Ухвала
від 26.08.2020 по справі 1-20/10
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єд. унік. № 2-20/10

Провадження № 1-в/243/297/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 серпня 2020 року м. Слов`янськ

Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючогосудді ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі № 17 Слов`янського міськрайонного суду Донецької області подання начальника Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Баку, Азербайджан, громадянки України, не працюючої, не заміжньої, пенсіонерки, раніше судимої, яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , -

ВСТАНОВИВ:

Начальник Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області звернувся до суду з поданням про встановлення адміністративного нагляду строком на 1 рік у відношенні ОСОБА_3 .

Подання обґрунтував тим, що 28.05.2019 року ухвалою Слов`янського міськрайонного суду (№243/5022/19) встановлено адміністративний нагляд відносно громадянки ОСОБА_3 , строком на один рік з наступними обмеженнями: забороною виходу з будинку в період часу з 20 години 00 хвилин до 04 годин 00 хвилин наступного дня, за винятком виходу на роботу або навчання; заборони заборонити знаходження в кафе, барах, ресторанах та інших місцях реалізації спиртних напоїв на розлив; заборони виїзду в особистих справах за межі району (міста), обраного для постійного місця проживання в межах України без дозволу керівництва Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області; зобов`язання регулярно являтися на реєстрацію до Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області.

Після закінчення строку адміністративного нагляду ОСОБА_3 було переведено в категорію осіб, що формально підпадають під адміністративний нагляд. ОСОБА_3 була попереджена про можливість встановлення відносно неї адміністративного нагляду у разі систематичного порушення громадського порядку, прав інших громадян, вчинення інших правопорушень. Однак, незважаючи на попередження співробітників поліції ОСОБА_3 в період часу з 28.05.2020 року по 22.08.2020 року систематично порушує права інших громадян та вчиняє правопорушення.

Постановою Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області від 19.08.2020 року ОСОБА_3 притягнуто до відповідальності за ч.1 ст. 178 КУпАП за перебування у стані алкогольного сп`яніння у громадському місці, та на неї накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження (постанова ГАА № 747277 від 19.08.2020 року).

Постановою Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області від 20.08.2020 року ОСОБА_3 притягнуто до відповідальності за ч.1 ст. 175-1 КУпАП за поління тютюнових виробів у місті, забороненому законом, та на неї накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження (постанова по справі ГАА № 747275 від 20.08.2020 року).

Постановою Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області від 21.08.2020 року ОСОБА_3 було притягнуто до відповідальності за ч.2 ст. 178 КУпАП за перебування у стані алкогольного у забороненому місці, та на неї накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу 51 гривня (постанова по справі ГАА № 747278 від 21.08.2020 року).

За місцем мешкання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , характеризується з посередньої сторони, пенсіонер, офіційного місця роботи не має, спиртними напоями не зловживає, на заходи профілактичного впливу і кількаразові попередження з боку співробітників поліції не реагує, раніше була засуджена за здійснення навмисних злочинів, строк погашення судимостей не закінчився у встановлений Законом строк і судимості судом не зняті. Згідно ст.89 КК України - строк погашення її судимостей закінчується 18.02.2022 року та ОСОБА_3 залишається небезпечною для суспільства, тому що на шлях виправлення не стала.

Представник Слов`янського ВП ГУНП України в Донецькій області до судового засідання не з`явився. Надав суду заяву, в який клопотання підтримав, просив задовольнити.

ОСОБА_3 до судового засідання не з`явилася, надала суду заяву, в який не заперечувала проти задоволення клопотання.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Умови і порядок встановлення та здійснення адміністративного нагляду за окремими категоріями раніше судимих осіб та їх обов`язки визначені Законом України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі».

Відповідно до ст. 3 п. «в» Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб: засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Згідно ст. 5 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» адміністративний нагляд встановлюється: щодо осіб, зазначених у пункті «В» статті 3 цього Закону, в судовому засіданні одноособово суддею районного, районного у місті, міського та міськрайонного суду за місцем проживання особи, звільненої з місць позбавлення волі, за поданням начальника органу Національної поліції.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» адміністративний нагляд встановлюється у визначеному статтею 5 цього Закону порядку терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості.

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» до осіб, щодо яких встановлено адміністративний нагляд, за постановою суду можуть бути застосовані частково або у повному обсязі такі обмеження:

а) заборона виходу з будинку (квартири) у визначений час, який не може перевищувати восьми годин на добу;

б) заборона перебування у визначених місцях району (міста);

в) заборона виїзду чи обмеження часу виїзду в особистих справах за межі району (міста);

г) реєстрація в поліції від одного до чотирьох разів на місяць.

Під час здійснення адміністративного нагляду суд за поданням начальника органу внутрішніх справ з урахуванням особи піднаглядного, його способу життя і поведінки може змінювати (зменшувати або збільшувати) обсяг обмежень, передбачених цією статтею.

В судовому засіданні достовірно встановлено, що ОСОБА_3 , будучи особою, судимою за вчинення особливо тяжкого кримінального правопорушення до покарання у вигляді позбавлення волі, після звільнення з місця відбування покарання, незважаючи на попередження поліції, систематично порушує громадський порядок та не довила своє виправлення і перевиховання.

Враховуючи викладене, суд вважає, що з метою попередження скоєння ОСОБА_3 нових кримінальних правопорушень, здійснення виховного впливу та профілактики, відносно останньої доцільно встановити адміністративний нагляд.

Керуючись ст.3, ст.4-6,10 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі ", ст.ст.369,372, 376 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання начальникаСлов`янського відділу поліції ГУНП в Донецькій області про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_3 , -задовольнити.

Встановити у відношенні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Баку, Азербайджан, громадянка України, яка не працює, не заміжня, пенсіонерка, раніше судима, мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , адміністративний нагляд строком на один рік, встановивши їй наступні обмеження:

1) заборонити вихід з будинку (квартири) мешкання в період часу з 20 години 00 хвилин до 04 години 00 хвилин наступного дня, за винятком виходу на роботу;

2) заборонити знаходження в кафе, барах, ресторанах та інших місцях реалізації спиртних напоїв на розлив;

3) заборонити виїзд в особистих справах за межі району (міста), обраного для постійного місця проживання в межах України без дозволу керівництва Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області;

4) зобов`язати являтися на реєстрацію в кабінет № 8 Слов`янського відділу поліції ГУНП в Донецькій області 4 рази на місяць, кожну 1, 2, 3, 4 суботу кожного місяця в період часу з 09 години 00 хвилин до 18 години 00 хвилин у вільний від роботи час.

Ухвалу може бути оскаржено до Донецького Апеляційного суду через Слов`янський міськрайонний суд Донецької області шляхом подання апеляційної скарги протягом семи днів з дня її оголошення. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Повний текст ухвали виготовлений 31.08.2020 року.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду

Донецької області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.08.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91250792
СудочинствоКримінальне
Сутьвстановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Баку, Азербайджан, громадянки України, не працюючої, не заміжньої, пенсіонерки, раніше судимої, яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —1-20/10

Вирок від 04.02.2010

Кримінальне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Запорощук А. В.

Вирок від 04.02.2010

Кримінальне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Запорощук А. В.

Постанова від 29.01.2010

Кримінальне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Запорощук А. В.

Постанова від 29.01.2010

Кримінальне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Запорощук А. В.

Ухвала від 26.08.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Воронков Д. В.

Ухвала від 26.08.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Воронков Д. В.

Постанова від 29.12.2009

Кримінальне

Новогродівський міський суд Донецької області

Грідяєва М. В.

Постанова від 30.11.2009

Кримінальне

Новогродівський міський суд Донецької області

Грідяєва М. В.

Вирок від 07.05.2010

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Постанова від 27.04.2010

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні