Ухвала
від 19.08.2020 по справі 707/654/20
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

707/654/20

2/707/554/20

У Х В А Л А

про прийняття до свого провадження та призначення підготовчого судового засідання

19 серпня 2020 року суддя Черкаського районного суду Черкаської області Миколаєнко Т.А., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ; третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - державний нотаріус Першої Черкаської державної нотаріальної контори Починок Юлія Вадимівна; про витребування майна з чужого незаконного володіння ,-

в с т а н о в и л а:

Позивач ОСОБА_1 , який проживає по АДРЕСА_1 , звернувся до суду з указаним позовом до ОСОБА_2 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_2 ; третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - державний нотаріус Першої Черкаської державної нотаріальної контори Починок Ю.В., місцезнаходження: вул. Хрещатик, 255, м. Черкаси.

Зазначена цивільна справа перебувала у провадженні судді Соколишиної Л.Б.

У зв`язку зі звільненням судді ОСОБА_3 з посади судді Черкаського районного суду Черкаської області у відставку справу передано на автоматизований розподіл для визначення іншого судді.

Згідно зі ст. 33 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) автоматизованою системою документообігу суду, з урахуванням положень ст.ст. 36, 37 ЦПК України, було визначено головуючу суддю - Миколаєнко Т.А. та 17 серпня 2020 року передано їй дану справу.

Ознайомившись з матеріалами справи, вважаю, що є підстави для призначення справи до розгляду, виходячи з наступного.

Відповідно до статті 19 ЦПК України справа відноситься до юрисдикції загальних судів і підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 175-177 ЦПК України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до частини першої статті 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, вважаю необхідним розглядати справу за правилами загального позовного провадження одноособово суддею.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 353ЦПК України ,-

п о с т а н о в и л а:

Цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача -державний нотаріус Першої Черкаської державної нотаріальної контори Починок Юлія Вадимівна, про витребування майна з чужого незаконного володіння - прийняти до свого провадження.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження одноособово суддею.

Призначити підготовче судове засідання на 14 годину 30 хвилин 15 вересня 2020 року в залі судових засідань у приміщенні Черкаського районного суду Черкаської області (вул. Гоголя, 316, м. Черкаси).

У підготовче судове засідання викликати учасників судового провадження:

- позивача ОСОБА_1 ;

- відповідача ОСОБА_2 ;

- третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача -державного нотаріуса Першої Черкаської державної нотаріальної контори Починок Юлію Вадимівну.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 4 ст. 174 ЦПК України подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, а також всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, зобов`язати відповідача надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, а за наявності - іншим відповідачам, третім особам.

Роз`яснити відповідачу, що, згідно із ч. 8 ст. 178 ЦПК України, у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Запропонувати третій особі подати пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали.

Одночасно з надісланням (наданням) пояснень третьої особи до суду, зобов`язати третю особу надіслати (надати) копії таких пояснень та доданих до них документів позивачу та відповідачу.

Повідомити відповідача через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України про прийняття справи до провадження та можливість отримання копій процесуальних документів і позовної заяви з додатками у суді.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному вебпорталі Судова влада України в мережі Інтернет за вебадресою: https://ck.ck.court.gov.ua.

Копію ухвали про прийняття до свого провадження та призначення підготовчого судового засідання надіслати учасникам справи.

Ухвала про прийняття до свого провадження та призначення підготовчого судового засідання набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду .

Суддя: Т. А. Миколаєнко

Дата ухвалення рішення19.08.2020
Оприлюднено21.08.2020
Номер документу91089568
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —707/654/20

Рішення від 22.02.2021

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Миколаєнко Т. А.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Миколаєнко Т. А.

Ухвала від 19.08.2020

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Миколаєнко Т. А.

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Соколишина Л. Б.

Ухвала від 15.04.2020

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Соколишина Л. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні