Ухвала
від 07.08.2020 по справі 570/2937/20
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/2937/20

Номер провадження 2-о/570/72/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 серпня 2020 року Рівненський районний суд Рівненської області

в складі: головуючого судді Остапчук Л.В.

присяжних Бас П.С.,

Зайчук В.П.

за участі: секретарі судового засідання Захарук Г.Л.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Рівне

цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Новоукраїнської сільської ради Рівненського району про визнання недієздатним ОСОБА_2 і встановлення над ним опіки,

в с т а н о в и в :

В провадженні Рівненського районного суду Рівненської області перебуває вказана цивільна справа. По ній було відкрито провадження і вона призначалась до судового розгляду.

Оскільки суду разом із заявою не було надано висновок судово-психіатричної експертизи про психічний стан здоров`я ОСОБА_2 , а в самій заяві заявниця просить призначити експертизу, то суд виніс на обговорення учасників судового засідання питання про призначення такої експертизи.

Заявниця ОСОБА_3 вважає, що експертизу необхідно призначити, тому просить задоволити її клопотання про призначення експертизи, яке вона виклала у своїй заяві.

Представник заінтересованої особи - органу опіки і піклування Новоукраїнської сільської ради - в судове засідання не з`явилася, хоча належним чином був повідомлений про слухання справи. Від сільського голови Антончука М.П. до суду надійшов лист, в якому він просить слухати справу у відсутності представника сільської ради, заяву підтримує. Неявка представника заінтересованої особи не перешкоджає вирішенню питання про призначення експертизи, тому суд вважає можливим вирішити дане питання без участі представника заінтересованої особи.

Стаття 105 ЦПК України встановлює, що призначення експертизи судом є обов`язковим для встановлення психічного стану особи.

Відповідно до положень ст.298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Виходячи з вищенаведеного, маючи достатньо даних про психічний розлад здоров`я ОСОБА_2 , суд вважає, що для встановлення психічного стану фізичної особи ОСОБА_2 слід призначити судово-психіатричну експертизу, оскільки без проведення даної експертизи неможливо вирішити по суті цивільну справу.

Керуючись ст.ст.105, 298, 260, 261, 352, 353, 354 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Призначити по справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Новоукраїнської сільської ради Рівненського району про визнання недієздатним ОСОБА_2 і встановлення над ним опіки - судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам КЗ "Рівненський обласний центр психічного здоров`я населення", попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

На вирішення експертизи поставити такі питання:

1. Чи страждає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , будь-яким психічним захворювання? Якщо так, то яким?

2. Чи може він за станом свого здоров`я усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

Копію ухвали надіслати до КЗ "Рівненський обласний центр психічного здоров`я населення" - для виконання, зобов`язавши експертів провести експертизу у встановлені законом строки.

В разі необхідності в розпорядження експертів надати дану цивільну справу на їх вимогу.

Зобов`язати заявницю ОСОБА_5 надати експертам наявну медичну документацію на ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , і забезпечити його явку до експертів (в разі необхідності).

Провадження по справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Новоукраїнської сільської ради Рівненського району про визнання недієздатним ОСОБА_2 і встановлення над ним опіки - зупинити у зв`язку з призначенням експертизи. в зв`язку з призначенням експертизи

Ухвала суду може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Рівненського апеляційного суду, через Рівненський районний суд Рівненської області, а сторонами, що не були присутні в судовому засіданні у той же строк з моменту отримання її копії.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги або після розгляду такої скарги Апеляційним судом.

Оскарження ухвали не зупиняє виконання ухвали.

Суддя Остапчук Л.В.

Присяжні Бас П.С.

Зайчук В.П.

Дата ухвалення рішення07.08.2020
Оприлюднено07.08.2020
Номер документу90824054
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —570/2937/20

Рішення від 03.11.2020

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 07.08.2020

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні