Ухвала
від 20.08.2020 по справі 359/5865/20
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/5865/20

Провадження № 2/359/2374/2020

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

20 серпня 2020 року суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Яковлєва Л.В., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Щаслива 7»Я до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за утримання будинку та прибудинкової території ,-

встановив:

30 липня 2020 року представник позивача - адвокат Величко В.П. звернувся до суду з позовом, яким просить стягнути з ОСОБА_1 на користь ОСББ Щаслива 7»Я заборгованість за утримання будинку та прибудинкової території за рахунком - 10087а, в розмірі 21180,45 грн.; витрати за надання правової допомоги в розмірі 2500,00 грн.; витрати по оплаті судового збору у розмірі 2102,00 грн.

19 серпня 2020 року від Щасливської сільської ради Бориспільського району Київської області надійшла відповідь на запит суду, згідно якої, інформація щодо реєстрації місця проживання/перебування відносно ОСОБА_1 відсутня.

Відповідно ч. 10 ст. 187 ЦПК України якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Згідно ч. 1 ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Встановлено, що цивільна справа підсудна Бориспільському міськрайонному суду Київської області. Форма та зміст позову відповідає вимогам ст.ст. 175 , 177 ЦПК України . Ці обставини свідчать про те, що підстави для повернення позову або залишення його без розгляду, а також для відмови у відкритті провадження в цивільній справі відсутні.

З огляду на це суддя вважає, що належить відкрити провадження у цивільній справі.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Згідно п.1 ч. 1ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи : малозначні справи.

Згідно вимог ч. 4 ст. 19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи наведене, а також те, що місцеперебування відповідача суду невідомо та виклик його в судове засідання буде здійснюватися через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України, суд призначає справу до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 11 , 12 , ч.8 ст. 43 , ст.ст. 44 , 49 , 83 , 84 , 85 , 86 , 95 , 182 , 183 , 185 , 187 , 189 , 190 , 191 , 196 , 199 , ч. 2 ст. 261 , ст. ст. 272 , 353-355 ЦПК України , суд -

ухвалив:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Щаслива 7»Я до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за утримання будинку та прибудинкової території.

Розгляд цивільної справи здійснювати в порядку загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання на 09 годину 00 хвилин 30 вересня 2020 року.

Викликати відповідача ОСОБА_1 через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Копію ухвали суду направити сторонам для відома та виконання.

Позивачу в п`ятиденний строк надати суду:

- з дня отримання ухвали про відкриття провадження документи та інші докази, не подані разом з позовом та не надіслані відповідачу, а також докази про надіслання їх відповідачу (за наявності);

- письмові запитання (в разі їх наявності у позивача) в кількості не більше десяти, адресовані відповідачу, про обставини, що мають значення для справи;

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів, а також запропонувати протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали судді :

- суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

- позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідачу для надання права подання зустрічного позову встановити строк протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали судді .

Забезпечення доказів судом проводиться за правилами, встановленими ст. ст. 116-119 ЦПК України.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://bpm.ko.court.gov.ua/sud1005.

Ухвала суду є остаточною та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В.Яковлєва

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.08.2020
Оприлюднено02.09.2020
Номер документу91220999
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —359/5865/20

Ухвала від 14.07.2021

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Муранова-Лесів І. В.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Муранова-Лесів І. В.

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 30.10.2020

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні