Ухвала
від 20.08.2020 по справі 165/2181/20
НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 165/2181/20

Провадження 1-кс/165/660/20

НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 серпня 2020 року м. Нововолинськ

Слідчий суддя Нововолинського міського суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Нововолинську клопотання слідчого СВ Нововолинського ВП Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Волинської області ОСОБА_4 , про проведення огляду місцевості у кримінальному провадженні №12020030050000602 від 01.07.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.191 України,-

встановив:

До суду надійшло клопотання слідчого СВ Нововолинського ВП Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Волинської області ОСОБА_4 , про накладення арешту на тимчасово вилучене майно.

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що в період часу з 2017 по 2018 рік в м. Нововолинську службові особи ДП «Об`єднана компанія Укрвуглерестуктуризація» (Код ЄДРПОУ - 39244468), на підставі актів виконаних робіт форми КБ-2, в які були внесені недостовірні відомості, діючи у свою користь та користь третіх осіб, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно оплатили ТОВ «Діветея» (Код ЄРДПОУ - 37861608) кошти за роботи, які ними не виконувалися, тим самим заволоділи коштами ДП «Об`єднана компанія Укрвуглерестуктуризація», спричинивши державному підприємству матеріальної шкоди.

Відомості про вчинення даного кримінального правопорушення внесені 01.07.2020 до ЄРДР за №12020030050000602 за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 191 КК України.

Слідчий зазначає, що в ході розслідування встановлено, що 24.04.2017 службові особи ДП «Об`єднана Компанія «Укрвуглереструктуризація» оголосили тендер на закупівлю робіт із фізичної ліквідації та охорони навколишнього середовища згідно з проектом ліквідації шахти №5 «Нововолинська» на суму 16 107 467 гривень. У подальшому вказані службові особи, зловживаючи службовим становищем, діючи всупереч інтересам підприємства, за результатами конкурсних торгів визнали переможцем ТОВ «Дівітея» з ціновою пропозицією 15 785 000 тис. гривень, з яким 02.08.2017 уклали договір на виконання робіт №10/ОР -17. При цьому усі інші цінові пропозиції, які були значно нижчими відхилено, мотивуючи невідповідністю поданих пропозицій тендерній документації, без деталізації невідповідностей.

Протягом 2017-2018 років під час виконання робіт службові особи ТОВ «Дівітея» внесли до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості про самостійне виконання, включивши завищені об`єми виконаних робіт. Об`єми, зазначені у актах приймання виконаних будівельних робіт, були підтверджені службовими особами відокремленого підрозділу «Західна дирекція з ліквідації шахт» ДП «ОК «Укрвуглереструктуризація», які достовірно знали про їх завищення. На підставі недостовірних актів приймання виконаних робіт ДП «ОК «Укрвуглереструктуризація» в період з 02.08.2017 по 31.12.2018 безпідставно оплатила ТОВ «Дівітея» кошти в сумі 14 861 968,22 грн., в тому числі і за зайво включені об`єми робіт, які не виконувались.

Слідчий вказує, що проведення огляду території, підсобних, складських, службових та інших приміщеннях шахти №5 «Нововолинська», що розташована за адресою: вул.Миру, 61, с.Грибовиця Іваничівського району Волинської області, з метою виявлення та фіксації обставин кримінального правопорушення, буде мати вагоме значення під час досудового розслідування кримінального провадження №12020030050000602 від 01.07.2020, та є необхідним для подальшого проведення відповідних судових експертиз.

Слідчий зазначає, що враховуючи вищевикладене, з метою виявлення і фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення виникла необхідність у проведенні огляду місцевості.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно земельна ділянка та майновий комплекс, розташований за адресою: вул.Миру, 61, с.Грибовиця Іваничівського району Волинської області, перебуває у власності Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

У судове засідання слідчий не з`явився, подав до суду письмову заяву, в якій просить проводити розгляд справи за його відсутності у зв`язку з запровадженням карантину, клопотання підтримав з підстав, викладених у ньому, просив його задоволити.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Відповідно до ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Згідно із ч.5 ст.237 КПК України при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Дослідивши матеріали клопотання, беручи до уваги вищевикладене, слідчий суддя дійшов висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення клопотання слід задоволити.

Керуючись ст.ст.131, 132, 237 КПК України, слідчий суддя,-

ухвалив:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл слідчому СВ Нововолинського ВП Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , або іншій посадовій особі слідчого чи оперативного підрозділу, якій у порядку, передбаченому ст. 41 КПК України, буде доручено проведення огляду місцевості на підставі ухвали слідчого судді, на проведення огляду території, підсобних, складських, службових та інших приміщеннях шахти №5 «Нововолинська», що розташована за адресою: вул.Миру, 61, с.Грибовиця Іваничівського району Волинської області, власником яких згідно витягу з Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно є Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, з метою проведення відповідних замірів для встановлення розбіжностей наявного об`єкта проектно-кошторисній документації та фіксації інших обставин кримінального правопорушення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя підпис

Згідно з оригіналом

Слідчий суддя ОСОБА_5 -Піжук

СудНововолинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення20.08.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу91092778
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про інші клопотання

Судовий реєстр по справі —165/2181/20

Ухвала від 20.08.2020

Кримінальне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ференс-Піжук О. Р.

Ухвала від 20.08.2020

Кримінальне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ференс-Піжук О. Р.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ференс-Піжук О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні