Ухвала
від 21.08.2020 по справі 539/2771/20
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/2771/20

Провадження № 2/539/1007/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження

21.08.2020 м. Лубни

Суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області Алтухова О.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Березотіцької сільської ради, Лубенського району, Полтавської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 (місце проживання/реєстрації: АДРЕСА_1 ) звернувся до суду із позовною заявою до Березотіцької сільської ради Лубенського району Полтавської обалсті (місце знаходження: Полтавська область, Лубенський район, с. Березоточа, вул. Покровська, 160), про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за законом.

Приймаючи до уваги, що позовна заява підсудна Лубенському міськрайонному суду та відповідає вимогам ст.ст. 175,177 Цивільного процесуального кодексу, підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні, необхідно відкрити провадження у справі та призначити її до судового розгляду за правилами загального позовного провадження, призначивши підготовче судове засідання.

Крім того, позивачем завлено клопотання про витребування у Першій Полтавській державній нотаріальній конторі спадкової справи на ОСОБА_2 та у Броварській міській державній нотаріальній конторі спадкової справи на ОСОБА_3 .

Керуючись приписами ст. 84 ЦПК України, враховуючи обставини справи та беручи до уваги, недостатність інформації, яка міститься у матеріалах справи, для правильного, всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи, винесення остаточного рішення по справі, ставлячи за мету з`ясування всіх її обставин, зважаючи на те, що невжиття заходів щодо витребування доказів може заподіяти шкоду правам, свободам та інтересам відповідача або захист цих прав, свобод та інтересів стане не можливим без вжиття відповідних заходів, враховуючи те, що витребовувана інформація може мати суттєве значення, приходжу до висновку про задоволення клопотання позивача про необхідність витребування від Першої Полтавської державної нотаріальної контори - спадкову справи відкриту після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , та від Броварської міської державної нотаріальної контори - спадкову справу після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , або належним чином завірені копії.

Разом з тим, суд звертає увагу на те, що, згідно приписів ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 53, 187, 190, 353 Цивільного процесуального кодексу, - УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 23 вересня 2020 року о 15 год. 00 хв. в приміщенні Лубенського міськрайонного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область, м. Лубни, вул. Монастирська, 17.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до ст. 278 ЦПК України, до відзиву слід додати: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. В разі, якщо відзив підписаний представником відповідача, до відзиву слід додати довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Першої Полтавської державної нотаріальної контори (адреса місця знаходження: вул.Гоголя, 11, м.Полтава, 36020) спадкову справу за № 151/2014 до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , або належним чином посвідчену копію, яку слід надати до 23 вересня 2020 року до 15 години 00 хвилин.

Витребувати від Броварської міської державної нотаріальної контори (адреса місця знаходження: бульвар Незалежності, 11, м.Бровари, Київська область, 07400) спадкову справу за № 420/2018 до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 , або належним чином посвідчену копію, яку слід надати до 23 вересня 2020 року до 15 години 00 хвилин.

Роз`яснити уповноваженим особам Першої Полтавської державної нотаріальної контори та Броварської міської державної нотаріальної контори, що відповідно до ч.ч. 7 та 8 ст. 84 ЦПК України:

- особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

- у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://lbm.pl.court.gov.ua/sud1618/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Лубенського

міськрайонного суду О.С. Алтухова

СудЛубенський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення21.08.2020
Оприлюднено25.08.2020
Номер документу91104957
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —539/2771/20

Рішення від 22.10.2020

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Алтухова О. С.

Ухвала від 21.08.2020

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Алтухова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні