Ухвала
від 11.08.2020 по справі 757/37567/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/37567/18-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"11" серпня 2020 р. Печерський районний суд міста Києва

у складі: головуючого судді - Писанця В.А.,

при секретарі судових засідань - Московенку В.І.,

за участю: представника позивача за первісним та відповідача за зустрічним позовами - ОСОБА_1 ,

відповідача за первісним та позивача за зустрічним позовами - ОСОБА_2 , її представника - ОСОБА_3 ,

розглянувши відкритому підготовчому засіданні в залі суду у місті Києві заяву про відмову від зустрічного позову у цивільній справі за первісним позовом товариства з обмеженою відповідальністю Реді Люкс до ОСОБА_2 , про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю Реді Люкс , про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває вказана справа.

В ході проведення підготовчого засідання позивач за зустрічним позовомзвернулася до суду із заявою про відмову від зустрічного позову, а також наполягала на розгляді заяви про встановлення належності відповідача та обґрунтованості позову.

Відповідач за первісним та позивача за зустрічним позовами та її представник в підготовчому засіданні проти закриття провадження в зв`язку з відмовою від зустрічного позову не заперечували.

Після поданих заяв позивача, суд дослідивши матеріали справи встановив, що провадження у справі за зустрічним позовом підлягає закриттю, з огляду на наступне.

У відповідності до ч.ч. 1, 3 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своє ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

З огляду на те, що позивач відмовився від позову, і суд не вбачає підстав для відмови у її прийнятті, приходить до висновку, що провадження у справі за зустрічним позовомслід закрити.

Поряд із цим, суд роз`яснює, що розгляд заяви про встановлення належності відповідача та обґрунтованості позову є передчасним, оскільки поставлене питання вирішується при розгляді справи по суті.

Керуючись п. 1 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Закрити провадження у цивільній справі за зустрічним позовом ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю Реді Люкс , про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В. А. Писанець

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.08.2020
Оприлюднено12.08.2020
Номер документу90901216
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/37567/18-ц

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 11.08.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 11.08.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 31.10.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 26.11.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 11.09.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 05.09.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні