Ухвала
від 07.08.2020 по справі 640/9730/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залучення третьої особи

07 серпня 2020 року м. Київ №640/9730/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Донця В.А., розглянувши у спрощеному позовному провадженні без повідомлення (виклику) сторін клопотання про залучення третьої особи до участі в справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства енергетики та захисту довкілля України про визнання незаконним та нечинним висновку в частині,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом про визнання незаконним та нечинним виданий 02.04.2020 Міністерством енергетики та захисту довкілля України Висновок з оцінки впливу на довкілля №7-03/12-20191164781/1 планованої діяльності "Технічне переоснащення СП "Завод Енергія" КП "Київтеплоенерго" на вул. Колекторній, 44 у Дарницькому районі м. Києва в частині системи очищення димових газів".

Представником Міністерства енергетики України подано клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Комунальне підприємство "Дирекція з капітального будівництва та реконструкції "Київбудреконструкція".

В обґрунтування клопотання відповідачем зазначено оскаржуваний висновок наданий Комунальному підприємству "Дирекція з капітального будівництва та реконструкції "Київбудреконструкція" є актом індивідуальної дії та безпосередньо стосується прав та обов`язків комунального підприємства.

Відповідно до частини другої статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З огляду на викладене, суд доходить висновку про наявність підстав для залучення Комунального підприємства "Дирекція з капітального будівництва та реконструкції "Київбудреконструкція" до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, оскільки оскаржуваний висновок стосується інтересів, обов`язків Комунального підприємства щодо планової діяльності "Технічне переоснащення СП Завод "Енергія" КП Київтлоенерго".

Керуючись статтею 49 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі в справі Комунальне підприємство "Дирекція з капітального будівництва та реконструкції "Київбудреконструкція" (ідентифікаційний код 37932233, місто Київ, вулиця Велика Житомирська, будинок 15) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

2. Зобов`язати позивача надати до суду примірник позовної заяви з додатками для третьої особи.

3. Зобов`язати відповідача надіслати відзив з додатками на адресу залученої третьої особи та надати суду докази надіслання.

4. Роз`яснити третій особі право подати відповідно до статті 165 Кодексу адміністративного судочинства України пояснення щодо позову, відзиву. Такі пояснення третя особа може подати протягом десяти днів, з дня наступного за днем отримання позову з додатками та відзиву або з дня наступного за днем ознайомлення з матеріалами справи. Пояснення подаються до суду з обов`язковим доданням доказів їх надіслання з додатками іншим учасникам.

5. Встановити учасникам справи п`ять днів, з дня наступного за днем отримання пояснень третьої особи Комунального підприємства "Дирекція з капітального будівництва та реконструкції "Київбудреконструкція", для подання відповіді на такі пояснення.

6. З матеріалами справи можна ознайомитись у приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: місто Київ, вулиця Петра Болбочана, 8, корпус "В", кабінет 41.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її підписання. Кодексом адміністративного судочинства не передбачено оскарження ухвали про залучення третьої особи.

Суддя В.А. Донець

Дата ухвалення рішення07.08.2020
Оприлюднено11.08.2020
Номер документу90863458
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконним та нечинним висновку в частині

Судовий реєстр по справі —640/9730/20

Ухвала від 05.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 07.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 05.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 15.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні