Ухвала
від 14.08.2020 по справі 683/1949/20
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/1949/20

1-кс/683/577/2020

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 серпня 2020 року м. Старокостянтинів

Слідчий суддя Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про проведення обшуку в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020240220000006 від 03 січня 2020 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364-1 КК України,

В С Т А Н О В И В:

14 серпня 2020 року до Старокостянтинівського районного суду від надійшло зазначене клопотання слідчого СВ Старокостянтинівського ВП ГУНП в Хмельницькій області.

В обґрунтування клопотання зазначено, що досудовим розслідуванням встановлено, що в період часу з 2015 року по 2019 рік службові особи ТОВ «Світовіт», зокрема ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , зловживаючи своїми повноваженнями, діючи в супереч інтересам юридичної особи, заволоділи грошовими коштами ОСОБА_6 , що виразилося у невиплаті дивідендів, шляхом заниження реальних прибутків підприємства, спричинивши таким чином потерпілій ОСОБА_6 тяжких наслідків (матеріальної шкоди на суму понад 2 млн. грн.).

03 січня 2020 року за даним фактом розпочато досудове розслідування №12020240220000006 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364-1 КК України.

Засновниками ТОВ «Світовіт» були ОСОБА_7 , ОСОБА_6 та ОСОБА_8 .

У період часу з 2017 - 2018 років ОСОБА_9 та у період часу з 2019 року з 2019 року ОСОБА_5 були керівниками вказаного товариства.

Досудовим розслідуванням також встановлено, що у 2015 році ТОВ «Світовіт» укладено договір із ПрАТ «Об`єднання Прогрес» по реконструкції санаторію Товтри в смт. Сатанів Хмельницька область. Подальша діяльність полягала у наданні будівельно-монтажних робіт, однак забезпечення будівельними матеріалами здійснювалося Засновником по договору, а тому закупка будь-яких матеріалів ТОВ «Світовіт» фактично не була потрібна. Схема була такою, що ПрАТ «Об`єднання прогрес» реалізує ТОВ «Світовіт» будівельні матеріали, а ТОВ «Світовіт» списує їх в актах виконання робіт із націнкою уже 3%. В подальшому ПрАТ «Об`єднання прогрес» почало перепраховувати ТОВ «Світовіт» грошові кошти за виконані роботи та надані послуги в значних сумах. За вказаних обставин ТОВ «Світовіт» почало укладати фіктивні угоди для того щоб отримати податковий кредит по ПДВ, а також отримати затрати для зменшення податку на прибуток за звітний рік і мінімізувати його сплату, що в свою чергу впливало на розподіл та виплати девідентів учасникам товариства. Грошові кошти, які перераховувались на підприємства супроводжувалися здійсненням фіктивних операцій, оскільки ніяка продукція у таких підприємствах взагалі не отримувалась, а оформлялись видаткові накладні і реєструвались податкові накладні в реєстрі для отримання податкового кредиту по ПДВ, а перерахована грошова сума такими підприємствами поверталася ними уже готівковими коштами. Відповідно дані підприємства могли отримувати певний відсоток від здійснення таких операцій.

На виконання доручення про проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст. 40 КПК України надійшов ініціативний рапорт від начальника відділу АТПКФ У ОРД ГУ ДФС у Хмельницькій області, про те, що злочинна діяльність ТОВ «Світовіт» продовжується, а саме одним з засновників ОСОБА_7 документально відображається надання будівельно-монтажних робіт в значних об`ємах та на значні суми для ряду СГД реального сектору економіки, проте офіційно найманих осіб на підприємстві є не в значній кількості, що ставить під сумнів виконання робіт. Крім того встановлено, що для реальності походження будівельних матеріалів ТОВ «Світовіт» продовжує пошук СГД транзитно - конвертаційної спрямованості за для лише документального відображення таких операцій по звітності.

Крім того, на виконання доручення працівниками управління ОРД ГУ ДФС у Хмельницькій області при спілкуванні з охоронцем меблевого центу «Мой дом» встановлено, що ТОВ «Світовіт» орендує приміщення на другому поверсі у меблевому центрі «Мой Дом» за адресою м. Хмельницький проспект Миру, 99 /101.

Відповідно до витягу є Державного реєстру речових прав власності на нерухоме майно меблевий центр «Мой дом» за адресою проспект Миру,99/101 м.Хмельницький належить ТОВ «Корпорації А енд А», ЄРДПОУ:З35006993 (юридична адреса м.Одеса, Приморський район, вул. Сонячна, 5).

На даний час є достатні підстави вважати, що за вище зазначеною адресою можуть зберігатись документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Світовіт» та інші документи, чорнові записи, не обліковані грошові кошти, які по бухгалтерському та податковому обліках не проведені та відповідно не сплачені податки до бюджету України.

Заслухавши думку прокурора, який підтримав клопотання, та дослідивши матеріали справи, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню виходячи з такого.

Відповідно до вимог ч.ч. 1, 2 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

03 січня 2020 року слідчим СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області внесено відомості в ЄРДР за за №12020240220000006 від «03» січня 2020 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушень, передбачених ч.2 ст.364-1 КК України.

На виконання доручення про проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст.40 КПК України надійшов ініціативний рапорт від начальника відділу АТПКФ У ОРД ГУ ДФС у Хмельницькій області, про те, що злочинна діяльність ТОВ «Світовіт» продовжується, а саме одним з засновників ОСОБА_7 документально відображається надання будівельно-монтажних робіт в значних об`ємах та на значні суми для ряду СГД реального сектору економіки, проте офіційно найманих осіб на підприємстві є не в значній кількості, що ставить під сумнів виконання робіт. Крім того встановлено, що для реальності походження будівельних матеріалів ТОВ «Світовіт» продовжує пошук СГД транзитно - конвертаційної спрямованості за для лише документального відображення таких операцій по звітності.

Також, на виконання доручення працівниками управління ОРД ГУ ДФС у Хмельницькій області при спілкуванні з охоронцем меблевого центу «Мой дом» встановлено, що ТОВ «Світовіт» орендує приміщення на другому поверсі у меблевому центрі «Мой Дом» за адресою м. Хмельницький проспект Миру, 99 /101.

Як вбачається з даних витягу є Державного реєстру речових прав власності на нерухоме майно меблевий центр «Мой дом» за адресою проспект Миру, 99/101 м.Хмельницький належить ТОВ «Корпорації А енд А», ЄРДПОУ:З35006993 (юридична адреса м. Одеса, Приморський район, вул. Сонячна, 5).

На даний час є достатні підстави вважати, що за вище зазначеною адресою можуть зберігатись документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Світовіт» та інші документи, чорнові записи, не обліковані грошові кошти, які по бухгалтерському та податковому обліках не проведені та відповідно не сплачені податки до бюджету України.

Враховуючи вищевикладені обставини та з метою вилучення і збереження речових доказів, а саме фінансово-господарської діяльності ТОВ «Світовіт» та інші документи, чорнові записи, не обліковані грошові кошти, які по бухгалтерському та податковому обліках не проведені та відповідно не сплачені податки до бюджету України, тому слід надати дозвіл на проведення обшуку, зокрема у орендованому офісі ТОВ «Світовіт», що розташований на другому поверсі меблевого центру «Мой дом» за адресою: проспект Миру, 99/101 м. Хмельницький, який на підставі права власності на нерухоме майно належить ТОВ «Корпорація А енд А», ЄРДПОУ:33506993 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Світовіт» та інші документи, чорнові записи, не обліковані грошові кошти, які по бухгалтерському та податковому обліках не проведені та відповідно не сплачені податки до бюджету України, які можуть впливати на хід розслідування даного кримінального провадження.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити. Надати дозвіл на проведення обшуку слідчому СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_10 та слідчому СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_11 , старшому слідчому СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_12 та заступнику начальника СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_13 у орендованому офісі ТОВ «Світовіт», що розташований на другому поверсі меблевого центру «Мой дом» за адресою: проспект Миру, 99/101 м. Хмельницький, який на підставі права власності на нерухоме майно належить ТОВ «Корпорація А енд А», ЄРДПОУ:33506993 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Світовіт» та інші документи, чорнові записи, не обліковані грошові кошти, які по бухгалтерському та податковому обліках не проведені та відповідно не сплачені податки до бюджету України, які можуть впливати на хід розслідування даного кримінального провадження.

Ухвала діє до 12 вересня 2020 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення14.08.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91261430
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020240220000006 від 03 січня 2020 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364-1 КК України

Судовий реєстр по справі —683/1949/20

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

Ухвала від 02.02.2021

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

Ухвала від 02.02.2021

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

Ухвала від 02.02.2021

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

Ухвала від 26.01.2021

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

Ухвала від 26.01.2021

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

Ухвала від 26.01.2021

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні