Ухвала
від 27.08.2020 по справі 613/925/20
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/925/20 Провадження № 2-о/613/58/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження

27 серпня 2020 року м. Богодухів

Суддя Богодухівського районного суду Харківської області Уварова Ю.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Богодухівської районної державної адміністрації, Харківська область, м. Богодухів, пл.. Свято-Духівська, 2, Богодухівський районний відділ реєстрації актів цивільного стану Головного Територіального управління юстиції у Харківській області, Харківська область, м. Богодухів, пл.. Соборності, 1 про усиновлення, -

В С Т А Н О В И В:

До Богодухівського районного суду Харківської області надійшла заява ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , у якій заявники просять винести судове рішення про усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; внести зміни до актового запису про народження дитини, вказавши: батьком дитини - ОСОБА_2 , матір`ю дитини - ОСОБА_1 , змінити прізвище дитини з ОСОБА_4 на ОСОБА_5 , змінити по батькові дитини з ОСОБА_6 на ОСОБА_7 , змінити місце народження з село Новоселівка (Забродівська сільська рада) на селеще міського типу Гути .

Заяву ОСОБА_1 та ОСОБА_2 мотивують тим, що вони знаходяться в зареєстрованому шлюбі з 2011 року. Разом з ними проживає дитина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка відповідно до розпорядження Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області від 17.04.2020 року має статус дитини - сироти. Відповідно до розпорядження Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області від 09.07.2020 року опікуном дитини-сироти ОСОБА_3 призначено - ОСОБА_1 . З дитиною - сиротою у заявників склалися дуже гарні стосунки, вони турбуються та піклуються про дитину, створюють всі належні умови для розвитку, ставляться до нього як до своєї дитини. Дитина називає заявників мамою та татом. Службою у справах дітей Богодухівської районної державної адміністрації надано висновок про доцільність усиновлення заявниками ОСОБА_3 , в зв`язку з чим ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулися до суду з заявою про усиновлення.

Заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177, 311 ЦПК України, є підсудною та підвідомчою Богодухівському районному суду Харківської області. Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження - відсутні.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 293 ЦПК України, справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Згідно ч. 3 ст. 313 ЦПК України для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справи в закритому судовому засіданні.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 226 Сімейного кодексу України особа має право на таємницю перебування на обліку тих, хто бажає усиновити дитину, пошуку дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення та її розгляду, рішення суду про усиновлення. Дитина, яка усиновлена, має право на таємницю, в тому числі і від неї самої, факту її усиновлення.

За таких обставин вважаю, що вищевказану цивільну справу про усиновлення малолітньої дитини належить розглядати в закритому судовому засіданні.

На підставі викладеного вважаю можливим відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Богодухівської районної державної адміністрації, Богодухівський районний відділ реєстрації актів цивільного стану Головного Територіального управління юстиції у Харківській області, про усиновлення та призначити справу до розгляду в закритому судовому засіданні.

Керуючись ст.ст. 175-177, 187, 293, 311 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Богодухівської районної державної адміністрації, Богодухівський районний відділ реєстрації актів цивільного стану Головного Територіального управління юстиції у Харківській області, про усиновлення прийняти до розгляду.

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Богодухівської районної державної адміністрації, Богодухівський районний відділ реєстрації актів цивільного стану Головного Територіального управління юстиції у Харківській області, про усиновлення.

Призначити справу до розгляду в закритому судовому засіданні на 25 вересня 2020 року, на 10-00 год.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження у складі одного судді і двох присяжних відповідно до вимог ч. 4 ст. 293 ЦПК України.

Направити заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до 25 вересня 2020 року письмові пояснення щодо заяви.

В судове засідання викликати:

- заявників;

- представників заінтересованих осіб.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud2004/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення27.08.2020
Оприлюднено28.08.2020
Номер документу91181642
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення

Судовий реєстр по справі —613/925/20

Рішення від 01.10.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Рішення від 25.09.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 27.08.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні