Ухвала
від 13.08.2020 по справі 383/216/20
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/216/20

Номер провадження 2/383/182/20

УХВАЛА

13 серпня 2020 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді Бондаренко В.В.,

за участю секретаря судового засідання - Могиленко В.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Бобринець Кіровоградської області в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Кривоносівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Кривоносівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області, у якому просить визнати за нею право власності на земельні ділянки площею 0,2500 га під житловою забудовою одно - та двоповерховою для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд за рахунок земель житлової та громадської забудови, кадастровий номер 3520888000:51:000:0095 та площею 0,4142 га ріллі для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель сільськогосподарського призначення, кадастровий номер 3520888000:51:000:0096, які розташовані по АДРЕСА_1 , в порядку спадкування після смерті бабусі ОСОБА_2 .

Ухвалою Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 05 березня 2020 року відкрито провадження у даній справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 15 квітня 2020 року продовжено строк проведення підготовчого провадження у справі на тридцять днів з моменту закінчення шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

12.08.2020 року позивач ОСОБА_1 через канцелярію суду подала заяву про уточнення позовних вимог від 12.08.2020 року, в якій просить визнати за нею право власності на земельні ділянки в порядку спадкування, визнати протиправними та скасувати рішення Державного реєстратора прав на нерухоме майно відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцької Наталії Миколаївни про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень від 15 червня 2020 року № 52661904, №52660395 щодо відмови у державній реєстрації права власності на земельні ділянки та зобов`язати Державного реєстратора прав на нерухоме майно відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцьку Наталію Миколаївну та Бобринецьку міську раду Кіровоградської області зареєструвати за нею право власності на вищевказані земельні ділянки. У зв`язку із уточненням позовних вимог розгляд справи просила відкласти на іншу дату.

Відповідно до ч.3 ст.13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Частинами 2, 3 статті 49 ЦПК України визначено, що позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне прийняти уточнену позовну заяву ОСОБА_1 до Кривоносівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області, державного реєстратора прав на нерухоме майно Бобринецької міської ради відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцької Наталії Миколаївни, Бобринецької міської ради Кіровоградської області про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування, визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора та зобов`язання вчинити певні дії.

Разом із заявою про уточнення позовних вимог позивачем подано клопотання про залучення до участі у справі співвідповідачів: державного реєстратора прав на нерухоме майно Бобринецької міської ради відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцьку Наталію Миколаївну та Бобринецьку міську раду Кіровоградської області, оскільки саме державним реєстратором прийнято рішення про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень на земельні ділянки, яка не визнає права власності позивача, а рішення суду може вплинути на їхні права та обов`язки співвідповідачів.

Відповідно до ч.1 ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

На підставі вищевикладеного, виходячи із змісту уточнених позовних вимог та спірних правовідносин, суд вважає за можливе клопотання позивача задовольнити та залучити до участі у справі в якості співвідповідачів державного реєстратора прав на нерухоме майно Бобринецької міської ради відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцьку Наталію Миколаївну та Бобринецьку міську раду Кіровоградської області.

Керуючись ст.ст. 13, 49, 51, 260 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти уточнену позовну заяву ОСОБА_1 до Кривоносівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області, державного реєстратора прав на нерухоме майно Бобринецької міської ради відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцької Наталії Миколаївни, Бобринецької міської ради Кіровоградської області про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування, визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора та зобов`язання вчинити певні дії.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Кривоносівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області, державного реєстратора прав на нерухоме майно Бобринецької міської ради відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцької Наталії Миколаївни, Бобринецької міської ради Кіровоградської області про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування, визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора та зобов`язання вчинити певні дії, в якості співвідповідачів:

- державного реєстратора прав на нерухоме майно Бобринецької міської ради відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцьку Наталію Миколаївну, місцезнаходження: вул. Миколаївська, 51-А, м. Бобринець Кіровоградської області;

- Бобринецьку міську раду Кіровоградської області, місцезнаходження: вул. Незалежності, 80, м. Бобринець Кіровоградської області.

Надіслати співвідповідачам копію даної ухвали.

У п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали співвідповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов, форма і зміст якого повинна відповідати вимогам ст.194 ЦПК України.

Підготовче судове засідання відкласти до 15 вересня 2020 року, 10 год. 00 хв.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Бондаренко

СудБобринецький районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення13.08.2020
Оприлюднено14.08.2020
Номер документу90945019
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —383/216/20

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 03.12.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Рішення від 05.10.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Рішення від 05.10.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 13.08.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 15.04.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні