Ухвала
від 09.06.2020 по справі 554/5018/20
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 09.06.2020 Справа № 554/5018/20

Провадження № 1-кс/554/8034/2020

УХВАЛА

іменем України

09 червня 2020 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчогослідчого відділуУправління Службибезпеки Українив Полтавськійобласті старшоголейтенанта юстиції ОСОБА_3 , в рамках досудового розслідування, внесеного 25.11.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22019170000000044, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України про проведення обшуку,

встановила:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку, посилаючись на те, в ході проведення досудового розслідування встановлено, що громадянин України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець Луганської області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , фізично перебуваючи на тимчасово непідконтрольній державним органам України території Луганської області (м. Луганськ) здійснює зовнішньоекономічну діяльність від імені ООО «Элси Опт» (зареєстроване в органах влади т.зв. «Луганської народної республіки» (далі по тексту «ЛНР»), код ЕГРЮЛ 61131153, м. Луганськ, 11-й Лутугінський проїзд, буд. 6а), яка полягає в постачанні продовольчих товарів на тимчасово непідконтрольну державним органам України територію Луганської області, а також здійснює сплату податків і зборів до контролюючих та правоохоронних органів псевдодержавних утворень т.зв. «ЛНР». Вищевказаний товар, потрапляє на тимчасово непідконтрольну державним органам України територію Луганської області з підконтрольній українській владі території за допомогою попередніх домовленостей ОСОБА_4 з представниками суб`єктів зовнішньоекономічної діяльності, які мають українську та білоруську реєстрації.

Так, ОСОБА_4 , з метою налагодження каналу постачання продовольчих товарів на тимчасово непідконтрольну органам державної влади України територію Луганської області, підшукав та залучив на території України окремих суб`єктів господарювання та їх службових осіб, в тому числі і ТОВ «Сінум Куррус», код ЄДРПОУ 32531436, юридична адреса м. Київ, вул. Олександра Беструженка, буд. 36а, офіс 7/2. Службові особи вказаного суб`єкта господарювання, усвідомлюючи те, що їх дії сприяють матеріальній підтримці функціонування терористичних груп та організацій т.зв. «ДНР/ЛНР», використовуючи свої посадові обов`язки налагодили продаж та постачання товарів харчової групи на тимчасово непідконтрольну державним органам України територію Луганської області. Вищевказаний суб`єкт зовнішньоекономічної діяльності здійснює експорт товарів харчової групи до Республіки Білорусь, на адресу суб`єкта господарської діяльності з іноземною реєстрацією ООО «БелСладФуд» (Республіка Білорусь, м. Мінськ, Бетонний проїзд, буд. 5А, каб. 12). В подальшому, вищезазначені товарно-матеріальні цінності, через непідконтрольні ділянки державного кордону України з Російською Федерацією, слідують на адресу ООО «Элси Опт», що знаходиться на тимчасово непідконтрольній державним органам України території Луганської області, при цьому, частина ТМЦ, в подальшому, передається представникам незаконних збройних формувань, що входять до складу терористичної організації «ЛНР», а також службові особи ООО «Элси Опт» здійснюється сплата відповідних податків та зборів до т.зв. «податкових органів ЛНР».

Згідно з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань № 1006041133 засновником та керівником ТОВ «Сінум Куррус» код ЄДРПОУ 42872496 є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянин України, зареєстрований

та проживаючий за адресою: АДРЕСА_2 , який будучи обізнаними в тому, що експортований від імені його підприємства товар насправді транспортується на тимчасово непідконтрольній державним органам України території Луганської області в адресу ООО «Элси Опт», за визначену плату від ОСОБА_4 готує всі необхідні документи для податкової звітності

та здійснення митного оформлення вищевказаного товару, координуючи свої дії з співробітниками брокерського підприємства.

Окрім вказаного, оперативним підрозділом в ході виконання доручення

в рамках ст.ст. 39-41 КПК України встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований та фактично проживає за адресою АДРЕСА_2 .

Так, згідно наказу №222ог від 14.04.2017 про затвердження Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей затвердженого Першим заступником керівника Антитерористичного центру при СБ України (керівника Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей), а також відповідно

до постанови КМУ №99 від 01.03.2017 «Про затвердження Порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції» переміщення товарів поза межами контрольних пунктів в`їзду/виїзду, контрольних постів забороняється. Крім того суб`єктам господарювання забороняється переміщувати на тимчасово неконтрольовану територію та з тимчасово неконтрольованої території товари, за винятком тих, які переміщуються у складі гуманітарних вантажів та товарів і продукції (в тому числі тих, що забезпечують функціонування та обслуговування або є необхідними у виробничому процесі) металургійної, гірничозбагачувальної, вугледобувної та енергогенеруючої галузей, об`єктів критичної інфраструктури за переліком та обсягами (вартість, вага, кількість), які затверджуються спільним рішенням МТОТ та Мінекономрозвитку.

При цьому, заявою Верховної Ради України «Про визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду щодо скоєння злочинів проти людяності та воєнних злочинів вищими посадовими особами РФ та керівниками терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», які призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян», схвалену постановою Верховної Ради України від 04.02.2015 №145-VIII, а також заявою Верховної Ради України «Про відсіч збройної агресії РФ та подолання її наслідків», схвалену постановою Верховної Ради України від 21.04.2015 №337-VIII, «ДНР»/«ЛНР» визнано терористичними організаціями.

Разом з тим, встановлено, що за місцем реєстрації та фактичного проживання ОСОБА_5 , а саме за адресою АДРЕСА_2 знаходяться документальні матеріали щодо створення, придбання та фінансово-господарських відносин ТОВ «Сінум Куррус» та іншими суб`єктами господарювання (юридичними особами, фізичними особами-підприємцями, фізичними особами, суб`єктами господарювання не резидентами), що залучені до незаконного постачання ТМЦ на тимчасово непідконтрольну державним органам України територію Луганської області, за період з 01.01.2018 по теперішній час, в тому числі первинні фінансово-господарські документи, довіреності, документи бухгалтерського та податкового обліків, господарські договори (купівлі-продажу, поставки, надання послуг), додаткові угоди до договорів, додатки до договорів, специфікації, акти приймання-передачі товарів, податкові, видаткові, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення, банківські виписки щодо руху грошових коштів по розрахунковим рахункам, реєстри отриманих та виданих податкових накладних, рахунки-фактури, сертифікати, дозвільні документи, ліцензії, документи, що підтверджують місцезнаходження товарно-матеріальних цінностей, їх передачу та взяття на облік, реєстри щоденного обліку операцій з продажу та придбання товарів, робіт та послуг, вантажні митні декларації та додатки до них, товарно-транспортні накладні, міжнародні товарно-транспортні накладні (CMR), інвойси, пакувальні листи, заявки на перевезення ТМЦ, та інші документи, які підтверджують наявність фінансово-господарських операцій, здійснених ТОВ «Сінум Куррус» (код ЄДРПОУ 42872496), печатки та штампи вищевказаних підприємств та фізичних осіб, печаток та штампів інших суб`єктів господарювання та фізичних осіб, які можуть використовуватися у протиправній діяльності; персональні електронно-обчислювальні машини та інші електроні прилади (флеш-накопичувачі, диски для лазерних систем зчитування, дискети, жорсткі диски та інші), на яких зберігається або може зберігатись інформація із відомостями щодо вчинення вказаного злочину, що не можливо встановити без проведення комп`ютерно-технічної експертизи; мобільні телефони, інші засоби зв`язку та сім-карти, відеозаписи з камер відео спостереження; цінності та грошові кошти, які були одержані в наслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них; інші документи та предмети (записники, блокноти, зошити) з відомостями, що свідчать про вчинення зазначеного вище злочину або були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди та містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

На даний час, у слідства виникла необхідність у проведенні обшуку приміщень за адресою: АДРЕСА_2 .

Згідно довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 21.05.2020 року, власником нерухомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 зазначено: ОСОБА_6 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Підставою для проведення обшуку є наявність достатніх даних стверджувати, що у вказаному приміщенні можуть знаходитися предмети, речі та документи, що матимуть доказове значення у провадженні та можуть бути використані під час проведення відповідних експертиз.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках пов`язаних із рятуванням життя людей та майна чи безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчинені злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням з прокурором зобов`язаний невідкладно після вчинення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Ураховуючи викладене, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 233-235 КПК України, слідчий суддя

ухвалила:

надати дозвіл на проведення обшуку приміщень розташованих за адресою: АДРЕСА_2 з метою відшукання та вилучення: документальних матеріалів щодо створення, придбання та фінансово-господарських відносин ТОВ «Сінум Куррус» (код ЄДРПОУ 39513917) та іншими суб`єктами господарювання (юридичними особами, фізичними особами-підприємцями, фізичними особами, суб`єктами господарювання не резидентами), що залучені до незаконного постачання ТМЦ на тимчасово непідконтрольну державним органам України територію Луганської області, за період з 01.01.2018 по теперішній час, в тому числі первинні фінансово-господарські документи, довіреності, документи бухгалтерського та податкового обліків, господарські договори (купівлі-продажу, поставки, надання послуг тощо), додаткові угоди до договорів, додатки до договорів, специфікації, акти приймання-передачі товарів, податкові, видаткові, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення, банківські виписки щодо руху грошових коштів по розрахунковим рахункам, реєстри отриманих та виданих податкових накладних, рахунки-фактури, сертифікати, дозвільні документи, ліцензії, документи, що підтверджують місцезнаходження товарно-матеріальних цінностей, їх передачу та взяття на облік, реєстри щоденного обліку операцій з продажу та придбання товарів, робіт та послуг, вантажні митні декларації та додатки до них, товарно-транспортні накладні, міжнародні товарно-транспортні накладні (CMR), інвойси, пакувальні листи, заявки на перевезення ТМЦ, та інші документи, які підтверджують наявність фінансово-господарських операцій, здійснених ТОВ «Сінум Куррус» (код ЄДРПОУ 39513917), печатки ьта штампи вищевказаних підприємств та фізичних осіб, печаток та штампів інших суб`єктів господарювання та фізичних осіб, які можуть використовуватися у протиправній діяльності; персональні електронно-обчислювальні машини та інші електроні прилади (флеш-накопичувачі, диски для лазерних систем зчитування, дискети, жорсткі диски та інші), на яких зберігається або може зберігатись інформація із відомостями щодо вчинення вказаного злочину, що не можливо встановити без проведення комп`ютерно-технічної експертизи; мобільні телефони, інші засоби зв`язку та сім-карти, відеозаписи з камер відео спостереження; цінності та грошові кошти, які були одержані в наслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них; інші документи та предмети (записники, блокноти, зошити) з відомостями, що свідчать про вчинення зазначеного вище злочину або були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди та містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

У разі відсутності осіб у житлі чи іншому володінні копія ухвали повинна бути залишена на видному місці у житлі чи іншому володінні особи.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали 30 днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.06.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90912495
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —554/5018/20

Ухвала від 23.09.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 21.05.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 28.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 09.06.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 09.06.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 05.06.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 09.06.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 09.06.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 09.06.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 09.06.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні