Ухвала
від 12.08.2020 по справі 165/2181/20
НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 165/2181/20

Провадження 1-кс/165/635/20

НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 серпня 2020 року м. Нововолинськ

Слідчий суддя Нововолинського міського суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув містіНововолинську клопотаннязаступника начальникаСВ НововолинськогоВП Володимир-ВолинськогоВП ГУНПу Волинськійобласті ОСОБА_3 ,яке погодженепрокурором Нововолинськоговідділу Володимир-Волинськоїмісцевої прокуратуриВолинської області ОСОБА_4 ,про наданнятимчасового доступудо речейі документівза матеріаламидосудового розслідування,внесеного доЄРДР за№12020030050000602 від 01.07.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України,

встановив:

До суду надійшло клопотання заступника начальника СВ Нововолинського ВП Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Волинської області ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів.

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що протягом 2017-2018 років в м. Нововолинську службові особи ДП ОК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " на підставі актів виконаних робіт форми КБ-2, в які були внесені недостовірні відомості, діючи у свою користь та користь третіх осіб, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно оплатили ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " кошти за роботи, котрі ними не виконувалися, тим самим заволоділи коштами ДП ОК " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", спричинивши підприємству матеріальної шкоди.

За вказанимфактом СВНововолинського ВП Володимир-ВолинськогоВП ГУНПу Волинськійобласті внесеновідомості доЄРДР за№12020030050000602 від 01.07.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Слідчий зазначає, що в ході розслідування встановлено, що 24.04.2017 службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » оголосили тендер на закупівлю робіт із фізичної ліквідації та охорони навколишнього середовища згідно з проектом ліквідації шахти №5 « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на суму 16107467 грн. В подальшому службові ДП ОК « ІНФОРМАЦІЯ_4 », зловживаючи службовим становищем, діючи всупереч інтересам підприємства, за результатами конкурсних торгів визнали переможцем ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з ціновою пропозицією 15785000 тис грн., з яким 02.08.2017 уклали договір на виконання робіт №10/ОР -17. При цьому усі інші цінові пропозиції, які були значно нижчими відхилено, мотивуючи невідповідністю поданих пропозицій тендерній документації, без деталізації невідповідностей.

Слідчий вказує, що протягом 2017-2018 років під час виконання робіт службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » внесли до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості про самостійне виконання та включивши завищені об`єми виконаних робіт. Об`єми зазначені у актах приймання виконаних будівельних робіт були підтверджені службовими особами відокремленого підрозділу « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ДП ОК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ), які достовірно знали про їх завищення. На підставі недостовірних актів приймання виконаних робіт ДП ОК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в період з 02.08.2017 по 31.12.2018 безпідставно оплатила ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » кошти в сумі 14 861 968,22 грн., в тому числі і за зайво включені об`єми робіт, які не виконувались. З метою передачі виконаних робіт службовими особами ВП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » 21.08.2018 складено та підписано Акт робочої комісії про завершення робіт із ліквідації та охорони навколишнього середовища згідно з проектом ліквідації шахти №5 Нововолинська», до якого внесено недостовірні відомості про виконання робіт в частині завищення об`ємів виконаних робіт.

Слідчий зазначає, що оскільки є достатні підстави вважати, що документи щодо процедури публічних закупівель на проведення робіт, проектна та проектно-кошторисна документація, акти виконаних робіт форми КБ-2в та КБ-3 з ліквідації « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованої в с.Грибовиця, Іваничівського району Волинської області, платіжні доручення (виписки банків) про перерахунок коштів ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за проведені роботи з ліквідації « ІНФОРМАЦІЯ_3 », журнали виконаних робіт ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », договорів підряду (додаткових договорів) та додатків до договорів підряду між ДП ОК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по проведенню робіт з ліквідації « ІНФОРМАЦІЯ_3 », які складалися та видавалися протягом 2017-2018 років самі по собі та в сукупності з іншими речами та документами є доказами в кримінальному провадженні, що встановлюють факт та обставини вчиненого злочину і мають значення для встановлення особи, що вчинила даний злочин, без їх отримання неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, тому виникла необхідність отримати дозвіл на тимчасовий доступ до них та можливість їх вилучення, виготовлення з них копій (здійснення виїмки).

У судове засідання слідчий не з`явився, у клопотанні просить суд проводити розгляд справи за його відсутності у зв`язку з оголошенням карантину, клопотання підтримав, просить його задоволити з підстав, викладених у ньому.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Статтею 159 КПК України визначено, що тимчасовий доступ до документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно зі ст.160 КПК України слідчий має право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням за погодженням з прокурором про тимчасовий доступ до документів, зазначивши підстави та мотиви такого звернення.

Дослідивши матеріали клопотання, беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю за необхідне клопотання задоволити.

Керуючись ст.ст. 40, 131, 132, 159-164, 172-173 КПК України, слідчий суддя,-

ухвалив:

Надати дозвіл членам групи слідчих Нововолинського ВП Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області в складі: ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 ; оперуповноваженому СКП Нововолинського ВП Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_13 , оперативним працівникам управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР НП України на тимчасовий доступ та можливість вилучення (здійснення виїмки) документів, що перебувають у володінні Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_2 , а саме:

- договору підряду №10/ОР-17 від 02.07.2017 з додатками та додатковими угодами і договорами укладеними між Державним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) та Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ - НОМЕР_1 ) щодо проведення робіт з ліквідації « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованій в с.Грибовиця, Іваничівського району Волинської області;

- документів щодо процедури публічних закупівель на проведення робіт з ліквідації « ІНФОРМАЦІЯ_3 »;

- актів виконаних робіт форми КБ-2в та КБ-3 з ліквідації « ІНФОРМАЦІЯ_3 »;

- платіжних доручень (виписки банків) про перерахунок коштів ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за проведені роботи з ліквідації « ІНФОРМАЦІЯ_3 »;

- журналу виконаних робіт ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з ліквідації « ІНФОРМАЦІЯ_3 »;

- актів комісій з розгляду підсумків фактично виконаних робіт і заходів передбачених проектом ліквідації « ІНФОРМАЦІЯ_3 »;

-акту робочої комісії про завершення робіт з фізичної ліквідації та охорони навколишнього середовища, згідно проекту ліквідації « ІНФОРМАЦІЯ_3 », які складалися та видавалися протягом 2017-2018 років.

Строк дії ухвали суду не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, відповідно до ст.166 КПК України.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя підпис

Згідно з оригіналом

Слідчий суддя ОСОБА_14

СудНововолинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення12.08.2020
Оприлюднено04.06.2024
Номер документу90990394
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —165/2181/20

Ухвала від 20.08.2020

Кримінальне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ференс-Піжук О. Р.

Ухвала від 20.08.2020

Кримінальне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ференс-Піжук О. Р.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ференс-Піжук О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні