Ухвала
від 05.08.2020 по справі 160/5000/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 серпня 2020 року Справа №160/5000/20

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Кучми К.С.

при секретарі судового засідання - Чорній М.В.

розглянувши у підготовчому засіданні у м.Дніпрі клопотання Комунальної організації (установа, заклад) Комунальний заклад загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ступенів Гуманітарна гімназія імені Лесі України Жовтоводської міської ради про залучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Жовтоводську міську раду, Відділ освіти та науки виконкому Жовтоводської міської ради по адміністративній справі №160/5000/20, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду знаходиться вищезазначена справа за правилами загального позовного провадження за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунальної організації (установа, заклад) Комунальний заклад загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ступенів Гуманітарна гімназія імені Лесі України Жовтоводської міської ради про застосування заходів реагування.

До суду 03.08.2020 року від відповідача надійшло клопотання про залучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Жовтоводську міську раду, Відділ освіти та науки виконкому Жовтоводської міської ради по даній справі.

Дане клопотання обґрунтоване тим, що згідно з Статутом комунального закладу загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ступенів гуманітарної гімназії імені Лесі Українки Жовтоводської міської ради гімназія є юридичною особою публічного права, основним видом діяльності якого є освітня діяльність (п.1.2. Статуту), заклад є неприбутковою установою та не має на меті отримання доходу (п.1.4. Статуту), гімназія забезпечує здобуття учнями базової середньої та академічної профільної середньої освіти (п.1.5. Статуту) і її засновником є Жовтоводська міська рада, а уповноваженим органом управління - відділ освіти виконкому Жовтоводської міської ради (п.1.8. Статуту). Таким чином, питання фінансування статутної діяльності гуманітарної гімназії імені Лесі Українки здійснюється Жовтоводською міською радою через відділ освіти виконавчого комітету Жовтоводської міської ради. Винесення рішення по даній справі, яке стосується зобов`язання зупинити експлуатацію будівлі гімназії в обов`язковому порядку створить обов`язки для засновника та уповноваженого органу по розв`язанню нагальних питань організації освітнього процесу учнів гімназії поза будівлею гімназії, гарантування трудових прав та соціального захисту трудового колективу згаданого навчального закладу, фінансування заходів, щодо виконання приписів позивача.

В судове засіданні представники сторін не з`явилися, про день та час його проведення повідомлялися належним чином. В своєму клопотанні представник позивача просив розглядати справу за його відсутності.

Відповідно до ч.2, 4, 5 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Суд, для повного та всебічного розгляду справи по суті позовних вимог, дійшов висновку щодо необхідності залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Жовтоводську міську раду, Відділ освіти та науки виконкому Жовтоводської міської ради, з викладених у клопотанні підстав.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.49, 243, 248 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Комунальної організації (установа, заклад) Комунальний заклад загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ступенів Гуманітарна гімназія імені Лесі України Жовтоводської міської ради про залучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Жовтоводську міську раду, Відділ освіти та науки виконкому Жовтоводської міської ради, по адміністративній справі №160/5000/20 - задовольнити.

Залучити до участі у справі №160/5000/20 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача:

- Жовтоводську міську раду (бульвар Свободи, 33, м.Жовті Води, 52204, код ЄДРПОУ 02142371);

- Відділ освіти та науки виконкому Жовтоводської міської ради (вул.Гагаріна, 36, м.Жовті Води, 52201, код ЄДРПОУ 26368938).

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя К.С. Кучма

Дата ухвалення рішення05.08.2020
Оприлюднено07.08.2020
Номер документу90800987
СудочинствоАдміністративне
Сутьзалучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Жовтоводську міську раду, Відділ освіти та науки виконкому Жовтоводської міської ради по адміністративній справі №160/5000/20

Судовий реєстр по справі —160/5000/20

Рішення від 15.09.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 05.08.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 29.05.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 08.05.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні