Ухвала
від 17.08.2020 по справі 120/2117/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову у задоволені клопотання

м. Вінниця

17 серпня 2020 р. Справа № 120/2117/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мультян Марини Бондівни, розглянувши у письмовому провадженні клопотання про зупинення провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області до Карпівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Могилів-Подільського району Вінницької області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області до Карпівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Могилів-Подільського району Вінницької області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Ухвалою суду від 2705.2020 року відкрито провадження у справі, розгляд якої вирішено здійснювати у порядку письмового провадження.

27.07.2020 року від відповідача надійшло письмове клопотання про надання їм строку до 20.08.2020 року для виконання позовних вимог в повному обсязі.

Своєї позиції стосовно поданого клопотання, позивачем не висловлено.

Оцінюючи подане клопотання, суд приходить висновку, що останнє подане в порядку визначеному статтею 236 КАС України, яка регламентує порядок зупинення провадження у справі.

Відповідно до положень статті 190 КАС України сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

За клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

Згідно пунктом 4 частини 1 статті 236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Аналізуючи вказані норми, суд зазначає, що зупинення провадження у справі для примирення сторін можливе у разі звернення обох сторін з таким клопотанням.

У свою чергу, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області, своєї позиції стосовно зупинення провадження у справі не висловив.

Враховуючи вищевикладене, з огляду на те, що клопотання відповідача про зупинення провадження на час, необхідний сторонам для примирення, підписане лише відповідачем, суд приходить до висновку, що підстави для задоволення клопотання відповідача відсутні.

Керуючись ст.ст. 190, 236, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання Карпівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Могилів-Подільського району Вінницької області про зупинення провадження у справі - відмовити.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України.

Відповідно до статті 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Мультян Марина Бондівна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.08.2020
Оприлюднено20.08.2020
Номер документу91026661
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/2117/20-а

Рішення від 17.08.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 17.08.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 27.05.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні