Ухвала
від 04.08.2020 по справі 142/332/20
ПІЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про продовження строку підготовчого провадження

Єдиний унікальний номер 142/332/20

Номер провадження 2/142/309/20

04 серпня 2020 року смт. Піщанка

Піщанський районний суд Вінницької області

В складі:

Головуючого судді Щерби Н.Л.

за участю секретаря судового засідання Курасевич В.В.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду в смт. Піщанка Вінницької області

цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , до виконавчого комітету Городищенської сільської ради Піщанського району Вінницької області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання частково недійсною та скасування приватизації будинку та визнання недійсним та скасування рішення виконавчого комітету , -

ВСТАНОВИВ:

03 червня 2020 року на адресу Піщанського районного суду Вінницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , подана адвокатом Карповою Наталею Валеріївною, до виконавчого комітету Городищенської сільської ради Піщанського району Вінницької області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання частково недійсною та скасування приватизації будинку та визнання недійсним та скасування рішення виконавчого комітету

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 03 червня 2020 року її було передано на розгляд судді Щербі Н. Л.

Ухвалою суду від 05 червня 2020 року в даній справі було відкрито провадження та вирішено розглядати справу у порядку загального позовного провадження та призначено по цивільній справі підготовче засідання на 09 годину 00 хвилин 02 липня 2020 року.

02 липня 2020 року дану цивільну справу було знято з розгляду до 16 години 00 хвилин 04 серпня 2020 року, у зв`язку із перебуванням головуючого судді Щерби Н. Л. у відпустці відповідно до наказу в. о. голови Піщанського районного суду Вінницької області від 18 червня 2020 року № 063-тз "Про надання частини щорічної оплачуваної відпустки Щербі Н. Л."

15 липня 2020 року на адресу суду від представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Карпової Н. В. надійшло клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, в якому вона просить суд забезпечити її присутність як представника позивача у наступному судовому засіданні шляхом забезпечення проведення відеоконференції. Своє клопотання обгрунтовує неможливістю прибуття у судове засідання до Піщанського районного суду Вінницької області обумовлену територіальною віддаленість суду та місця її знаходження, а також запровадженням на території України карантину. А тому, просить забезпечити її присутність у наступному судовому засіданні шляхом забезпечення проведення відеоконференції з найближчим судом, до якого вона може прибути для участі у вищевказаному судовому засіданні у режимі відеоконференції - Жовтневим районним судом міста Маріуполя.

Відповідно до наказу в.о. голови Піщанського районного суду Вінницької області від 18 червня 2020 року № 063-тз "Про надання частини щорічної оплачуваної відпустки ОСОБА_4 " суддя Щерба Н. Л. перебувала у відпустці з 01 липня 2020 року по 21 липня 2020 року включно.

Ухвалою суду від 22 липня 2020 року було задоволено клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Карпової Наталі Валеріївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , до виконавчого комітету Городищенської сільської ради Піщанського району Вінницької області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання частково недійсною та скасування приватизації будинку та визнання недійсним та скасування рішення виконавчого комітету, судове засідання по цивільній справі №142/332/20 за позовом ОСОБА_1 , до виконавчого комітету Городищенської сільської ради Піщанського району Вінницької області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання частково недійсною та скасування приватизації будинку та визнання недійсним та скасування рішення виконавчого комітету , призначене на 16 годину 00 хвилин 04 серпня 2020 року постановлено провести з участю представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Карпової Наталі Валеріївни в режимі відеоконференціїз Жовтневим районним судом міста Маріуполя за умови наявності у вказаного суду такої можливості.

В підготовче засідання 04 серпня 2020 року позивач ОСОБА_1 не з`явилася, проте від неї на адрес суду надійшла заява, відповідно до якої вона просить розглядати справу у її відсутності за участю її представника - адвоката Карпової Н. В., позовні вимоги підтримує, наполягає на їх задоволенні.

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Карпова Н. В. в підготовче засідання 04 серпня 2020 року не з`явилася, проте від неї на адресу суду надійшли телефонограма та заява, відповідно до яких вона просить підготовче засідання проводити без її участі.

Відповідачі ОСОБА_3 та ОСОБА_2 в підготовче засідання 04 серпня 2020 року не з`явилися, проте від них на адресу суду надійшли заяви, відповідно до яких вони просять розгляд справи проводити без їх участі, проти задоволення позовних вимог не заперечують.

Відповідач виконавчий комітет Городищенської сільської ради Піщанського району Вінницької області свого уповновженого представника в підготовче засідання 04 серпня 2020 року не направив, та в суду відсутні відомості про його належне повідомлення про дату, час і місце розгляду справи. Будь-яких заяв чи клопотань, а також відзиву на позовну заяву від відповідача на адресу суду не надходило.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 3 ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Підготовче провадження по вказаній справі було розпочато 05 червня 2020 року та строк, встановлений ЦПК України для його проведення, закінчується 04 серпня 2020 року.

Оглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали, враховуючи те, що спір між сторонами не врегульований, виходячи з предмету спору, змісту позовної заяви, доданих до неї матеріалів, враховуючи докази, які підлягають дослідженню, відсутність підстав для ухвалення рішення оскільки до суду не з`явився представник відповідача про якого відсутні відомості про його належне повідомлення про дату, час та місце розгляду справи, суд приходить до висновку, що питання визначені ч. 2 ст. 197 ЦПК не можуть бути вирішені в даному підготовчому засіданні, а тому відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, підготовче засідання в даній справі слід відкласти, у зв`язку з чим слід продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

Керуючись ст. ст. 13, 189, 178, 197, 198, 223, ч. 2 ст. 247, 259-261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Продовжити строк підготовчого провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , до виконавчого комітету Городищенської сільської ради Піщанського району Вінницької області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання частково недійсною та скасування приватизації будинку та визнання недійсним та скасування рішення виконавчого комітету , на 30 днів.

Відкласти підготовче судове засідання по справі до 15 години 00 хвилин 01 вересня 2020 року.

Про дату, час та місце наступного судового засідання повідомити учасників справи.

Роз`яснити, що отримати інформацію щодо справи, що розглядається можна на веб-сторінці Піщанського районного суду на веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://court.gov.ua/fair/sud0219.

Ухвала суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя :

СудПіщанський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення04.08.2020
Оприлюднено06.08.2020
Номер документу90779874
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —142/332/20

Рішення від 18.09.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 27.08.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 22.07.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 05.06.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні