Ухвала
від 14.12.2020 по справі 383/216/20
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/216/20

Номер провадження 2-р/383/2/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2020 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді Бондаренко В.В.,

за участю секретаря судового засідання - Могиленко В.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Бобринець Кіровоградської області в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області, заяву державного реєстратора прав на нерухоме майно Бобринецької міської ради відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцької Наталії Миколаївни про роз`яснення судового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Кривоносівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області, державного реєстратора прав на нерухоме майно Бобринецької міської ради відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцької Наталії Миколаївни, Бобринецької міської ради Кіровоградської області про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування, визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

23.11.2020 року державний реєстратор прав на нерухоме майно Бобринецької міської ради відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцька Наталія Миколаївна звернулась до суду із заявою про роз`яснення рішення Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 05 жовтня 2020 року по цивільній справі №383/216/20, у якій просить роз`яснити вказане судове рішення в частині відмови в задоволенні вимоги про визнання за ОСОБА_1 права власності на земельні ділянки та зобов`язання державного реєстратора зареєструвати за ОСОБА_1 право власності на земельні ділянки, кадастрові номери 3520888000:51:000:0095, 3520888000:51:000:0096, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , права на завершення приватизації вказаних земельних ділянок, якщо питання спадкування регулюється Законом України Про нотаріат .

Ухвалою Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 25 листопада 2020 року вказану заяву залишено без руху, оскільки не відповідала вимогам ЦПК України та встановлено заявнику строк для усунення її недоліків (а.с. 207-208).

Ухвалою Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 03 грудня 2020 року прийнято заяву до розгляду та відкрито провадження у справі без виклику учасників справи (а.с.212-213).

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи №383/216/20 та матеріали заяви приходить до наступних висновків.

Судом встановлено, що рішенням Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 05 жовтня 2020 року по цивільній справі №383/216/20, позов ОСОБА_1 до Кривоносівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області, державного реєстратора прав на нерухоме майно Бобринецької міської ради відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцької Наталії Миколаївни, Бобринецької міської ради Кіровоградської області про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування, визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора та зобов`язання вчинити певні дії, задоволено частково.

Визнано протиправним та скасовано рішення державного реєстратора прав на нерухоме майно Висоцької Наталії Миколаївни відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень від 15 червня 2020 року за № 52661904 щодо відмови у державній реєстрації права власності на земельну ділянку з реєстраційним номером, що розташована по АДРЕСА_1 , кадастровий номер земельної ділянки 3520888000:51:000:0096 за ОСОБА_1 .

Визнано протиправним та скасовано рішення державного реєстратора прав на нерухоме майно Висоцької Наталії Миколаївни відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень від 15 червня 2020 року за № 52660395 щодо відмови у державній реєстрації права власності на земельну ділянку з реєстраційним номером, що розташована по АДРЕСА_1 , кадастровий номер земельної ділянки 3520888000:51:000:0095 за ОСОБА_1 .

Зобов`язано державного реєстратора прав на нерухоме майно Висоцьку Наталію Миколаївну відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області та Бобринецьку міську раду Кіровоградської області зареєструвати за ОСОБА_1 право власності на земельні ділянки площею 0,2500 га. під житловою забудовою одно- та двоповерховою для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд за рахунок земель житлової та громадської забудови, кадастровий номер 3520888000:51:000:0095 та 0,4142 га. ріллі для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель сільськогосподарського призначення, кадастровий номер 3520888000:51:000:0096, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , права на завершення приватизації вказаних земельних ділянок.

В задоволенні вимоги про визнання за ОСОБА_1 права власності на земельні ділянки відмовлено (а.с. 182-192).

Вказане рішення суду набрало законної сили 10.11.2020 року.

Відповідно до ч.1 ст.271 ЦПК України за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення.

Згідно п. 21 постанови Пленуму Верховного Суду України №14 від 18 грудня 2009 року Про судове рішення у цивільній справі , роз`яснення рішення суду можливе тоді, коли воно не містить недоліків, що можуть бути усунені лише ухваленням додаткового рішення, а є незрозумілим, що ускладнює його реалізацію. Зазначене питання розглядається судом, що ухвалив рішення, і в ухвалі суд викладає більш повно та ясно ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін у суть рішення і не торкаючись питань, які не були предметом судового розгляду.

Якщо фактично порушено питання про зміну рішення або внесення в нього нових даних, у тому числі й роз`яснення мотивів ухваленого рішення, суд ухвалою відмовляє у роз`ясненні рішення.

Виходячи із системного тлумачення положень чинного законодавства, рішення суду може бути роз`яснено у разі, якщо без такого роз`яснення його важко виконати, оскільки існує значна ймовірність неправильного його виконання внаслідок неясності резолютивної частини рішення.

Роз`яснення рішення суду - це більш повний, ясний, зрозумілий виклад тих пунктів рішення, які підлягають виконанню та розуміння яких викликає труднощі.

Рішення Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 05 жовтня 2020 року є чітким, конкретним, зрозумілим та не потребує роз`яснень з порушених в заяві питань. Мотиви з яких виходив суд, приймаючи вказане рішення описані в мотивувальній частині цього рішення. Текст рішення суду не містить двозначних трактувань, є зрозумілим та доступним для сприйняття, в ньому викладені обставини в обґрунтування прийняття саме такого рішення, дано оцінку та правовий аналіз поданим доказам, а також зазначено посилання на законодавчі акти, які підлягають застосуванню до спірних правовідносин, якими керувався суд, приймаючи рішення, а тому суд відхиляє посилання в заяві про роз`яснення судового рішення на регулювання спірних правовідносин, щодо яких судом ухвалено рішення, Законом України Про нотаріат .

Враховуючи те, що під час вирішення питання про роз`яснення судового рішення суд не вдається до оцінки (переоцінки) встановлених судом обставин та доказів, і не змінює зміст судового рішення, суд дійшов до висновку, що заява про роз`яснення судового рішення задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 76-82, 260, 271, 353, 435 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви державного реєстратора прав на нерухоме майно Бобринецької міської ради відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцької Наталії Миколаївни про роз`яснення рішення Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 05 жовтня 2020 року по цивільній справі №383/216/20 за позовом ОСОБА_1 до Кривоносівської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області, державного реєстратора прав на нерухоме майно Бобринецької міської ради відділу центру надання адміністративних послуг Бобринецької міської ради Кіровоградської області Висоцької Наталії Миколаївни, Бобринецької міської ради Кіровоградської області про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування, визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора та зобов`язання вчинити певні дії - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали або з дня складання повного судового рішення у разі оголошення вступної та резолютивної частини рішення або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи.

У відповідності до п.п. 15.5 ч.1 Перехідних положень ЦПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди (Бобринецький районний суд Кіровоградської області).

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст ухвали складено 14.12.2020 року.

Суддя В.В. Бондаренко

СудБобринецький районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено15.12.2020
Номер документу93511343
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —383/216/20

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 03.12.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Рішення від 05.10.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Рішення від 05.10.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 13.08.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 15.04.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні