Ухвала
від 25.08.2020 по справі 708/929/20
ЧИГИРИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 708/929/20

Номер провадження № 2/708/185/20

УХВАЛА

про передачу справи на розгляд іншому суду

25 серпня 2020 року суддя Чигиринського районного суду Черкаської області Попельнюх А.О., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ФІНФОРС", треті особи: приватний виконавець виконавчого округу м. Києва Дорошкевич Віра Леонідівна, приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, обґрунтовуючи свої позовні вимоги тим, що 17.07.2020 на його адресу надійшла копія постанови приватного виконавця виконавчого округу м. Києва Дорошкевич В.Л. від 26.06.2020 про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ "ФІНФОРС" заборгованості у розмірі 16412,00 грн. Підставою винесення постанови виконавця став виконавчий напис № 2407, виданий 20.06.2020 приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Горай О.С. Посилаючись на ч. 12 ст. 28 ЦПК України позивач подав зазначений позов до суду за місцем свого зареєстрованого проживання.

Розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали, встановлено наступне.

Відповідно до ч. 12 ст. 28 ЦПК України позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Питання про визначення місця виконання рішення регламентовані статтею 24 Закону України "Про виконавче провадження".

Зокрема, ч. 1 ст. 24 ЗУ "Про виконавче провадження" визначено, що виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Право вибору місця відкриття виконавчого провадження між кількома органами державної виконавчої служби, що можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їхні функції, належить стягувачу.

З наданої позивачем постанови про відкриття виконавчого провадження від 26.060.2020 встановлено, що боржник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 . У постанові про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника від 15.07.2020 зазначено, що згідно з відомостями ПФУ, ДФС боржник отримує дохід від особи, якою є ТОВ "РОДИНА КОНСТРАКШЕН" (ЄДРПОУ/ІПН: 42147268, адреса місця реєстрації: 04212, м. Київ, Оболонський район, вулиця Богатирська, будинок 3Г).

За таких обставин приходжу до висновку, що відповідно до Закону України "Про виконавче провадження" місце виконання рішення про стягнення з ОСОБА_1 боргу на користь ТОВ "ФІНФОРС" було визначено стягувачем (за місцем проживання, місцем роботи боржника). Відповідно всі дії, спрямовані на примусове виконання оскаржуваного виконавчого напису, проводяться приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва. Одночасне примусове виконання одного виконавчого документа виконавчими службами різних районів або приватними виконавцями різних виконавчих округів чинне законодавство не передбачає. За таких обставин наявні підстави стверджувати, що в порядку ч. 12 ст. 28 ЦПК України зазначена позовна заява може бути подана до суду за місцем фактичного виконання оскаржуваного виконавчого напису. Відповідно зазначений спір не може бути прийнятий до розгляду Чигиринським районним судом Черкаської області, а позовна заява підлягає передачі на розгляд іншому суду.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи, що місцезнаходженням приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Дорошкевич В.Л. є м. Київ, вул. Раїси Окіпної, буд. 4-А, офіс 71-А, що розташовано на території Дніпровського району міста Києва, подана ОСОБА_1 позовна заява підлягає передачі на розгляд до Дніпровського районного суду м. Києва.

На підставі ч. 3 ст. 31 ЦПК України передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 31 ЦПК України, суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ФІНФОРС", треті особи: приватний виконавець виконавчого округу м. Києва Дорошкевич Віра Леонідівна, приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню - передати на розгляд до Дніпровського районного суду м. Києва (02105, м. Київ, вул.Івана Сергієнка, 3).

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя А.О.Попельнюх

Дата ухвалення рішення25.08.2020
Оприлюднено28.08.2020
Номер документу91165694
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —708/929/20

Рішення від 30.09.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 25.08.2020

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Попельнюх А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні