Ухвала
від 03.08.2020 по справі 686/22297/17
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/22297/17

Провадження № 1-кс/686/9517/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 серпня 2020 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Хмельницькому клопотання старшого слідчого в ОВС ВРЗСГСД СУ ГУНП в Хмельницькій області майора поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні № 12016240180000047,

ВСТАНОВИВ:

29.07.2020 року старший слідчий в ОВС ВРЗСГСД СУ ГУНП в Хмельницькій області майор поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області із клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Хмельницької області ОСОБА_4 , на тимчасовий доступ та вилучення речей та документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ).

В обґрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що Службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 за попередньою змовою з посадовими особами ПП « ОСОБА_5 », в грудні 2015 року склали та підписали завідомо неправдиві акти виконаних робіт по реконструкції очисних споруд смт. Летичів Хмельницької області.

Крім того, службові особи Острозької філії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » зловживаючи службовим становищем, умисно, за попередньою змовою із службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_4 , всупереч інтересам служби, у грудні 2015 року у ході реалізації інвестиційного проекту «Будівництво очисних споруд в смт. Білогір`я Хмельницької області» внесли до офіційного документу, а саме до акту приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиву інформацію про проведення благоустрою території каналізаційних очисних споруд смт Білогір`я Хмельницької області, а саме, встановлення панелей сітчастих оцинкованих та покритих ПВХ, в кількості 11 шт розмірами 1500 х 2500 мм. Таким чином, вчинили службове підроблення, внаслідок чого на рахунок Острозької філії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » незаконно перераховано кошти державного фонду регіонального розвитку на суму 5777 грн.

В грудні 2015 року посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 за попередньою змовою з представниками ПП « ОСОБА_5 », зловживаючи своїм службовим становищем, підписали фіктивні акти виконаних робіт з реконструкції очисних споруд каналізації м. Полонне, чим завдали збитки обласному бюджету на суму понад 200 тис. грн.

Дане кримінальне правопорушення 25.01.2016 року зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань №12016240180000047, правова кваліфікація правопорушення ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України

Досудовим розслідуванням встановлено, що з метою встановлення обставин, що підлягають доказуванню згідно ст. 91 КПК України, здобуття доказів і встановлення фактів, що мають значення для повного швидкого, та неупередженого розслідування даного кримінального провадження відповідно до ст. 2 КПК України, виконання клопотання судового експерта, завершення вказаної комплексної будівельно-технічної і економічної експертизи, та прийняття з даного приводу процесуальних рішень, виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ).

Зазначені документи,відомості таслідчі дії мають суттєве значення встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, так як в ході досудового розслідування необхідно ознайомитися з ними, оглянути їх, перевірити їх достовірність та автентичність, і призначити за оригіналами зазначених документів земельно-технічну, почеркознавчу та інші судові експертизи.

Слідчим у клопотанні міститься прохання про проведення розгляду даного клопотання без його участі, в якій він підтримує подане клопотання та просить його задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) про день та час судового розгляду повідомлений в установленому законом порядку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч. 5 ст.163 КПК України, зокрема, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ в кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, в зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає частковому задоволенню, оскільки іншими способами встановити особу, яка вчинила злочин, та довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.163, 164 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП в Хмельницькій області майору поліції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю їх вилучення із ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), а саме:

- проектно-кошторисна документація (текстову та графічну частини) на «будівництво каналізаційних очисних споруд в смт. Білогір`я Хмельницької області потужністю до 400 мЗ/добу», або її завірену копію в повному обсязі;

-Договірна ціна до Договору підряду на «будівництво каналізаційних очисних споруд в смт. Білогір`я Хмельницької області потужністю до 400 мЗ/добу», або її завірену копію в повному обсязі

-проектно-технологічна і виконавча документацію на виконання будівельних робіт: проект організації будівництва, проект підготовчих робіт, проект виконання робіт, відомості списання матеріалів, журнали виконання робіт, журнал авторського нагляду, журнал вхідного контролю, акти огляду прихованих робіт, документи щодо випробувань та лабораторного контролю матеріалів та конструкцій, товарно-транспортні накладні, або їх завірені копії в повному обсязі;

-електронна версія Договірної ціни на виконання будівельних робіт із «будівництва каналізаційних очисних споруд в смт. Білогір`я Хмельницької області потужністю до 400 мЗ/добу» (у форматі програмного комплексу АВК-5: *.IMD або *.BDD);

- електронна версія актів виконаних робіт (ф.№КБ-2в) та довідки про вартість виконаних будівельних робіт (ф.№КБЗ) на виконання будівельних робіт із «будівництва каналізаційних очисних споруд в смт. Білогір`я Хмельницької області потужністю до 400 мЗ/добу» (у форматі програмного комплексу АВК-5: * .IMP або * .BDP..

Службовим особам ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість вилучити вищезазначені речі та документи.

Ухвала діє по 02 вересня 2020 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення03.08.2020
Оприлюднено04.06.2024
Номер документу90843209
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —686/22297/17

Ухвала від 04.08.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Заворотна О. Л.

Ухвала від 04.08.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Заворотна О. Л.

Ухвала від 03.08.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Заворотна О. Л.

Ухвала від 03.08.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Заворотна О. Л.

Ухвала від 03.08.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 27.03.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 27.03.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 27.03.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 27.03.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 14.11.2017

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні