Ухвала
від 22.05.2020 по справі 569/8036/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/8036/20

1-кс/569/2795/20

УХВАЛА

22 травня 2020 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянувши клопотання заступника начальника відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_4 , яке погоджено прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про арешт майна , -

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням яке погоджено із прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно.

В обґрунтуванні клопотання зазначає, що слідчим управлінням ГУНП в Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42020180000000074 від 21.05.2020, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Рівненській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт-Рівне" (кодЄРДПОУ 31620337) (далі - ОКП «МА-Рівне») та ПП «Експерт-Рівне-Консалт» (код ЄДРПОУ 35056717), зловживаючи службовим становищем, в ході здійснення зведеного виконавчого провадження №53501885 відносно боржника ОКП «МА-Рівне», виставили на реалізацію нерухоме майно в АДРЕСА_1 ,а саме: гаражі (літ. Е), загальною площею 1441 м.кв. (реєстраційний номер майна згідно Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно: 10985872), стоянку для автомобілів з асфальтобетонним покриттям-майданчик, площею 6000 м.кв. (інформація в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно відсутня), за заниженими цінами, що не відповідають ринковим цінам, що в свою чергу призвело або може призвести до настання тяжких наслідків інтересам громади Рівненської області.

Оцінку об`єкту нерухомого майна, а саме: гаражі (літ. Е), загальною площею 1441 м.кв. (реєстраційний номер майна: 10985872), стоянку для автомобілів з асфальтобетонним покриттям-майданчик, площею 6000 м.кв. (інформація в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно відсутня), за відповідною постановою Рівненського районного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівненській області від 07.08.2019, здійснило Приватне підприємство «Експерт-Рівне-Консалт» (код ЄДРПОУ 35056717).

Однак, відповідно до показів в якості свідка заступника начальника з авіаційної безпеки ОКП «МА-Рівне» ОСОБА_5 встановлено, що згідно журналу реєстрації відвідувачів, які проходять через контрольно-пропускний пункт ОКП «МА-Рівне», будь-які представники ПП «Експерт-Рівне-Консалт» для оцінки вартості об`єктів нерухомості «Гаражів», із прилеглою територією, не прибували.

В ходіогляду місцяподії від21.05.2020встановлено,що вхіднідвері таворота дооб`єкту нерухомогомайна гаражів(літ.Е) за адресою: с.Велика Омеляна, вулиця Авіаторів, будинок 5а, Рівненського району Рівненської області, закриті на замок або забиті дерев`яними дошками, що унеможливлює вільний вхід до приміщення об`єкту.

Разом із тим, незважаючи на порушення процедур оцінки майна, визначеному Законом України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» та нормативно-правовими актами з оцінки майна, не здійснюючи фактичний огляд об`єктів нерухомості, з метою умисного заниження вартості майна, 08.01.2020 представниками ПП «Експерт-Рівне-Консалт» виготовлений висновок експерта, а представниками відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Рівненській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) виставлено на реалізацію.

Таким чином, протиправні дії вищевказаних осіб спричинили або можуть спричинили порушення прав власника, до незаконного вибуття майна із правомірного володіння та користування ОКП «МА-Рівне».

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги, що вищеперераховані об`єкти нерухомого майна (гаражі (літ. Е), загальною площею 1441 м.кв. (реєстраційний номер майна: 10985872), стоянка для автомобілів з асфальтобетонним покриттям-майданчик, площею 6000 м.кв.) являються предметами злочинних посягань, а документи на підставі яких вони виставлені на реалізацію можуть містити недостовірні відомості, задля збереження як доказу факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження та недопущення знищення речових доказів, виникла необхідність накладення арешту на вищевказані об`єкти нерухомості.

Слідчий та прокурор в судовому засіданні клопотання підтримали та просили його задоволити з підстав викладених в ньому.

Клопотання розглядається без повідомлення особи, у якої вилучено майно, участі останнього відповідно до ч.2 ст. 172 КПК України.

Заслухавши пояснення слідчого та прокурора, дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2)спеціальної конфіскації; 3)конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Згідно ч. 3 ст. 170 КПК України, у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98цього Кодексу.

Враховуючи положення ч. 2 ст. 173 КПК України та вищевикладене, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність накладення арешту на майно, про яке йдеться у клопотанні, яке визнано речовими доказами у кримінальному провадженні, з метою забезпечення збереження речових доказів, оскільки незастосування арешту може призвести до втрати майна, що може перешкодити кримінальному провадженню, а тому клопотання слід задоволити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.107,131,132,170-173,309 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Накласти арешт на Гаражі (літ. Е), загальною площею 1441 м2 (реєстраційний номер майна: 10985872), що знаходяться за адресою АДРЕСА_1 , шляхом заборони відчуження, об`єднання, поділу, розпорядження, зміни геометричних розмірів, перепланування, добудови, реконструкції, знесення, поліпшення та використання, в тому числі із забороною укладати (переукладати) правочини щодо відчуження, розпорядження чи користування, забороною зміни реєстраційного номеру до прийняття процесуального рішення у кримінальному провадженні.

Накласти арешт на Стоянку для автомобілів з асфальтобетонним покриттям-майданчик, площею 6000 м2 (інформація в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно відсутня), що знаходяться за адресою АДРЕСА_1 , шляхом заборони відчуження, об`єднання, поділу, розпорядження, зміни геометричних розмірів, перепланування, добудови, реконструкції, знесення, поліпшення та використання, в тому числі із забороною укладати (переукладати) правочини щодо відчуження, розпорядження чи користування, забороною зміни реєстраційного номеру, до прийняття процесуального рішення у кримінальному провадженні.

Роз`яснити, що відповідно до ч.1 ст. 174 КПК України, що підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом п`яти днів до Рівненського апеляційного суду з дня її оголошення.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення22.05.2020
Оприлюднено04.06.2024
Номер документу91181490
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —569/8036/20

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 18.08.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 21.07.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні