛ (ідентифікаційний код 33858282), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 75 000,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ДАЛГАКИРАН КОМПРЕСОР УКРАЇНА (ідентифікаційний код 33399780), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 74 295,40 грн.

- ДП ПРИДНІПРОВСЬКИЙ ЕТЦ (ідентифікаційний код 23369086), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 67 984,12 грн.

- Комунальне підприємство ЖИЛСЕРВІС-2 Дніпровської міської ради (ідентифікаційний код 32350310), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 67 834,64 грн.

- ФОП Каширнікова І.О. (ідентифікаційний номер НОМЕР_2 ), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 65 780,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ЛЕККОНТ (ідентифікаційний код 33120999), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 61 620,00 грн.

- Приватне Підприємство ЄВРОТЕКС (ідентифікаційний код 30242436), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 59 166,83 грн.

- CARBON & PETROLEUM TRADING LTD (ідентифікаційний код 196000081), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 57 447,70 грн.

- Приватне підприємство ЛЕВІТ-СПЕЦМОНТАЖ (ідентифікаційний код 33339229), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 55 022,98 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ЗАВОД ЕНЕРГОТЕХМАШ (ідентифікаційний код 37452528), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 49 920,00 грн.

- Українська науково-промислова асоціація УКРКОКС (ідентифікаційний код 4851189), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 47 520,00 грн.

- Приватне підприємство СТІЛКОМ (ідентифікаційний код 36840901), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 45 122,40 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТЕХНОХІМРЕАГЕНТ (ідентифікаційний код 34155997), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 43 999,92 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ШЕНК ПРОЦЕСС УКРАЇНА (ідентифікаційний код 31241103), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 42 300,00 грн.

- ФОП Василевський В.Я. (ідентифікаційний номер НОМЕР_3 ), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 39 721,28 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю СПЕЦТЕРМОМОНТАЖ-ЕНЕРГО (ідентифікаційний код 38622372), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 39 521,59 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю КРЕМОНА (ідентифікаційний код 33669835), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 39 225,79 грн.

- Фабрика ВАРІАНТ ТОВ (ідентифікаційний код 21170203), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 38 800,34 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю АВ Метал Груп (ідентифікаційний код 36441934), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 38728,64 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційна фірма"Спеціндустрія" (ідентифікаційний код 41128422), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 37999,57 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпровські енергетичні послуги" (ідентифікаційний код 42082379), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 35898,48 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "УКРПОЛІТЕХ" (ідентифікаційний код 24992124), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 35000,00грн.

- Приватне підприємство "СВІТЕКС" (ідентифікаційний код 24614310), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 33210,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "НВК"Прогрес" (ідентифікаційний код 42367047), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 33098,00 грн.

- Rooster Corp OU розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 31551,05грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "ЗМК УКРСТАЛЬ Житомир" (ідентифікаційний код 31739156), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 30912,00грн.

- "Представництво"Конкорд Інжинірінг ГМБХ", розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 30459,32грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Кривбаспідшипник" (ідентифікаційний код 36220863), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 26448,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "НВП"УКРДОРСТРОЙ" (ідентифікаційний код 40240532), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 26000,00грн.

- Приватне підприємство "ІМІДЖ" (ідентифікаційний код 31958759), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 25000,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Коксохімремонт" (ідентифікаційний код 30260413), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 24838,80 грн.

- Регіональне відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області (ідентифікаційний код 13467337), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 22198,93 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "АМК" (ідентифікаційний код 34202711), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 20204,20 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "СР ЛТД" (ідентифікаційний код 20228099), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 20192,18 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Кью.Еф.Ем.Кейтерінг" (ідентифікаційний код 41643764), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 20155,45 грн.

- Приватне підприємство "Гранд-Сігнал" (ідентифікаційний код 23073094), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 19130,42 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Л-Лагуз" (ідентифікаційний код 41970217), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 18605,28 грн.

- M.G. LTD (ідентифікаційний код 643000126), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 17191,97 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Аврора Бест" (ідентифікаційний код 42386735), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 16800,00грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Сталевар" (ідентифікаційний код 37374644), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 14885,29грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю Агрохімічна компанія Гросфорд (ідентифікаційний код 37412312), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 14806,32грн.

- Общество с ограниченной ответственностью "Интерметконтракттрейд" (ідентифікаційний код 112000031), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 13895,28грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Сервіспром" (ідентифікаційний код 30544238), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 13266,32грн.

- Privatе Limited Company MERCHANT ESTONIA OU (ідентифікаційний код 233000067), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 13037,15грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Лідер Промснаб" (ідентифікаційний код 37434048), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 12868,01грн.

- ООО "Русский Отраслевой Союз", розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 12536,09грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТУБІНС (ідентифікаційний код 42779400), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 12 516,00 грн.

- Приватне підприємство АЛГА-ВД (ідентифікаційний код 34914410), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 11 488,49 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю СТРІМ МЕДІА ПЛЮС (ідентифікаційний код 36035242), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 11 160,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю РІПЕА-БУД (ідентифікаційний код 37065299), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 11 070,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ВЛАСТ ТРАНС (ідентифікаційний код 40356159), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 11 047,69 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю КОРУМ СОРС (ідентифікаційний код 37903071), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 10 815,19 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ДП-ІНФОРМ (ідентифікаційний код 40463649), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 10 560,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю Морське транспортне агентство МТА СЕРВІС ЛТД (ідентифікаційний код 20951944), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 10 560,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю СТІЛ ВОРК (ідентифікаційний код 35006184), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 9 282,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю МІЛЛЕНІУМ (ідентифікаційний код 31002165), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 9 138,59 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ЮПІТЕР-18 (ідентифікаційний код 42612323), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 8 984,93 грн.

- ПП НВФ ЕРГО МЕРА (ідентифікаційний код 41897682), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 8 960,00 грн.

- NEW CON LINE SRL, розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 8 842,90 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю виробнича фірма СЕРВІС (ідентифікаційний код 25021641), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 8 726,64 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю НАВІКОМ ПЛЮС (ідентифікаційний код 33563522), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 8 640,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ДИЗЕЛЬНІЙ ЗАВОД (ідентифікаційний код 38515997), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 8 160,96 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТОРГІВЕЛЬНО-ПРОМИСЛОВЕ ПІДПРИЄМСТВО ПАРТНЕР (ідентифікаційний код 34410092), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 7 869,24 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТКШЗ (ідентифікаційний код 40514086), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 7 639,50 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю СІМЗ (ідентифікаційний код 37695759), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 7 350,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ВІННЕРС-ТРАНС (ідентифікаційний код 38933924), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 7 200,00 грн.

- Приватне акціонерне товариство ЦГЗК (ідентифікаційний код 00190977), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 7 014,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю СЕРВІС ЕКСПЕРТ М (ідентифікаційний код 37988223), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 7 000,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю Гідробуд Україна (ідентифікаційний код 38490124), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 6 868,80 грн.

- ФОП Смуток В.П. (ідентифікаційний номер НОМЕР_4 ), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 6 660,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТК ВЕСТПРОМ (ідентифікаційний код 42171285), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 6 424,30 грн.

- ПАО Кокс , розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 6 015,08 грн.

- ДП Р ТОВ Будіндустрія, ЛТД (ідентифікаційний код 32372553), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 5 971,19 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ЗПТУ ВІРА - СЕРВІС ІНТЕРМАШ (ідентифікаційний код 38216314), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 5 922,00 грн.

- ФОП Пилипенко Олена Іванівна (ідентифікаційний код НОМЕР_5 ), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 5450,89грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "НВП Графіт" (ідентифікаційний код 33758872), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 5382,00грн.

- Приватне підприємство "Будмаркет" (ідентифікаційний код 32130441), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 5046,30грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "ВКФ Концептфорт" (ідентифікаційний код 42406803), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 5028,60грн.

- Фізична особи-підприємець Гурбич Василь Павлович (ідентифікаційний код НОМЕР_6 ), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 5002,67грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "ТРЕЙДХИМСИНТЕЗ ЛТД" (ідентифікаційний код 40843196), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 4967,29грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "ГК"ЄВРАЗТРЕЙД" (ідентифікаційний код 41479980), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 4898,40грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "РЕМГІДРОМАШ" (ідентифікаційний код 14094559), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 4562,88грн.

- Приватне акціонерне товариство "ІНГЗК" (ідентифікаційний код 190905), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 4335,00грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Парк Плюс" (ідентифікаційний код 30169090), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 4256,36грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Сталеві Рішення" (ідентифікаційний код 43159489), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 4242,00грн.

- ООО ТД "Союзопт" (ідентифікаційний код 616000124), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 4208,77грн.

- АТ "НВО"Созидатель" (ідентифікаційний код 13416334), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 4164,00грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "СМУ-101" (ідентифікаційний код 33576023), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 3938,40грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Юнісет" (ідентифікаційний код 39478904), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 3926,95грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгівельно-промислова компанія"Сплав" (ідентифікаційний код 37987777), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 3603,60грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Завод Метал Лінк" (ідентифікаційний код 40818699), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 3600,00грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Металзбут" (ідентифікаційний код 41798255), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 3565,83грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Метал" (ідентифікаційний код 24446930), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 3505,45грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Придніпровський механічний завод" (ідентифікаційний код 31523315), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 3390,00грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпровторма" (ідентифікаційний код 30540104), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 3234,20грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Фаіргруп" (ідентифікаційний код 38895596), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 3135,30грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Гірничотранспортна компанія" (ідентифікаційний код 32264561), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 2836,26грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "САВВАТС" (ідентифікаційний код 16305477), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 2781,74грн.

- Приватне підприємство "Підшипникзбут" (ідентифікаційний код 23602486) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 2549,78грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство"ВІАН" (ідентифікаційний код 31166456), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 2517,36грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "ІТАЛ Україна" (ідентифікаційний код 40612248), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 2150,70грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "І Т С " (ідентифікаційний код 30004231), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 2034,94грн.

- ВСП "ДТУ" філії ЦБМР та ЕБіС АТ "Укрзалізниця" (ідентифікаційний код 41149437) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1908,70 грн.

- Зайцев В.В. ФЛП (ідентифікаційний код 1907319913 ) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1843,60 грн.

- Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області (ідентифікаційний код 40359593) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1817,79 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Южхімресурси" (ідентифікаційний код 31685169) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1678,26 грн.

- Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Скіфія" (ідентифікаційний код 20945990) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1615,96 грн.

- Головне управління Державної казначейської служби України у Дніпропетровській області (ідентифікаційний код 37988155) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1560,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Спеціалізоване підприємство "Свинець" (ідентифікаційний код 39463271) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1530,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Весмастер ЛТД" (ідентифікаційний код 35421922) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1503,20 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Промподшипник" (ідентифікаційний код 31377393) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1440,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Промавіапідшипник" (ідентифікаційний код 39816358) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1380,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "УПК "Дніпро" (ідентифікаційний код 40120181) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1362,01 грн.

- Науково-виробниче підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю "НВО "Світлана" (ідентифікаційний код 20258120) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1170,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче об`єднання "Нікос" (ідентифікаційний код 30740752) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1129,99 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича фірма "Металрегіон" (ідентифікаційний код 41276242) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1080,00 грн.

- Приватне акціонерне товариство "Бердянські жниварки" (ідентифікаційний код 31071312) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 974,40 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "АТЛАС-ПІВДЕННИЙ-ПЛЮС" (ідентифікаційний код 35203805) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 900,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Пріскомінфо-Юг" (ідентифікаційний код 20863045) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 871,45 грн.

- Fischer Trade s.r.o. (ідентифікаційний код 203000075) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 859,56 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Снабелектро" (ідентифікаційний код 42601442) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 792,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Глобал ТДК" (ідентифікаційний код 41862398) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 714,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Сигма" (ідентифікаційний код 13429779) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 664,15 грн.

- Приватне підприємство "Оріон-М" (ідентифікаційний код 34339633) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 659,66 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Сталкобуд" (ідентифікаційний код 35111751) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 637,67 грн.

- Дочірнє підприємство "ЮГВТОРМЕТПРОМ" Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮГПРОМ В" (ідентифікаційний код 30498869) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 586,36 грн.

- Приватне підприємство "ТД ТАМ" (ідентифікаційний код 35681367) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 526,10 грн.

- Приватне акціонерне товариство "ВФ Україна" (ідентифікаційний код 14333937) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 512,67 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Вагоноремонтна Транспортна Компанія "ХОЛД" (ідентифікаційний код 37849549) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 503,20 грн.

- Публічне акціонерне товариство РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ (ідентифікаційний код 14305909), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 500,00 грн.

- Державний заклад СПЕЦІАЛІЗОВАНА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ №1 МІНІСТРЕСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я УКРАЇНИ (ідентифікаційний код 14280931), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 465,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю МЕГОТРЕЙД (ідентифікаційний код 41966441), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 459,84 грн.

- Приватне акціонерне товариство ЗАПОРІЗЬКИЙ АБРАЗИВНИЙ КОМБІНАТ (ідентифікаційний код 222226), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 437,40 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю комерційна компанія УКРАЇНА-СЕРВІС (ідентифікаційний код 20205359), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 432,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТОРГОВИЙ ДІМ БЕНЕФІТ (ідентифікаційний код 39139860), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 400,32 грн.

- Фізична особа-підприємець Сахнов Олександр Васильович (ідентифікаційний номер НОМЕР_8 ), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 398,77 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю НАУКОВО-ВИРОБНИЧИЙ ЦЕНТР ІСП (ідентифікаційний код 21869989), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 383,23 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ АВТОРЕМОНТНИЙ ЗАВОД (ідентифікаційний код 5461390), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 369,60 грн.

- Дніпропетровська дирекція акціонерного товариства УКРПОШТА (ідентифікаційний код 25771603), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 326,73 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ЕКСПОМЕТ ПЛЮС (ідентифікаційний код 23462996), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 307,93 грн.

- Фізична особа-підприємець Кисіль Олександр Вікторович (ідентифікаційний номер НОМЕР_9 ), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 253,14 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТЕЛЕМІСТ (ідентифікаційний код 34823863), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 246,12 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю НОРД ЛАЙН ЛТД (ідентифікаційний код 39214742), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 233,77 грн.

- Приватне акціонерне товариство Саламандра (ідентифікаційний код 21870998), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 207,78 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТЕЛЕМІСТ 2012 (ідентифікаційний код 35323603), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 205,10 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю КОМПАНІЯ ДІК (ідентифікаційний код 38069818), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 176,60 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю АВАНГАРД-ІНВЕСТ (ідентифікаційний код 32692239), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 168,80 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю АРТ-ЛОГІСТИК (ідентифікаційний код 39732142), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 161,29 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТЕХНОПРОМ (ідентифікаційний код 30224574), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 148,80 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю НОВА ПОШТА (ідентифікаційний код 31316718), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 100,00 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю МЕТАЛТЕХЕКСПОРТ (ідентифікаційний код 41228948), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 12 728 869,87 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ЗАПОРІЗЬКИЙ ЛИВАРНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД (ідентифікаційний код 32729463), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 7 752 531,53 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю ТД ТЕК-УКРАЇНА (ідентифікаційний код 41347407), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 5 651 579,86 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю АРТ-ЛОГІСТИК (ідентифікаційний код 39732142), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 161,29 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю НВО КОРУНД (ідентифікаційний код 37064667), розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 5 274 844,64 грн.

- Публічне акціонерне товариство "Дніпровський металургійний комбінат" (ідентифікаційний код 5393043) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 3932855,62 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Крона Імпульс" (ідентифікаційний код 40068059) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 419507,06 грн.

- Товариство з обмеженою відповідальністю "НВФ "ТОПСТАР" (ідентифікаційний код 33183798) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1337658,87 грн.

- Закрите акціонерне товариство "Промважмаш" (ідентифікаційний код 33971703) розмір заборгованості боржника перед кредитором складає 1535050,66 грн.

Розробленим Приватним акціонерним товариством Дніпровський металургійний завод Планом санації передбачено:

Заходи відновлення платоспроможності боржника:

- залучення додаткового фінансування - інвестицій та кредитування, з метою оновлення основних засобів боржника та завершення модернізації виробництва, що дозволить в подальшому отримувати дохід від відновлення виробництва та реалізації профільної продукції;

- відчуження непрофільних активів ПрАТ ДМЗ , що за фінансовим планом допоможе залучити додаткові кошти та зменшити витрати на утримання даних активів;

- отримання позик або кредитів в цілях введення повноцінної господарської діяльності боржника з метою подальшого погашення заборгованості перед кредиторами ПрАТ ДМЗ вимоги яких включені до цього Плану:

- стягнення дебіторської заборгованості на користь боржника з метою збільшення активів;

- встановлення відстрочення виконання боржником зобов`язань перед кредиторами окремих категорій, з цією метою поділ кредиторів, які беруть участь у санації, на категорії залежно від виду вимог та наявності (відсутності) забезпечення вимог таких кредиторів та черговості погашення вимог, яка визначена Кодексом України з процедур банкрутства;

- проведення перекладки коксових батарей з використанням сучасних технологій та матеріалів з метою збільшення обсягів виробництва коксу та покращення екологічних нормативів;

- підвищення ефективності коксохімічного виробництва та досягнення максимальних виходів коксохімії з метою збільшення обсягів реалізації коксо хімічної продукції, в тому числі, за рахунок проведення капітальних ремонтів первинних газових холодильників;

- проведення заходів, які спрямовані на скорочення втрат коксового газу для збільшення його використання при виробництві пари в ТЕЦ натомість використання природного газу;

- проведення заходів, які направлені на оптимізацію якісних характеристик вугільної шихти та зниженню її вартості;

- роздувка відремонтованої доменної печі ДП2, що дозволить зменшити використання коксу та заліза при виробництві чавуну;

- підбору оптимальних режимів роботи доменних печей та постійній роботі з постачальниками сировини по покращенню її якості;

- зменшення витрат на виробництво продукції за рахунок максимального залучення власних металургійних відходів в порівнянні з покупними аналогами в тому числі завдяки реалізації проекту по брикетуванню відходів металургійного виробництва;

- збільшення використання брухту при збільшенні частки плавок з підігрівом для максимізації виробництва сталі і виходу готової продукції;

- зниження витрат металу на виробництво прокату за рахунок модернізації вагового господарства, точності зважування та контролю;

- ініціювання та реалізація проекту по заміщенню використання природного газу при виробництві прокату на стані 550 на коксовий газ;

- модернізація і заміна насосного обладнання в цеху водопостачання для досягнення оптимальної витрати електроенергії;

- максимальне використання власних потужностей для виробництва електроенергії та зменшення витрат покупної;

- збільшення обсягів виробництва і стійкості виливниць власного виробництва для розливання сталі;

- використання товарного кредиту при укладанні контрактів з контрагентами на поставку сировини, матеріалів і ТМЦ з відстрочкою платежу 60-90 календарних днів від дати поставки;

- робота з великими металотрейдерами та укладання з ними контрактів на поставку металопродукції на умовах передоплати;

- збільшення доходу підприємства та розширення ринків збуту за рахунок освоєння нових видів високомаржинальної продукції;

-передача невикористовуваних в виробничому процесі площ земельних ділянок місту.

Планом визначено порядок задоволення вимог кредиторів у розмірі 1 207 461 399,34 грн., на умовах відстрочки виконання зобов`язань. Відстрочка виконання зобов`язань встановлюється строком на 2 роки від дня затвердження судом цього Плану санації, а задоволення вимог кредиторів здійснюється протягом 1 року поквартально рівними частинами.

План санації боржника не передбачає призначення керуючого санацією, а обов`язок з нагляду за дотриманням та виконанням плану санації покладається на керівника ПрАТ ДМЗ Баша Віталія Олеговича.

22.06.2020 відбулись загальні збори кредиторів ПАТ Дніпровський металургійний завод . За результатами проведених загальних зборів кредиторів Приватного акціонерного товариства Дніпровський металургійний завод складено Протокол від 22.06.2020 року, яким підтверджується прийняте рішення про схвалення Плану санації Приватного акціонерного товариства Дніпровський металургійний завод до відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до даного протоколу по питанню першому порядку денного Про схвалення кредиторами плану санації Приватного акціонерного товариства Дніпровський металургійний завод до відкриття провадження у справі про банкрутство голосували: ЗА - 790 887,66 голосів, що становить 63,46933 відсотка голосів. Проти 106 237,50 голосів, що становить 8,53 відсотка голосів.

Так, кредитор ПАТ Дніпропетровський трубний завод з кількістю голосів 1808,73- утримався. Кредитор ТОВ Гір Інтернейшнл з кількістю голосів 60259,35 проголосував проти. Кредитор ТОВ Крона Імпульс з кількістю голосів 419,51 проголосував проти . Кредитор ТОВ Індустріальні технології України з кількістю голосів 2254,98 проголосував проти . Кредитор ТОВ НПК ТЕХМЕТ з кількістю голосів 792,10 проголосував проти . Кредитор ТОВ Комплексстандарт з кількістю голосів 279,53 проголосував проти . Кредитор АТ Українська залізниця з кількістю голосів 1,91 проголосував проти . Кредитор ТОВ Запорізький ливарно- механічний завод з кількістю голосів 7752,53 проголосував проти . Кредитор ТОВ Метропромбуд Інвест з кількістю голосів 29639,56 проголосував проти. Кредитор ТОВ ДПС-Дніпро з кількістю голосів 4322,02 проголосував проти . Кредитор ПНВП Інвест-Гарант з кількістю голосів 516,01 проголосував проти . Кредитор ТОВ Індустріальні технології України з кількістю голосів 2254,98 проголосував проти . Кредитор ТОВ НВФ`Топстар з кількістю голосів 1337,65 проголосував За . Кредитор ТОВ Індорбуд з кількістю голосів 789550,00 проголосував За . Кредитор ТОВ Орфей-Запоріжжя з кількістю голосів 4526,43 - рішення кредитора відсутнє (кредитор не прийняв участь у голосуванні).

Частиною 3 ст.5 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що у разі якщо план санації передбачає розстрочення чи відстрочення або прощення (списання) боргів чи їх частини, план санації вважається схваленим органом стягнення в частині задоволення вимог з податків, зборів (обов`язкових платежів) на умовах плану санації без необхідності голосування органу стягнення.

Згідно до ч.3 ст.5 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що умови плану санації щодо задоволення вимог кредиторів, які не брали участі в голосуванні або проголосували проти схвалення плану санації боржника, повинні бути не гіршими, ніж умови задоволення вимог кредиторів, які проголосували за схвалення плану санації. Вказаними умовами плану досудової санації боржника зазначений припис виконаний у повному обсязі.

Абзацом 4 ч. 8 ст. 5 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що господарський суд постановляє ухвалу про відмову в затвердженні плану санації, якщо:

при схваленні плану санації були допущені порушення законодавства, що могли вплинути на результат голосування загальних зборів кредиторів; кредитор, який не брав участі в голосуванні або проголосував проти схвалення плану санації, доведе, що в разі ліквідації боржника у порядку, визначеному цим Кодексом, його вимоги були б задоволені в розмірі, що перевищує розмір вимог, які будуть задоволені відповідно до умов плану санації; боржником були надані недостовірні відомості, що є суттєвими для визначення успішності плану санації.

Проаналізувавши матеріали справи, вислухавши позиції кредиторів, господарський суд не знаходить підстав, передбачених абзацом 4 ч. 8 ст. 5 КУзПБ для відмови у затвердженні плану санації боржника.

Господарський суд зазначає, що як в письмових запереченнях, наданих суду, так і в судових засіданнях, представники кредиторів заперечували проти поданої заяви, посилаючись на те, що до плану санації не включено усіх кредиторів, строк виконання вимог перед якими настав, боржник не має ознак неплатоспроможності, наявність мирової угоди, затвердженої судом у справі №Б26/15//118/01, в плані санації до відкриття провадження у справі про банкрутство не вказано конкретних заходів, які сприятимуть відновленню платоспроможності підприємства, наявні розбіжності в реальних сумах заборгованості боржника перед кредиторами та сумами, вказаними в плані санації, план досудової санації не містить заходів нагляду за виконанням плану санації, наявні ознаки заінтересованості кредитора ТОВ Індорбуд щодо боржника, відсутність права участі останнього у зборах кредиторів, оскільки строк виконання зобов`язань боржника перед ним ще не настав і це призвело до порушення порядку голосування кредиторами за схвалення плану санації на загальних зборах кредиторів, наданий на затвердження план санації не підписаний боржником, а також на те, що було порушено порядок здійснення оголошення про проведення зборів кредиторів.

Щодо посилань кредиторів на порушення боржником порядку проведення зборів кредиторів у зв`язку з неповідомленням деяких з них, господарський суд зазначає, що в матеріалах справи містяться списки згрупованих поштових відправлень (а.с.147-164 т.1), які підтверджують направлення боржником повідомлення про проведення зборів кредиторів усім кредиторам включеним до плану санації.

Щодо заперечень кредиторів про внесення до реєстру не всіх кредиторів, суд зазначає, наступне.

Системний аналіз змісту ст.5 Кодексу України з процедур банкрутства дає підстави вважати, що включення кредиторів до реєстру кредиторів та плану санації, поділ кредиторів ПрАТ Дніпровський металургійний завод , які беруть участь у санації на категорії, порядок задоволення вимог цих кредиторів та строки процедури санації до відкриття провадження у справі про банкрутство є правом боржника, який ініціює процедуру досудової санації та не передбачає обов`язку включення до плану санації всіх кредиторів боржника, строк виконання зобов`язань перед якими вже настав.

Щодо посилань кредиторів на неможливість затвердження спірного плану санації в зв`язку із наявністю діючої мирової угоди, затвердженої господарським судом у справі №Б26/15/118/01, то слід зазначити, що кредитори, які є учасниками даної мирової угоди, не включені до плану санації ПрАТ Дніпровський металургійний завод , затвердженого зборами кредиторів 22.06.2020.

Щодо посилань кредиторів на надання боржником недостовірних даних в частині зазначення розміру заборгованості перед частиною кредиторів та ненадання даних про частину рахунків боржника, господарський суд зазначає наступне.

Судом виявлено розбіжності по сумам заборгованості частини кредиторів між дійсною сумою заборгованості (на підставі первинних документів кредитора) та сумами заборгованості, включеної боржником до плану санації.

Слід зазначити, що включення лише частини вимог конкретного кредитора до плану санації свідчить про те, що умови санації розповсюджуються лише на ту частину його вимог, яка включена до плану санації, і тому кількість голосів такого кредитора на зборах відповідає саме тій частині вимог, яка включена до плану санації.

Господарський суд зазначає, що ненадання відомостей про частину рахунків боржника могли бути підставою для відмови в затвердженні плану санації, якщо б ці відомості впливали на результати голосування на загальних зборах кредиторів, однак кредиторами належними та допустимими доказами не доведено впливу на результати голосування на загальних зборах кредиторів відсутності інформації про частину рахунків боржника.

Щодо посилань кредиторів на те, що боржник не має ознак неплатоспроможності та в плані санації до відкриття провадження у справі про банкрутство не вказано конкретних заходів, які сприятимуть відновленню платоспроможності підприємства, суд зазначає наступне.

До заяви про затвердження плану санації до відкриття провадження у справі про банкрутство долучено ліквідаційний аналіз ПрАТ Дніпровський металургійний завод виготовлений станом на 05.06.2020.

Згідно висновків ліквідаційного аналізу, фінансовий стан боржника станом на 31.12.2019 оцінюється як нестійкий та такий, що має тенденцію до погіршення. Результатом діяльності за 2019 рік є збитки.

Відповідно до даних балансу станом на 31.12.2019 вартість активів підприємства нижче за розмір фінансових зобов`язань.

Розроблений план санації ПрАТ Дніпровський металургійний завод , виходячи з наявних та планових показників, є більш вигідним для кредиторів ніж ліквідація боржника, оскільки в результаті впровадження передбачених Планом санації заходів вимоги всіх кредиторів будуть погашені в повному обсязі в процедурі санації до відкриття провадження у справі про банкрутство, а у разі продажу майна в ліквідаційній процедурі буде задоволено лише частину вимог кредиторів, оскільки з`являються додаткові затрати на виплату винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого, витрат по збереженню майна боржника, та інші поточні витрати;

у разі продажу майна боржника в ліквідаційній процедурі банкрутства в електронній торговій системі, початкова ціна аукціону може бути зменшена, що призведе до його продажу за заниженою вартістю та відсутністю коштів на погашення вимог всіх кредиторів;

в процедурі санації до відкриття провадження у справі про банкрутство вдасться зберегти господарську діяльність боржника та робочі місця працівникам товариства. В разі ліквідації товариства відбудеться звільнення працівників, які змушені будуть стати на облік в Центр зайнятості, а на державу ляже тягар виплати звільненим особам допомоги по безробіттю;

вчинення заходів відновлення платоспроможності боржника призведе до отримання товариством прибутку та задоволення вимог кредиторів. В разі ліквідації товариства вимоги, які не будуть погашені у зв`язку з недостатністю майна вважатимуться погашеними та інші шляхи їх задоволення будуть відсутні.

Ліквідаційним аналізом зазначено, що виконання плану санації свідчить про вигідність для кредиторів порівняно з ліквідацією боржника.

Отже, ліквідаційний аналіз ПрАТ Дніпровський металургійний завод підтверджує погіршення фінансового стану боржника та свідчить про вигідність для кредиторів виконання плану санації порівняно з ліквідацією.

На думку суду, кредиторами не надано доказів для спростування висновків ліквідаційного аналізу щодо вигідності застосування процедури санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство над ліквідаційною процедурою банкрутства.

Щодо посилань кредиторів на заінтересованість ТОВ Індорбуд стосовно боржника та відсутність права участі останнього у голосуванні на зборахкредиторів, оскільки строк виконання зобов`язань боржника перед ним ще не настав, суд зазначає, що такі доводи не знайшли свого підтвердження в матеріалах справи, з огляду на наступне.

Положення ч. 4 ст. 5 КУзПБ передбачено, що вимоги незабезпечених кредиторів, які є заінтересованими особами стосовно боржника, не враховуються для цілей голосування при схваленні плану санації.

Поняття заінтересованості особи щодо боржника визначено у ст. 1 КУзПБ, а саме, що заінтересованою особою стосовно боржника є юридична особа, створена за участю боржника, юридична особа, що здійснює контроль над боржником, юридична або фізична особа, контроль над якою здійснює боржник, юридична особа, з якою боржник перебуває під контролем третьої особи, власники (учасники, акціонери) боржника, керівник боржника, особи, які входять до складу органів управління боржника, головний бухгалтер (бухгалтер) боржника, у тому числі звільнені з роботи за три роки до відкриття провадження у справі про банкрутство, а також особи, які перебувають у родинних стосунках із зазначеними особами та фізичною особою - боржником, а саме: подружжя та їхні діти, батьки, брати, сестри, онуки, а також інші особи, щодо яких наявні обґрунтовані підстави вважати їх заінтересованими.

Отже, в розумінні ст. 1 КУзПБ, ТОВ Індорбуд не є заінтересованою особою щодо боржника ПрАТ ДМЗ , оскільки:

- ТОВ "Індорбуд" не створено за участю боржника, про що свідчить Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- ТОВ Індорбуд не здійснює контроль над боржником;

- ПрАТ Дніпровський металургійний завод не здійснює контроль над ТОВ Індорбуд ;

- ПрАТ Дніпровський металургійний завод та ТОВ Індорбуд не перебувають під контролем третьої особи, яка контролює боржника або кредитора.

Отже, відсутні встановлені ст. 1 КУзПБ ознаки, які вказували б, що ТОВ Індорбуд є заінтересованою особою щодо ПрАТ Дніпровський металургійний завод .

Аналогічні висновки містяться в Постанові Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від 25.06.2019 року у справі №922/4366/16.

Також, Договори відступлення права вимоги, які були укладені між боржником, ПрАТ Суха Балка та ТОВ Індорбуд не визнані в судовому порядку недійсними, тому в силу презумпції правомірності правочину за ст. 204 ЦК України вважаються правомірним.

Посилання кредиторів на те, що ПрАТ Суха Балка та ПрАТ Дніпровський металургійний завод мають однакового кінцевого бенефіціарного власника та директора не можуть бути взяті судом до уваги, оскільки з дати укладення Договорів відступлення права вимоги, а саме 04.05.2020 року ПрАТ Суха Балка вже не є кредитором боржника.

Також суд зазначає, що те що боржник включив ТОВ Індорбуд в категорію кредиторів строк виконання зобов`язань перед якими настав , свідчить про визнання боржником вимог останнього такими, строк виконання зобов`язань за якими настав на момент прийняття рішення зборів кредиторів про схвалення плану санації.

При цьому слід зазначити, що ст. 5 Кодексу України з процедур банкрутства не обмежено боржника, який ініціює процедуру досудової санації, у включенні до Плану санації і тих кредиторів, строк виконання зобов`язань перед якими ще не настав.

Щодо заперечень кредиторів про те, що наданий на затвердження План санації не підписаний боржником, господарський суд зазначає наступне.

Вимоги ст. 5 Кодексу України з процедур банкрутства не містять конкретних вимог щодо оформлення примірнику Плану санації, в тому числі щодо наявності на ньому підпису керівника боржника, Разом з тим, до суду надано оригінал плану санації який підписано т.в.о. Генерального директора О.В.Баш (а.с.113-118, т. 27), текст якого є ідентичним із планом санації, наданим разом із заявою про його затвердження.

Щодо заперечень кредитора про здійснення публікації оголошення про проведення зборів кредиторів не на офіційному веб-порталі судової влади України, а на сайті arbitr.gov.ua слід зазначити, що дійсно частиною 4 ст. 5 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що боржник розміщує оголошення про проведення зборів кредиторів на офіційному веб-порталі України. Відповідним сайтом є court.gov.ua. Проте, після набрання чинності КзПБ не було затверджено нового порядку про офіційне оприлюднення відомостей про справу про банкрутство, та не було забезпечено технічної можливості здійснення таких оголошень на офіційному порталі судової влади України. На даний час діючим є Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство, затверджене постановою Вищого господарського суду України №16 від 17.12.2013. Боржником було здійснено оголошення про проведення загальних зборів кредиторів відповідно до вимог зазначеного Положення.

Абзацом 3 ч. 8 ст. 5 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що за відсутності підстав для відмови в затвердженні плану санації господарський суд виносить ухвалу про затвердження плану санації. Цією ухвалою скасовується мораторій. Ухвала про затвердження плану санації набирає чинності з моменту її постановлення.

Відповідно до п. 30. Рішення Європейського Суду з прав людини у справі Hirvisaari v. Finland від 27 вересня 2001 р., рішення судів повинні достатнім чином містити мотиви, на яких вони базуються для того, щоб засвідчити, що сторони були заслухані, та для того, щоб забезпечити нагляд громадськості за здійсненням правосуддя.

Згідно п. 29 Рішення Європейського Суду з прав людини у справі Ruiz Torija v. Span від 9 грудня 1994 р., статтю 6 п. 1 не можна розуміти як таку, що вимагає пояснень детальної відповіді на кожний аргумент сторін. Відповідно, питання, чи дотримався суд свого обов`язку обґрунтовувати рішення може розглядатися лише в світлі обставин кожної справи.

Згідно пункту 41 висновку № 11 (2008) Консультативної ради європейських суддів до уваги Комітету Міністрів Ради Європи щодо якості судових рішень обов`язок суддів наводити підстави для своїх рішень не означає необхідності відповідати на кожен аргумент захисту на підтримку кожної підстави захисту. Обсяг цього обов`язку може змінюватися залежно від характеру рішення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що в цілому План санації Приватного акціонерного товариства "Дніпровський металургійний завод", м. Дніпро відповідає вимогам чинного законодавства, порушень при його затвердженні, які б вплинули на результати голосування, судом не встановлено. Також жодним кредитором не доведено, що в разі ліквідації боржника у порядку, визначеному цим законом, його вимоги були б задоволені в розмірі, що перевищує розмір вимог, які будуть задоволені відповідно до умов Плану санації.

Керуючись ст.5 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 197, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити план санації Приватного акціонерного товариства "Дніпровський металургійний завод" (49064, м. Дніпро, вул. Маяковського, б.3, ідентифікаційний код 05393056) до відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ввести досудову санацію боржника на строк, передбачений планом санації Приватного акціонерного товариства "Дніпровський металургійний завод".

Затверджений судом план санації Приватного акціонерного товариства "Дніпровський металургійний завод" є обов`язковим для всіх кредиторів, вимоги яких включено до плану санації.

Скасувати мораторій, введений ухвалою від 24.06.2020.

Ухвалу направити боржнику, кредиторам.

Ухвала набирає законної сили -31.07.2020.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статтями 256, 257 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено 05.08.2020

Суддя С.В. Мартинюк

Дата ухвалення рішення31.07.2020
Оприлюднено05.08.2020

Судовий реєстр по справі —904/3325/20

Окрема думка від 03.10.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Постанова від 03.10.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 02.10.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 07.09.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 30.08.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 27.07.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Банасько О.О.

Ухвала від 25.07.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Банасько О.О.

Ухвала від 19.07.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Банасько О.О.

Ухвала від 06.07.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Банасько О.О.

Ухвала від 07.07.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Банасько О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні