Ухвала
від 25.08.2020 по справі 200/2724/20-а
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

25 серпня 2020 року справа №200/2724/20-а

приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ вул. Марата, 15

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді Компанієць І.Д. (суддя-доповідач),

суддів Арабей Т.Г., Гаврищук Т.Г.,

розглянув в порядку письмового провадження апеляційну скаргу Курахівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 3 Мар`їнської районної ради Донецької області на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 23 квітня 2020 року у справі № 200/2724/20-а (головуючий І інстанції Зінченко О.В.) за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Курахівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 3 Мар`їнської районної ради Донецької області про застосування заходів реагування, -

УСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просив застосувати до відповідача заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Курахівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 3 Мар`їнської районної ради Донецької області, розташованого за адресою: Донецька область, м. Курахове, пр. Запорізький, буд. 114, до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту.

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 23 квітня 2020 року позов задоволено.

Застосовано заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Курахівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 3 Мар`їнської районної ради Донецької області.

Не погодившись з судовим рішенням, відповідач звернувся з апеляційною скаргою, в якій, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, невідповідність висновків суду обставинам справи, просив скасувати рішення суду першої інстанції та прийняти постанову, якою відмовити в задоволенні позовних вимог.

Ухвалами Першого апеляційного адміністративного суду від 24 червня 2020 року відкрито апеляційне провадження та призначено справу до розгляду на 25 серпня 2020 року.

25 серпня 2020 року від Курахівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 3 Мар`їнської районної ради Донецької області надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

В обґрунтування клопотання апелянт зазначив, що у зв`язку з хворобою директора закладу освіти та відсутністю інших представників, що мають повноваження, відповідач позбавлений можливості брати участь в судовому засіданні.

Згідно ч. 1 ст. 223 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 205 цього Кодексу.

Відповідно до п. 2, 4 ч. 2 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у зв`язку з: першою неявкою в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; необхідністю витребування нових доказів, у випадку, коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 313 Кодексу адміністративного судочинства України, суд апеляційної інстанції відкладає розгляд справи в разі неявки у судове засідання учасника справи, стосовно якого немає відомостей про вручення йому судової повістки, або за його клопотанням, коли повідомлені ним причини неявки буде визнано судом поважними.

Крім того, Постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 установлено з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (COVID-19), з 1 серпня до 31 серпня 2020 року на території, зокрема Донецької, Луганської областей із урахуванням епідемічної ситуації в регіоні карантин, продовживши на всій території України дію карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» .

Відповідно до п. 3 Розділу VI КАС України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

За приписами ч. 2 ст. 309 Кодексу адміністративного судочинства України, у виняткових випадках апеляційний суд за клопотанням сторони та з урахуванням особливостей розгляду справи може продовжити строк розгляду справи, але не більш як на п`ятнадцять днів, про що постановляє ухвалу.

Таким чином, зважаючи на запроваджений по всій території України карантин та враховуючи, що суд визнає підстави неявки представника відповідача в судове засідання поважними, колегія суддів дійшла висновку, що клопотання про відкладення судового засідання слід задовольнити та відкласти розгляд справи на іншу дату.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 205, 223, 309, 311, 313 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Курахівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 3 Мар`їнської районної ради Донецької області про відкладення розгляду справи № 200/2724/20-а - задовольнити.

Відкласти розгляд справи №200/2724/20-а на 15 вересня 2020 року об 12 год. 00 хв.

Продовжити термін розгляду адміністративної справи № 200/2724/20-а на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана 25 серпня 2020 року.

Суддя-доповідач І.Д. Компанієць

Судді: Т.Г. Арабей

Т.Г. Гаврищук

Дата ухвалення рішення25.08.2020
Оприлюднено27.08.2020
Номер документу91123891
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/2724/20-а

Постанова від 15.09.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Постанова від 15.09.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 25.08.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 24.06.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 24.06.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 05.06.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Рішення від 23.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 13.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні