Судовий наказ
від 19.08.2020 по справі 624/553/20
КЕГИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Кегичівський районний суд Харківської області

Справа № 624/553/20

№ провадження 2-н/624/59/20

СУДОВИЙ НАКАЗ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 серпня 2020 року суддя Кегичівського районного суду Харківської області Крапівка Т.В., розглянувши заяву, разом з доданими до неї документами:

заявник ОСОБА_1 , РПОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації та фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_1 ,

боржник ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , місце реєстрації та фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_1 ,

про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_2 аліменти на утримання дітей - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину щомісяця, починаючи з дня подачі заяви і до досягнення дітьми повноліття.

Сторони мають неповнолітніх дітей: сина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та дочку - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які на час подання заяви про видачу судового наказу мешкають разом зі стягувачем, що підтверджується довідкою Павлівської сільської ради Кегичівського району Харківської області від 12.08.2020, та копією паспорта стягувача, з яких вбачається, що реєстрація ОСОБА_1 зазначено: АДРЕСА_1 .

Вимог щодо встановлення або оспорювання батьківства або залучення інших заінтересованих осіб вказана заява не містить, а тому може бути розглянута по суті.

Відповідно до п.4 ч.1 ст. 161 Цивільного процесуального кодексу України судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину - однієї чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину, якщо ця вимога не пов`язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших заінтересованих осіб.

Згідно з ч.5 ст. 183 Сімейного кодексу України той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину - однієї чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину.

Відповідно до ч.2 ст. 182 СК України розмір аліментів має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини. Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Відповідно до ст. 184 Сімейного кодексу України, суд за заявою одержувача визначає розмір аліментів у твердій грошовій сумі. Той із батьків або інших представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму дитини відповідного віку.

На підставі ч.1 ст. 167 ЦПК України видача судового наказу проводиться без судового засідання і повідомлення заявника і боржника.

Згідно з ч.1 та ч.7 ст. 170 ЦПК України боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 161 цього Кодексу. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб. У разі видачі судового наказу відповідно до пункту частини першої статті 161 цього Кодексу боржник має право звернутися до суду з позовом про зменшення розміру аліментів.

Таким чином, судовий наказ по даній категорії справ вступає у законну силу негайно після його постановлення, та може бути змінений на підставі відповідного рішення суду за позовом боржника про зменшення розміру аліментів.

Згідно з ч.1 ст. 191 СК України аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред`явлення позову, а в разі подання заяви про видачу судового наказу - із дня подання такої заяви.

На підставі п.3 ч.1 ст. 5 Закону України Про судовий збір від сплати судового збору у всіх судових інстанціях звільняються позивачі у справах про стягнення аліментів, а на підставі ст. 141 ЦПК України суддя стягує з боржника на користь держави судовий збір, від сплати якого був звільнений заявник при зверненні до суду.

Суддя повідомляє, що під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті;

Виходячи з вищенаведеного, керуючись ст. 168 ЦПК України, суддя

НАКАЗУЄ:

1. Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Юрове, Олевського району, Житомирської області, ідентифікаційний номер НОМЕР_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженки с. Калюжине, Кегичівського району, Харківської області, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , аліменти на утримання неповнолітніх дітей - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу), але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину, щомісячно, починаючи стягнення з 14 серпня 2020 року і до досягнення дітьми повноліття.

2. Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Юрове, Олевського району, Житомирської області, ідентифікаційний номер НОМЕР_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , на користь держави в особі Державної судової адміністрації України (отримувач коштів: ГУК у м. Києві/м.Київ/22030106, код за ЄДРПОУ 37993783, банк отримувача Казначейство України (ЕАП), р/р UA908999980313111256000026001, код класифікації доходів бюджету 22030106) судовий збір у сумі 210 (двісті десять) гривень 20 копійок.

3. Судовий наказ набрав законної сили негайно після його постановлення 19 серпня 2020 року.

4. Судовий наказ видано 19 серпня 2020 року.

5. Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачеві, копію направити боржникові.

Суддя


Т.В. Крапівка

підпис ініціали, прізвище судді, який видав судовий наказ

Місце печатки суду

Відмітки про виконання судового наказу

Дата надходження судового наказу на виконанняПовне найменування установи, підприємства, організації, в якому знаходився судовий наказ на виконанніЗагальна сума, відрахована за судовим наказомДата повернення судового наказу до відділу державної виконавчої служби чи стягувачевіПідстава повернення судового наказуПідпис керівника установи, підприємства, організації (з прикладанням печатки)

Інші відмітки


Дата ухвалення рішення19.08.2020
Оприлюднено20.08.2020
Номер документу91056090
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —624/553/20

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

Судовий наказ від 19.08.2020

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні