Ухвала
від 25.08.2020 по справі 2-251/11
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-251/11

№ провадження 6/196/83/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.08.2020 року смт. Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючої - судді Гудим О.М.,

за участю секретаря - Шевченко Т.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Царичанка Дніпропетровської області подання головного державного виконавця Царичанського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) Браславець Людмили Василівни про примусовий привід боржника ,

В С Т А Н О В И В:

Головний державний виконавець Царичанського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) Браславець Л.В. звернулася до суду з поданням про примусовий привід боржника, обставини якого обгрунтовує наступним.

На виконанні у державного виконавця Царичанського районного відділі державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) знаходиться виконавче провадження АСВП №27444154 з примусового виконання виконавчого листа №2-251, виданого 05.04.2011 року Царичанським районним судом Дніпропетровської області про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 1/4 частини з усіх видів заробітку (доходів), але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, до повноліття дитини, починаючи з 04.03.2011 року.

Державним виконавцем, керуючись ст.ст.3, 4, 24, 25, 26, 27 Закону України "Про виконавче провадження", 31.05.2011 року винесена постанова про відкриття виконавчого провадження, копії якої направлені сторонам виконавчого провадження рекомендованим листом.

В матеріалах виконавчого провадження містяться: виклики державного виконавця, інформаційна довідка щодо наявного майна, відповіді ПФУ, ДФС.

Однак, боржник ОСОБА_1 без поважних причин не з`являється за викликом державного виконавця до Царичанського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) та вимоги виконавчого документа не виконує, в той час, як він належним чином повідомлений про необхідність явки до відділу ДВС та попереджений про відповідальність за ухилення від явки, що підтверджується реєстром поштових відправлень, яким на адресу боржника було направлено постанову про відкриття виконавчого провадження, виклик державного виконавця про необхідність явки до відділу ДВС.

Враховуючи вищевикладене та керуючись абз.2 п.14 ч.3 ст.18 Закону України "Про виконавче провадження" та ч.1 ст.438 ЦПК України, прохають вирішити питання про примусовий привід ОСОБА_1 до Царичанського РВ ДВС Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) 27.08.2020 року на 10.00 год.

Сторони в судове засідання не з`явились, хоча про день та час слухання подання були належним чином повідомлені, їх неявка не перешкоджає розгляду подання згідно ст.438 ЦПК України.

Вивчивши матеріали подання, суд дійшов висновку про необхідність задоволення подання про примусовий привід боржника з наступних підстав.

Відповідно до вимог ч.1 ст.18 Закону України "Про виконавче провадження" державний виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Згідно з абз.2 п.14 ч.3 ст.18 Закону України "Про виконавче провадження" виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Відповідно до ч.1 ст.438 ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Згідно до п.26 ч.1 ст.23 Закону України "Про Національну поліцію" поліція відповідно до покладених на неї завдань вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), а також вживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров`ю державних виконавців, приватних виконавців та інших осіб, які беруть участь у вчиненні виконавчих дій, здійснює привід у виконавчому провадженні.

Поліція, відповідно до покладених на неї завдань, здійснює привід у виконавчому провадженні у випадках, передбачених законом або рішенням суду (п. 27 ч.1 ст. 23 Закону України "Про національну поліцію").

Привід за своєю правовою природою є заходом процесуального примусу, що полягає у затриманні і примусовому доставленні особи задля забезпечення її участі у провадженні у випадках, якщо цю особу було належним чином викликано, але вона не з`явилась без поважних причин або без повідомлення про причини неприбуття.

Враховуючи вище викладене, суд вважає доведеним ухилення від виконання боржником своїх зобов`язань, які покладені на нього рішенням суду, а тому подання державного виконавця про примусовий привід боржника слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.258, 260, 261, 438 ЦПК України ,

П О С Т А Н О В И В:

Подання головного державного виконавця Царичанського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) Браславець Людмили Василівни про примусовий привід боржника - задовольнити повністю.

Здійснити привід ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , до Царичанського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) (смт.Царичанка вул.Затишна, 38 Царичанського району Дніпропетровської області) на 27 серпня 2020 року 10.00 год.

Виконання приводу доручити Царичанському ВП Новомосковського ВП Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області.

Копію даної ухвали направити начальнику Царичанського ВП Новомосковського ВП Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає чинності з моменту її підписання.

Головуюча О.М.ГУДИМ

СудЦаричанський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення25.08.2020
Оприлюднено27.08.2020
Номер документу91122435
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-251/11

Рішення від 16.03.2011

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 27.06.2022

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 20.06.2022

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 16.07.2021

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Сухаревич З. М.

Ухвала від 08.07.2021

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Сухаревич З. М.

Ухвала від 11.01.2021

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 27.04.2011

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Ухвала від 25.08.2020

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 19.11.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні