Ухвала
від 20.08.2020 по справі 197/55/20
ШИРОКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 197/55/20

провадження № 2/197/400/20

УХВАЛА

20 серпня 2020 року Широківський районний суд Дніпропетровської області в складі головуючого судді Леонідової О.В., за участі секретаря судового засідання Піско Л.В., розглянувши в залі суду смт. Широке Широківського району Дніпропетровської області у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування в особі виконавчого комітету Карпівської сільської ради Широківського району Дніпропетровської області в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ОСОБА_2 , третя особа - Орган опіки та піклування Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, про відібрання неповнолітньої дитини від матері без позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся із зазначеним позовом до в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ОСОБА_2 , третя особа - Орган опіки та піклування Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, про відібрання неповнолітньої дитини від матері без позбавлення батьківських прав.

Ухвалою судді від 16.06.2020 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито в порядку загального позовного провадження.

20 липня 2020 року позивачем подано уточнену позовну заяву, в якій просив прийняти уточнений позов задовольнити позовні вимоги, зокрема про позбавлення відповідача батьківських прав.

Сторони в підготовче судове засідання не з`явились.

Справа розглядається за відсутності учасників справи, тому у відповідності до ст. 247 ч. 2 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо позбавлення батьківських прав обов`язковою є участь органу опіки і піклування, орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Згідно з ч.3 ст.53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Комунальний заклад Апостолівський центр соціально-психологічної реабілітації дітей Надія , за місцем перебування дитини.

Відповідно до положень ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду. Згідно з ч.5 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче судове засідання у разі необхідності, зокрема у випадках залучення до участі у справі третіх осіб, витребування нових (додаткових) доказів. У разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

З огляду на вищевикладене та з урахуванням матеріалів справи, з метою повного та всебічного розгляду справи, суд дійшов висновку в необхідності продовжити підготовче провадження, залучити до участі у справі у якості третьої особи - Комунальний заклад Апостолівський центр соціально-психологічної реабілітації дітей Надія , відкласти підготовче засідання для витребування необхідних доказів.

У зв`язку з надмірним навантаженням справами (у провадженні судді Леонідової О.В. знаходиться більше 500 справ), яке виходить за межі фізичної можливості розгляду кожної справи у розумні строки, незначною чисельністю суддів (штатна чисельність суддів Широківського районного суду Дніпропетровської області складає три одиниці: одна посада судді вакантна), суд позбавлений можливості призначити розгляд справи в розумні строки, тому справа призначається за можливістю на 23 вересня 2020 року.

Керуючись ст. ст. 53, 84, 189,198, 247, 260, 261 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі у якості третьої особи - Комунальний заклад Апостолівський центр соціально-психологічної реабілітації дітей Надія (місцезнаходження: вул. Вокзальна, буд. 97, м. Апостолове, Апостолівський район, Дніпропетровської області, 53800, код ЄДРПОУ 25973146).

Зобов`язати позивача направити залученій третій особі по справі копію позовної заяви та копії додатних до неї документів.

Продовжити підготовче провадження.

Відкласти підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування в особі виконавчого комітету Карпівської сільської ради Широківського району Дніпропетровської області в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ОСОБА_2 , треті особи - Орган опіки та піклування Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, Комунальний заклад Апостолівський центр соціально-психологічної реабілітації дітей Надія , про відібрання неповнолітньої дитини від матері та позбавлення батьківських прав, до 15.00 годин 23 вересня 2020 року , про що повідомити учасників справи.

Зобов`язати Орган опіки та піклування Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, в строк до 20.09.2020 року надати обґрунтований висновок про доцільність про відібрання неповнолітньої дитини від матері та позбавлення батьківських прав відповідача ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , щодо дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні.

Копію ухвали направити до виконання.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В. Леонідова

Дата ухвалення рішення20.08.2020
Оприлюднено28.08.2020
Номер документу91172296
СудочинствоЦивільне
Сутьвідібрання неповнолітньої дитини від матері без позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —197/55/20

Рішення від 23.02.2021

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Рішення від 23.02.2021

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні