Ухвала
від 13.08.2020 по справі 573/1238/20
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/1238/20

Номер провадження 2/573/321/20

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

13 серпня 2020 року м. Білопілля

Білопільський районний суд Сумської області в складі:

головуючого судді - Замченко А.О.,

з участю секретаря - Півньової О.М.,

розглянувши у судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Білопільської районної державної адміністрації Сумської області, Державного підприємства Укрліктрави про визнання недійсними та скасування розпорядження голови районної державної адміністрації, державного акту на землю, скасування державної реєстрації земельної ділянки,

в с т а н о в и в :

14 липня 2020 року до суду поштою надійшов зазначений вище позов.

Ухвалою судді від 15 липня 2020 року відкрито провадження в справі та призначено її до підготовчого судового засідання.

У судове засідання позивач ОСОБА_1 та його представник - адвокат Ломака Н.М. не з`явилися. Остання подала заяву про залучення до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Головне управління Держгеокадастру в Сумській області (а. с. 50, 53).

Представник відповідача Білопільської районної державної адміністрації в судове засідання не з`явився, хоча належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи (а. с. 52). Про причини неявки суд не повідомив, відзив не подав.

Представник відповідача ДП Укрліктрави в судове засідання також не з`явився, хоча належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи. (а. с. 51). Про причини неявки суд не повідомив, відзив не подав.

Дослідивши матеріали справи суд приходить висновку, що клопотання представника позивача - адвоката Ломаки Н.М. підлягає задоволенню.

Згідно з ч. ч. 1, 5 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Згідно з ч. 3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

Як вбачається з позовної заяви позивач, серед іншого, просить скасувати державну реєстрацію спірної земельної ділянки з кадастровим номером 5920610100:01:004:0663, яка здійснена 29 квітня 2016 року відділом Держгеокадастру в Білопільському районі Сумської області.

З огляду на викладене, клопотання слід задовольнити та залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Головне управління Держгеокадстру в Сумській області.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 13, 53, 260 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Ломаки Наталії Миколаївни про залучення до участі в справі третьої особи задовольнити.

Залучити до участі в справі в якості третьої особи Головне управління Держгеокадастру в Сумській області.

Копію зазначеної ухвали направити сторонам, третій особі.

Направити Головному управлінні Держгеокадастру в Сумській області копію позовної заяви разом з копіями доданих до неї документів.

Головне управління Держгеокадастру в Сумській області, протягом 15 днів з дня вручення цієї ухвали, має право надіслати суду свої пояснення щодо позову, а іншим учасникам справи копію пояснень, які мають бути надіслані одночасно з надсиланням пояснень на позов до суду.

Третя особа, протягом 5 днів з дня вручення відзиву відповідача на позовну заяву, має право надіслати суду пояснення на відзив, а іншим учасникам справи його копію, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням пояснень на відзив до суду.

Головному управлінні Держгеокадастру в Сумській області повідомити, що в Білопільському районному суді Сумської області наявні технічні можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Веб-адреса на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud1801/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя -

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення13.08.2020
Оприлюднено14.08.2020
Номер документу90952322
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —573/1238/20

Рішення від 17.11.2020

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Рішення від 17.11.2020

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 28.09.2020

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 04.09.2020

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 13.08.2020

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

Ухвала від 15.07.2020

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Замченко А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні